Wednesday, March 16, 2011

future husband?


huhu~well,x byk mahu diperkatakan untuk blog kali ini..
seperti biasa diri ini hanya mahu menunjukkan rasa penghargaan kepada partner ukhuwah terapi untuk kali ini~
buarlah saya gelarkannya sbg miss my-pbl group mate...
sewaktu task untuk minggu ini diumumkan sya berada di tandas~
sejurus masuk~
kertas sudah berada di depan~
kertas bernama Iman..
ohh!~jadi kali ini Sya perlu tulis kepada Iman...

"bee,kali ini apa tema dia??"
"tema dia bakal suami"
"kau ni jgn lah wat kelakar..ape dia ni~alang2 dr x masuk lg nak wat"
"ehh,btol la..kau kena listkan characteristic calon suami org yg kau kena bg ni"
ketawa ngekeh2 keluar...
ya ALLAH..knapa tema ini yg diberikan???
mas mungkin punyai sebab~
sengaja mahu buat drama agaknya~

diri ini tulis kepada iman...
n sejam kemudian diri ini dpt kertas drpd miss my-pblgp mate~
awalnya x dpt mengesan siapa lg
dia hanya menulis clue...
ORG YG SELALU JUMPE TIME PBL...

mmg task kali ini bt Syaketawa terbahak2...
membayangkan masa depan kawan sendiri...
n hanya tersenyjm membaca ciri2 calon yg dikatakan oleh miss-pblgpmate ni seswai dengan Sya...
tak dpt disangkalkan..dari apa yg ditulis..Sya mmg ramah n suka main waktu ptg..
dikatakan Sya perlu mencari yg opposite SIKIT dengan character Sya...amboi~~~sket tuh camne..??

-org yg kalu dpn org x ckp byk...tp kalo ngan shake sama naik~ -->emmm~~mcm mana tu..?haha.kena cari yg boleh patahkan ayat shake agaknya walaupun dia x byk ckp..=p

- org yg pndai jaga shake baik..sebab shake kan anak bongsu...-->aiii~~saye cube menjadi org yg pandai menjaga diri supaya suami saya x payah nak risaw sgt nak jaga isteri dia ni~sian dia byk tggjwp lain...*tp skali skala nak wat hal jugak boleh ke?=p*...maybe orgnye boleh tahu bagaimana nak handle budak yg terlampau x leh duduk diam ni time marah,sedih n etc etc etc?ye ke miss pblgpmate?

- x smoking (sbb shake kan future doc) --> of coz!!!!rumah saya ada satu peraturan~dialarang merokok~walaupun ayah saya dulu merokok~tp skrg x dah~huuuu..skrg abg ipar yg merokok kena isap kat luar~haha~elakkan pls~~~

- active sport jugak..jadi boleh main same2!! -->ohh~kalo leh sokong dia main tuh yg best tuh~bawak anak keliling skali~haha~i main u jage, u main i jage~haha...org yg ske sport n faham org yg ske sport..org yg tau keje~dia akan faham org yg tau keje dia jugak..?ye ke???lalalalala~~

papepun thx miss pblgpmate...ikut jejak kakak n abg tu~emmmm...
bukan mengikut tradisi benda tu
tp jodoh diorang dtg awal~jadi awal la~...
mungkin adik diorang kali ini lain sket~=)

thx miss pblgp mate..farah ruwaida~=)
rase seswai je ciri2 tu...=)

..........................................................................................................................
mengantuk tahap maksima di kelas dr imad~
herpes virus 1-8 cuba dikenali...
namun mata sudah mengantuk~
dipandang rakan lain yg sedang memandang juga~
hanya sengih nak berkata
"ngantuk jap..."
tibe2..soalan x dijangka keluar...
"shake..bila nak kawen...??"

terus terkejut, tersentak,tetiba sangat~mata kembali segar...kemudian mata terus mengadap skrin lecture~
dari jawap soalan tu baik tgk skrin lecture~
tp thanks,kerana soalan itu buat shake kembali x rasa ngantuk~hahaha..
mari berkenalan dengan herpes family~~~

10 comments:

farah_aquariusgurlz said...
This comment has been removed by the author.
farah_aquariusgurlz said...

btul kan tu ciri2 yg shake nk?? =p

M Syakirah said...

haii~ape main2 remove post ni?=p

erk!hahaha~ntahlah fara~tp nampak cam seswai je~NAMPAK je lah..tp ALLAH noes better..^_^

Anonymous said...

dr kedah naik bus ke kuantan,
amanat parents trsemat di sanubari,
jika ingin mencari husban,
org dr negeri mana y di cari

M Syakirah said...

siapakah diri bertanya,
alangkah suka jika dikenali...
yg nak bersama dengan orangnya...
tiada kuhirau pasal negeri..=)

Anonymous said...

dari pantai timur hamba datang,
belajar uia mencari ilmu,
jika ada yang masuk meminang,
adakah akan diterima oleh mu,

M Syakirah said...

siapakah gerangan yang bertanya,
munculkan nama empunya diri,
diri peminang harus ditanya siapa,
baru jawapan akan diketahui~
apakah bakal dibuatnya...
adakah sama dengan ciri2 yg diberi (di atas ni)??=p..ahaks!joking~

Anonymous said...

melintas jalan dengan berhati-hati,
kiri dan kanan dipandang dahulu
jika sudah ada pilihan hati,
siapakah gerangan orangnya itu,

M Syakirah said...

bukan soal siapa dihati,
harus diketahui sesuaikah dgn diri,
mengapa tiada pengenalan diri?
mengapa harus berhati2??

berjalan memandang kiri dan kanan,
harus berhati2 menapak jalan,
berhati2 sehingga tiada pegangan,
baik berhenti sehngga mampu ke depan.

M Syakirah said...

......perbincangan habis setakat ini~......