Sunday, January 31, 2010

My LaSt EvEnT @ CFS~~~

muka aku dah hitam gile2 dah..ahahah!!~~dah la sedia ada hitam..tambah la x comei aku ni...
rumah yg menarik perhatian...biru je semua..^_^
*****************************************************************************

family day..~~~aduh
mcm kenangan dlm family day kali ni...
first meeting yg berjalan...
dihandle oleh munirah syakirah...
kali pertama handle meeting tanpa ada seorang ketua 2nd year di atas...
tp alhamdulillah...
nik,amirah, n fateh..naim!!!..byk membantu...
so nak x nak...
mmg munirah syakirah kena pastikan diri ni sehat sentiasa sepanjang sebelum event...
pengalaman mengajar..^_^
tp kali ni munirah syakirah byk bawak makanan dlm meeting
maaf pada comitee semua..
terpaksa makan kat luar ly 7 tuh...
mee goreng + teh ais...
lepas tuh sambung dlm ly tuh pulak...
"aiii shake...sejak jadi IBU TUNGGAL..makan sorang je..teh ais beli sendiri2..."
dah stat ngusik dah anak buah aku ni
"ye la..makan sendiri jee..x nak makan berdua..makan beramai la..tp korang tgk sudeyh..ehe"
keje nak ngusik je korang ni...
tp time ni seyes teringat teh ais kak ida yg sedap tuh...aduh
lame x minum..
rase nak minum...
hhahha..mari kita layari hidup menjadi asst headcomm di waktu2 terakhir...
aku tau..saat2 gini..saat yg crucial untuk nik..peganti aku...
perasaan yg aku ada time kak nab nak tglkan cfs gak..
rasa sedig sgt...
x tau mcm mana nak handle event tanpa kak nab...
huhu..tetiba teringat meji ngan kak nab...

huhu..hope fateh leh beri komitmen ngan nik...
fateh..dun let nik do all the jobs alone k...dun leave her..wah!!cam hape lg..hhaha
okies~~jom kita citer...
lepas beberapa masalah kewangan,IP,surat,games, n mcm2 la...
kami dpt pulled through...(lebih ske highligght yg positif je)
thanks pada mira n naim jugak..
aku rasa naim blaja byk pada mira..huhuh
bini kedua tuh..tp jgn lupa bini pertama=p
aku..??ntah hape la aku buat..aku rasa aku x bwat pape...
aku kena bg kepercayaan kat org bawah aku..
sebab aku kena ingt..
aku sorang2 je kat atas..
trust aku mmg aku put 100 % kat comitee bawah...
sebab semua dah berpengalaman...
kepercayaan sgt penting dalam apa2 gerak kerja dan hubungan kan..??
and dah terbukti dlm event kali ni...
org yg stay dlm comitee ada org yg dari 1st sem lg bersama melakukan gerak kerja...
org yg mmg senang dah susah bersama..
x kira 1st year atau second year...
diorang sgt hebat dlm buat keja..n sgt comited...
saya sayang comitee saya...
x tau nak hargai diorang cane dah
event ni blajar macam mana nak selesaikan masalah sendiri...
______________________________________________________

secara jujurnya...
susah nak untuk seorg perempuan membuat keputusan...
di mana di bawahnya ada lelaki2 yg boleh memimpin juga...
tp harap semua tidak kesah...
maaf jika segala keputusan tidak rasional dan mengikut perasaan...
aku adalah wanita,,^_^
_____________________________________________________
bermulalah kisah final touch pula
semuanya menyampaikan masalah yg ada...
berusaha untuk selesaikan bersama...
perbagai plan yg ada berdasarkan probability masalah yg timbul...
kesian lutfi yg agak serabut...
aku x dpt nak membahagikan diri dlm meeting games dan meeting PM,PC
maaf sgt2...
tp lepas tuh alhamdulillah boleh..
aku masuk ke meeting games..
untuk cuba fear factor..
jgn ingt comitee x cuba dulu sebelum bg dekat participant!!
video lupin n bun makan wasabi pun ada...
aku makan kat bilik dengan izan n gya...
aku x tahan dengan berangin dia..
buatkan semalam nafas aku sgt sesak..
inhaler pulak x de...
JIBAH!!!NAK INHALER ADIK PLS!!!
x dpt nafas makan benda tu...
gya n izan tido stgh jam je..
aku x dpt tahan mcm diorang...
tiba tertido gitu je...
naseb baek dpt bgn gak soknye...
risaw gak kalo x de sape2 nak kejutkan...
sebab satu bilik penat...
bawah ni gambar final touch n hari kejadian~~





ingt x dulu HnF munirah syakirah penah berkata
"kita punya comitee yg sgt rmi...tp tenaga yg sgt kurang..."
tp kali ni diri ini ingin berkata...
Family day punyai comitee yg sgt sikit..tp tenaga yg melebihi 40 org...
semua x duduk diam tadik...=)
event family berakhir dengan hujan yg turun dengan rahmat...
syukur ujan x turun time evnt..ALLAHUAKBAR~~~
ya ALLAH..munirah syakirah x dpt stop senyum
segala apa yg terjadi..ada hikmahnya

"shake!!aku ada gelaran baru untuk hang..aku xnak pgl ang menjanda...aku nak kata ang baru membujang~~"
"pulak dahhh~~~"(penuh makna di situ..dan aku paham)

shake- meji...camna idup kat kuantan..cam cfs x..??
meji- ada la sket2...cam snr pun ada...tp x sronok mcm snr kita~~~wuwuwuwuwu...rindu

pada 29/12/08 - aku duduk pada bangku batu di padang menangis pada event pertama aku (zokathon)
pada 31/01/10- aku duduk pada bangku yg sama...tersenyum melihat padang pada event yg terakhir...

PENGALAMAN MENGAJAR~~~^_^

sbrg komen pasal family day sila tulis ya

Friday, January 29, 2010

sape yg sudi pertahankan..????T_T



rasa macam sedih sgt bunyi tajuk blog kali ini...tersenyum saja munirah syakirah menaip cerita...byk kisah mahu diceritakan...kali ini munirah syakirah mahu menggunakan bahasa diri aku...

hari ini seperti biasa waktu cuti..
aku,mira azri n alia pegi main basket kat court ukc..
mira lupa ajak kim..
sian kim...=(
tp kali ni pelik sket...kami x penat main basket...
kami penat bergelak ketawa...
diorang sgt seronok membuli aku...
sronok sgt...........
mira sampai menjerit kat ipan
"ipan!!hari ni hari membuli shake!!"
ipan jawap,..
"bukan ari membuli shake tiap2 hari ke..??"
=.='
ipan sampai x sampai hati nak buli aku lg..
aku sampai menanges kat court tuh sebab kena buli...
aku bukan nanges sebab tuh sebenarnya...
dah biasa di usik
tp kali ni sebak...
mmg diusik dengan macam2 bicara..
pasal hal2 siapakah mr shake tuh dah perkara biasa
dah malas layan
main cikgu2 pulak...
tp paling buat diri ini tersentuh..
bila dibuli..
time aku nak amik bola ngan tangan aku kat lantai court...
tiba bola tuh disepak..pastu ketawa meletus...
rasa dihina ketika tuh..tangan yg baik utk mengutip barang...
tp barang tuh disepak dengan kaki org lain...
tp aku tau niat tu untuk mengusik..
x sengaja..
tp jadi sebak...self dignity aku tinggi kot...sebab tuh nanges..huhuhuh...
woman's heart is extra ordinary fragile...
boleh ke aku wat statement...
hati lelaki terluka senang je nak sembuh...
main je byk2...boleh ke..??x leh generalizekan semua..heheh
kutip bola tuh mmg da jadi biasa ngan aku...
tp bola ditendang time tangan ni mengutip..adehh
tertunduk jap..pastu pembulian masih diteruskan bila diri ini tertunduk...
amik tudung labuh aku buat purdah...aiyee..~~~
tibe2 jadi sedih time tuh...
sebab tuh nanges...kena buli...
mula2 sedih...tp aku gelak...
sebab ape..???
satu hari nanti..korang akan rindu aku sgt2...
dah akan terasa kosong sebab ketiadaan aku..huhuh
perasan x..??huhuhu
tp jgn terlampau mengusik..
aku takut nanti kita nanges untuk berpisah...
saat tuh akan tiba nanti....
ipan kate nak back up..hanya dia je boleh buli aku...huhuh
sapa nak pertahankan diri ni..???
x perlu pun...
bulilah aku...
ntah2 suami aku nanti pun aku lebih suka dia ngusik aku..huhuh
kalo itu buat korang hepi...
tp jgn nanges sgt bila aku dah x de nanti..=p..
aku hepi kalo tgk korang hepi...

mmg korang mewarnakan hidup aku...
ada time aku senang n ada time aku susah...
pembulian yg penuh kasih sayang...
tp pasni slow2 la sket eyh..??
skettt je..x byk...hhuhuh
bukan x tahan...tp td bertubi2 sgt..hehehe
tp aku suka 'dibuli' oleh korang...
rase disayangi je...=p
buatlah kalo itu buat kita leh hepi bersama...
tp jgn rindu aku lepas ni...=p

siling shower tingkat 3 runtuh..tgk la ek cane..huhuh...takut dah nak mandi situ...
kat bawah ni ada pic klas btq time short break...
tangkap gambar ja...
huhuh..
aku sebenarnya enjoy ngan klas btq...
byk kesedaran yg aku dpt...
ustaz sgt sempoi..
n ustaz pun asyik dibuli!~~~
sian ustaz...
tp ustaz baik jee...
x marah2...
naseb baek dpt ustaz camtuh...
aku sgt hargai apa yg ustaz ajar...
ustaz cikgu yg sgt sabar n baik..=)
tp student ustaz ske main2 time ustaz ajar...
tp ustaz tetap sabar ,x penah marah...
rase cam x hargai ustaz je klas kami ni...hurmmm~~

bwh ni jugak ada gmabr medcy..buat banner n hamper...
semua pakat enjoy buat..time ni jgk aku dibuli
lukis gambar aku x padan lgsg...
thanks to ipan n pue...
aku anggap tuh hadiah bermakna dari anak buah aku sendiri...=)
adik2 1st year blajar wat bunga reben..huhuh
semua pakat enjoy...kecoh satu annex tuh




















kawan2 di uia,kenangan yg indah,lect yg baik adalah hadiah yg bermakna dari ALLAH buat aku...
trima kaseh sebab jadi kawan aku...
x dak kata secantik bahasa...
untukku puji sahabat semua...
aku sayang korang...
aku x tau macam mana nak hargai korang..
nak blanje aiskrim selalu aku dah pokai la...
benda yg korang kate buli tuh...
rase manis je..
sebab buli korang penuh ngan kaseh sayang...
mane leh aku pikir nagtif ngan org aku aku sayang...=)
susah sama2...sakit sama...senang pun sama2 ya..???inilah cinta SEJATI~~

Thursday, January 28, 2010

EAP- applikasi dalam hidup~~

saat diri ini sedang menaip...keadaan di kc sgt tenang dari hiruk pikuk ahli2nya...

mungkin ada yg berkemas..ada yg sibuk.dan ada yg dah balik...

dapat dengar dari tmpt munirah syakirah duduk saat ni khutbah jumaat..tp butirnya x dpt dengan jelas..

teringat akan rumah yg dulu sebelahnya tedapat seluas mata memandang kehijauannya...

masa tuh jelas sgt khutbah jumaat dari masjid al-a'la...

tp skrg dah digantikan dengan rumah2 yg besar2...

kes curi pun dah bertambah...abah terpaksa letak byk insiatif utk mengelakkan kejadian tuh...

rindu suasana kehijauan sawah padi...=)..betuah menjadi anak kedah...huhuh

semalam halaqah terakhir bersama aesyah..

sesungguhnya dia fasi yg sgt baik...mcm2 input yg dpt...

diri ini pergi ke study circle bukan kerana markah...byk benda yg sgt menarik..

sayu btol...

chop2!!~~ape sebenarnya munirah syakirah nak ckp ni..??

huhuh..diri ini tersedar satu perkara ketika blajar eap td...tajuk tadi pasal ayurveda...

beneficial or not..???

tatkala terbaca satu artikel ni...diri ini terpgl dengan satu tulisan ini:

"in fact,although many children die of malaria in India, manu adults live with the disease, developing an immunity and becoming sick only periodically."in wstern medicine, you attach the parasite," said Kinra. "but we build our approach on the knowledge that lots of potentially harmful thing live in the human body all the time. Lots of people are exposed to malaria and never get sick.We use plants to make the body strong and to boost its ability to live with the malaria parasite"(A HEALING SYSTEM,2000)

bila teringatkan org kat luar sana...diorang byk diexposedkan dengan benda2 yg berbahaya..
penyakit yg bahaya...

situasi2 yg mengancam nyawa...x kira di semua tempat di dunia...

tp benda2 tuh biuat diorang boleh adapt dengan situasi di situ...

ada talk bersama ustaz ibrahim pasal palestin ritu...

dia ada citer...nafas anak2 di palestin berbeza sgt berbeza...

cara diorang exposed dengan keadaan sekeliling..buat org luar yg melihat kagum dengan keberanian yg ada...

hanya melalui dugaan2 yg ALLAH kurniakan...tq to easyah yg mencerita lebih lanjut...

bila dipikirkan dengan lebih mendalam...dengan membiasakan diri dengan kesusahan (tanpa createkan sendiri susah tuh) dpt buat kita jadi lebih kuat...

bila dah rasa susah byk kali..kita akan jadi terbiasa...dah akan immune(dlm eap td) dengan apa yg bakal terjadi nanti...

secara x sedar...itu yg telah mematangkan kita...

macam vid yg penah ditayangkan dlm study circle...melihat sendiri..kanak2 umur 10 tahun baling batu sambil memberikan kata2 yg sangat nampak kematangannya...

mcm mana dengan kita yg berumur 20 thn ni..??malu plak...

dah sakit pulak buat kita sentiasa ingt pada ALLAH...

kadang2 kita alau kita alert dengan kata2 di sekeliling...

secara x sedar..ada msg2 yg dtg...walaupun secara kebetulan...kadang2 org tuh x da niat pun...tp dtg je kata2 tuh...

kata2 yg datang dari ALLAH...untuk mengingati hamba2NYA...tersenyum munirah syakirah memikirkan...semalam input byk buat munirah syakirah terpujuk...trima kaseh....

manusia jenuh untuk membahagiakan sesama mereka dengan mcm2 cara...tp ALLAH...hanya melalui kata ataupun tandaNya

matang bukan satu perkara yg menakutkan...hormat tak bererti takut untuk mengeluarkan pendapat...(hanya uutk renungan)


p/s: nanti wat halaqah lagi ek..??isu wanita semalam sgt best!!!

Sunday, January 24, 2010

memalukan!!~~~

izan semangat bercerita...telinga menadah segala input dengan penuh khusyuk...(cuba jadi pendengar yg baik)

"dua page citer pasal pompuan tuh!~~~"
telinga masih mendengar sampai menelaah chem lab untuk exam practical esok...

ape citernye..???

berita harian metro mendedahkan kisah seorang isteri jurusan guru dengan seorang suami yg mempunyai kerja yg sama...

aduh~~~kesiannya...

lelaki tuh ada 2 anak ngan pompuan tuh..isteri dia pergh!!~~betuah la dpt suami gitu...

untuk satisfykan isterinya dia sanggup buat ape saje...sanggup buat part time untuk cari nafkah...

sanggup masuk klas menjahit,tp isteri jeles...benti menjahit

pegi bengkel cari keje, isteri x nak..kate bau busuk...

terus blja degree...hanya untuk isteri tersayang...

cerita mula terdengar oleh si suami tentang isterinya main kayu tiga...tp dia masih percaya pada isterinya...

dlm hidup berumah tangga..lelaki tu merasai nikmat berumah tangga pada 6 bulan pertama...tp lepas tu isteri dia terus jadi dingin...haiyee!!~~

isteri kluar dari pukol 2 sampai 1 pg..tinggalkan anak..si suami terpaksa membuka rumah dengan bantuan polis...

si suami sakit tp si isteri buat xtau...tp jiran yg antarkan...

tp si suami masih sayangkan si isteri..

sampai lah satu saat.......

si isteri kena tangkap khalwat dengan lelaki lain....

ya ALLAH...kecewanya lelaki tuh..........
(diri ini x pernah merasa perasaan tuh..tp cuba untuk memahami)

ruginya kamu wahai isteri jika dah dpt isteri jika tidak mengharga1 suami sebaik itu...malu ohh malu...

cuba untuk memahami kehendak isteri itu..adakah dirimu sudah tidak menyayangi suamimu ataupun kehendakmu lebih pada itu..??

bukan nak backing pompuan tuh atau lelaki tuh..tp cuba nak cari sebab bg kedua2 pihak ni

apakah iktibar yg kita dpt dari kisah ini..???

tibe naik tazkirah dekat radio time izan bercerita

tidak akan terima amalan baik seseorg itu hingga hari akhirat:
1- pekerja yg lari dari majikan sehingga dia kembali pada majikannya
2- isteri yang lari pada suaminya hingga dia kembali semua pada suaminya
3- orang yg mabuk sehingga dia kembali sedar....

aduh~~ironi sungguh hidup ini...Allah mmg mengajar kita secara x sedar...

"gila arr...sapa sangka dapat suami baik pun leh curang kan..??"

"hmmm,(berfikir)suami dia x hensem ke..??hehehe"

"ntah arr..biase2 je la kot..tgk blakang je"

"takkan sebab x hensem jadi gitu..nape stuju kawen kalo gitu..hurmm..x leh nak pikir bg pihak isteri tuh skrg..tp kesiannya lelaki tuh..x berani nak salahkan sesape"

(hati befikir..mungkin ada hikmah yg besar untuk laki tuh...ntah2 dpt bidadari dunia yg lebih indah..bagaimana pompuan tuh pulak..???hope ini satu pengajaran n dia akan sedar)

" tuh laa...takutnyee...x nak arr jadi isteri camtuh"

"huhu..sape yg nak jadi gitu..???doa2 lah kita sesama k...isk..betuah dah dpt suami camtuh..jom jadi laki aku nak..??hahahaha..lawak ja naa"

"walaupun x hensem...??(aku tau izan nak menduga)"

"hahahaha...benda luaran izan...huduh leh jadi hensem,lembut leh jadi tough,selekeh leh jadi smart,...semuanya leh ubah kalo niat dah baik...takut gak nak ckp,,kang dpt x hensem aku plak jadi gitu...nauzubillah...harap2 x...doakan yg terbaik...tp dalaman ni,berkaitan dengan hati..gaya boleh ubah..tp perangai susah kan..??..iskk..payah nk ckp..susah nak ubah kalo tuannya x ske gak.."

"hurmm..btol gak tuh...jgn la jadi kat kita..ameen..."

"ameenn..eh..asalkan citer kat aku je..nape x tgu pikah n gya..??"

"sebab aku ske citer benda2 gini ngan kau"

"..???!!~~~sal rumah tangga..??"(jgn la gitu..aku nak dengar isu lain gak!!~~eh..lame x citer politik)

"x..sal nilai hidup..pikah n gya plak ada isu lain plak"

"ohhh gitu plak...pikah ngan gya isu apa..??"

*****************************************************************************

apa pengajaran yg kita leh dpt..??

rmi ckp lelaki ni jahat..ske mainkkan pompuan..tp pompuan pun ade jee..cume jarang nak digembar gemburkan...tp skali tergempar...dahsyat!!~~~itulah impak jika maruah wanita x terjaga...jd jgn generalizekan semua lelaki dan semua pompuan lah...

tidak mahu berpihak pada sesiapa...(nampaknya sudah terbiasa dengan dua dunia di uia..bro n sis..^_^)

sal isu perkahwinan tuh..munirah syakirah tidak mahu mengupas lebih lanjut...pembaca boleh bg komen dan pendpt di ruang comment di bawah ini...

diri ini cuba untuk mencermin diri sendiri...ampunilah diri ini ya ALLAH...harap ini dpt menperbaiki diri ini...

THINK POSITIVE...

Saturday, January 23, 2010

wuhuhuhuh!!~~

actually, x de pape untuk di tulis....

hanya sekadar melepaskan penat di blog kesayangan...

sambil memerhatikan suasana di uia yg lengang...

rmi yg x de ni...

semalam tgk frenly match (basketball) bro n sis...gombak vs pj...n dengan pengalaman yg ada dari student gombak...rezki berpihak pada mereka...thniah...n gud game pada pemain uia pj...

td baru kluar ngan dak2 bori prep n tech n special task..beli hamper untuk family day...

jemput2 la datang untuk family day kali ni ya...!!huhuhu

lastly...nak ucapkan maaf kepada sesiapa jika diri ini ada terlanjur perbuatan dan bicara..kadang2 munirah syakirah terlupa dirinya...terlupa apa yg dibuatnya...ada apa yg harus dijaganya...sedang usaha untuk memperbaiki..

bahaya kalo terleka ni..=)...

trima kaseh kerana membuatkan diri ini sedar...diri menerima seadanya...kerana diri ini tau,munirah syakirah hanyalah insan biasa yg sentiasa terleka...

trima kasih kerana memberi peringatan...munirah syakirah sgt2 berterima kaseh...(x tipu!!!huhuhu)..

selalulah ingtkan diri ini...jgnlah takut untuk menegur...kerana diri ini masih lemah...trima kaseh sgt2...^_^...teguranmu sahabat membuatkan diriku lebih bermakna..

.maafkanlah saya...

ehh..x tau nape tersengih sendiri...agak pelik sebab sejak kebelakangan ni mmg x leh stop senyum...knapa ya..??

tp seyes bebas dari sebarang perasaan yg x elok...

cukuplah...


mahu elakkan perasaan tu...cukuplah peristiwa lalu...

diri ini pernah bersedih dengan satu perkara yg x perlu buat masa ini...tp setelah berakhir...satu perkara yg membuatkan diri ini menjadi tenang...segalanya dtg penuh hikmah...

maaflah munirah syakirah tersedar lewat...

kesedaran itu membuatkan diri ini masih tersenyum sambil menaip blog ini...=)...trima kaseh sgt2 wahai sahabat...x tau macam mana nak ucapkan lg...

auww!!!xleh stop senyum!!!!haha...

p/s: abaikan muka munirah syakirah yg agak "kuyu"...selsema time ni..=p


Thursday, January 21, 2010

tawheed

minggu ini dan minggu depan diberikan nama minggu kuiz,tutor,praktikal...huhuhu...jiak diikutkan mmg minggu ni sgt serabut dengan kerja...byk masalah yg timbul sebenarnya..tp alhamdulillah,munirah syakirah dpt tempuhinya..ntah mengapa segala masalah yg berlalu begitu sahaja...betapa ALLAH permudahkan segalanya..alhamdulillah...

ustazah ramlah (mak) sudah sibuk dengan persiapan kawen anak...siap menjemput pembaca blognya dtg ke rumah lagi..nak jemput satu dunia ke..??huhuhu...bguzlah..mak hepi nak dpt menantu baru nampaknya...ustaz rahman pulak (abah) bila dia bz dengan kawen anak..hp pun letaklah merata...susah nak tepon..haishh~~~(sape suh manja ngan abah..??nak sembang dengan abah jek).

.tp bukan hape..diri ini terlampau mengkagumi ayah sendiri..siapa x kagum dengan ayah sendiri...memahami anak2..sorang yg sgt positif thinking...ego gak sket2..huhu..yg paling suka..abah sgt mendengar pendpt anak2 sendiri...itu yg buat diri ini sgt menghormati prof madya haji ab rahman mustafa...beday abah nak dekat..5/2...wuwuwu

Agd sudah berakhir..kerja yang tinggal ialah family day...begitulah diri ini terpaksa bekerja dengan masa yg mencemburui dengan kerja2 yg byk berserta dengan kerja medcy...tp untunglah ada anak2 buah yg sgt membantu..sayang semua snr medcy...

teringat pada 14/7/08 interview dengan medcy...macam event dah bersama..terasa sayang nak tinggalkan...kenangan di cfs sgt mendalam...pada 21/7/08 pula kali pertama berkenalan dengan semua comitte snr...di uia kali pertama cinta tersemai..bbegitu mesra persahabatan terjalin..begitu indah cinta dlm medcy ini...cinta sesama teman anugerah ALLAH...jadi sayangilah ALLAH..huhu...
cinta yg membawa kita berfikir..jika aku mampu menyayangi manusia sedalam ini...jadi,aku perlu menyayangi ALLAH dan rasulnya lebih pada itu...itulah hikmah cinta sebenar
...(jgn pikir bukan..ini cinta kawan2 k)..mmg bulan 7 byk memberi kenangan yg indah..hehe..beday munirah syakirah tuh...

29/12/08 - event pertama snr medcy...masih akal ini mengingat apa yg terjadi..yg menjadi pengajaran besar hingga hari ini...dekat sethn terjadi..munirah syakirah pikir..area2 tarikh ni mmg byk memberi pengajaran rasenye..huhuhuh....tp itulah yg sebaiknya...

pejam celik..dah nak abes dah study kat cfs..mampukah diri ini menjadi pelajar jurusan medik..??insya-ALLAH..jika ALLAH memberi aku tugasan ini..bermakna munirah syakirah mampu..jika tidak,bukan tiada rezki..tp ada rezki yg lebih baik..semoga Allah membantu...harap semnagtku akan terus ada...dalam mengorak langkah membantu manusia...
"adik..nak tau kita suka atau serius dengan satu benda tu...bagilah pape pun...kalo nak buat..kita akan buat..itu akan tunjuk kita mmg serius dengan satu benda atau hal,"(jibah,2009;uyun,2010)
jadi tunggu apa lagi!!~munirah syakirah...serius ke ni nak amik medik..???serius!!!~~huhuh..amanah sudah ada...berdakwah melalui rawatan juga satu jalan yg baik bak kata abah...praktis dengan tegangan masa... matlamat sudah ada...apa yg perlubuat sampai dpt matlamat tuh!!~~~

satu hari nanti dugaan2 begini akan membantu kita..datanglah kerja sebyk mana..tp kita mampu lakukannya...jadi jgn cepat melatah atau buat keputusan terburu2...tenangkan diri..jgn mengaduh nasib...buat keputusan..fikir semula kesan dengan keputusan yg dibuat...bila keputusan dah dibuat...jgn menyesal,kuatkan semangat..yakin...
yakinilah segala ada yg terjadi dan segala keputusan yg dlakukan adalah kerana ALLAH...segaa keputusan yg kita lakukan juga kehendak ALLAH..ini la namanya tawheed rububiyyah..(ustaz nasiruddin)
.time pmr dulu mmg blajar..tp x sedalam seperti yg diceritakan oleh faisal tehrani dlm buku "tuhan manusia"..itulah jadi titik permulaan minat munirah syakirah pada penulisan2 faisal tehrani walaupun tulisan2 dia kadang sukar difahami..namun x da sebab kita x usaha untuk memahami..sengaja digunakan bahasa yg berat untuk kita belajar lebih mendalam..disitu lah munirah syakirah telah menjadi seorang yg sgt kuat berfikir..

bahana sebuah penulisan adalah manusia cepat terpengaruh...itulah sebab kita perlu berfikir...jgn cepat membuat keputusan..fikir dahulu..sama ada apa yg dikatakan itu ada baiknya..jgn fikir utk 2-3 minggu..tp untuk 20-30 thn akan dtg...tiba2 teringat edvencer si penuip ney dlm simpanan irfan..irfan!!~~bila nak kasi balik ni..??huhuh...

diri ini sudah melalut..sebenarnya hanya nak mengisi masa yg terluang menunggu azan zohor...azan dah berkumandang...solat dulu ya!!~~

hani - tq kak shake...hani tau hani cari org yg btol
aku - huhuh.. x de pape la hani...kadang2 kita lost jugak
hani - tq...kak shake matang sgt2 la...
aku - cam x seswai ngan umur kan..??huhuhuhu...tp lepak2 hepi jek!~~
hani - aah..
aku - semua akan matang nanti...tp mcm susah nak cari org matang skrg...
hani - agak lah...kak shake kena kawan ngan org lebih tua la
aku - hahahahahahahahahahah!!~~~habes tuh org yg muda tuh camna nak ajar jadi matang..??

**************************************************************************

hanya perkongsian diri sendiri...tiada kena mengena antara hidup dan mati...^_^...

Monday, January 18, 2010

AGD!!~~~



Salam dihulur pembuka bicara,
mencerita khabar sebuah sejarah,
malam indah bersama sebuah 'keluarga'
menjadi titik manis satu ukhuwah...

18/1/2010,Isnin,...
aizat dtg..dengan isteri...berjumpalah kami di ukc cafe...bun.shida dan diri ini memilih untuk tidak makan semata2 untuk malam tuh (save duet)..huhu..kak sheeda tumpang solat di bilik dan terkedu dengan baju yg tersangkut di almari..
"baju agd ke..???"
"hee...aah"
"cantiknye baju!!"
"baju je laa..hhaha"
"shake ni hepi go lucky la"
"kena ke sedeyh..??huhuh.."

x dpt diri ini melupakan tarikh ini...pada pgnya..diri ini hanya ada klas chem lab dan physic..sister2 minta kebenaran madam maziah untuk pulang awal2..semata2 bersiap2 ke agd...dlm hati sudah berkata..mesti semuanya bakal meletup malam ni..ini malam yg bakal semua akan menonjol.

.tidak ada siapa yg x cantik...kecuali diri ini..biasa2 ajak berbanding dengan amy yg sgt......x dpt diri ini nak katakan...lidah hanya mampu mengeluarkan..PERGHHH!!~~~~hahhaha..thanks for being 'my date' for that nite amy...munirah (jamil) dengn jubah merah yg cantik sgt...dan munirah (faiz bafana) dengan baju ala2 mahu bertunang...jibah dengab transformation nya..agak geram ngan jibah semalam..x nak itu x nak ini..shh~~huhuh...last2..dpt melihat jibah ditransformkan (sikit)...selebihnya tgu kawen kan jibah..??=)...tranformkan yani yg memakai contact lense..dengan eye shdow yg menyerlah..aduh~~semua sister cantik malam tuh...

sesi make jgn disebut...sister...itu adalah lumrahnya...kecih bilik 334 oleh 4 org sister untuk dimake upkan....
"shake..shake make up sendiri ke..??"
"aah..nape?"
"cam pro je"
"buat2 pro jek ni..hehehe"

pada mulanya segan untuk berjalan..tp lepas tuh..ahh!!~semua cantik..apa lg...jalan la mcm biase..amy jalan gah seperti mahu berkata "yes!!sape nak tangkap gamabr dengan aku..??"huhuhuhuhu..klakar2...brother jugak x kalah..terkejut dengan kedtgn adli,zul , kerry..sampai hati x gitaw..tp bguz la dtg...sama2 meriahkan majlis..huhuh...rasa almost lengkap malam tuh...x sangka meja no 6 meja paling depan..senang la nak tgk performance..huhu...terkejut dengan penampilan farisham..oh!!~~~sajak rupenye!!huhu..mc pun boleh tahan hensem2 ( puji la sket adik sendiri)..huhuh..

sesi makan2 pun bermula..bersama 3 performance dari student..thanks 4 the last song ipan!!~~~tq sgt2..huhuhuhuh...munirah syakirah's fvourite song..terharu gilew..denagn suara zul secara spontan..mmg takkan lupe..huhuhuh..rase cam nak gi nyanyi jugak atas tuh...huhu..lupakan citer lama...huhuh

stiap apa yg berlaku mesti ada kelemahan..dan hanya ALLAH sahaja yg layak boleh menciptakan perkara yg sempurna...semalam..sound check selepas vip dtg kurang meyelesakan..mungkin gimik..sesi foto yg kurang dari stgh jam mengundang ketidak puas hati setiap student second year..almaklumlah,tp gud job pada pc yg mmg boleh mengawal masa..mungkin x nak pakcik2 bas marah..melainkan bg diorang makan besar malam tuh..huhuhuh...tahniah pada zaim dan amali yg dpt award best dress..mengikut tema..huhuh..dun worry amy...dirimu tetap 'hot'..buktinya rmi yg mahu bergambar..huhuh...tiada muzik waktu vip masuk..dan tiada award ikut voting (maaf..itu pendpt kurang professional)..x best la..=p

satu lg tentang slide..tersgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt la best!!!huhuhuh...time kaseh comittee..huhuhu...tp suka ayat terakhir slide tu
ORG YG BERJAYA ADALAH ORG YG MAMPU MELIHAT MATLAMATNYA DENGAN JELAS DAN TIDAK TERPESONG DENGAN APA YG DIA LAKUKAN UNTUK MENCAPAI MATLAMATNYA.
.lebuh kurang lah maksodnya..gud pics...x tahan tgk aksi di perpustakaan tuh...hahahahaha..adoih!

alhamdulillah..semuanya hepi semalam...jgnlah risaw...semua akan cuba untuk menghepikan diri sendiri...mengapa perlu gunakan org lain untuk hepikan diri..??huhu..munirah syakirah tidak akan biarkan sesiapa atau apa2 pun yg akan ruinkan malam ini,ataupun hidupnya sendiri...tindakan harus cepat seiring dengan akal...dan munirah syakirah mengagak semuanya hepi malam tuh..^_^...masing2 secara tidak lgsg akan bahagia dengan sendiri...bak kata jibah.."once fren,forever fren"...kawan tempat untuk meluahkan rasa..dan tempat utk mendpt kritikan yg baik dan tempat untuk mendapat pendapat..sebab itu kita x hidup seorang diri...pendpt perlu ada...indah ciptaan ALLAH kan..??nature kawan adalah untuk hepi.maaflah jika selama ini munirah syakirah penah menjadi kawan yg tidak menghepikan..mungkin diri ini tidak difahami dengan perjuangan atau matlamat sahabat sendiri..ini bukan untuk melawan kata..tp hanya pendpt..tiada kawan yg mengganggu..ALLAH createkan manusia yg ramai untuk hilangkan rasa sunyi...jadi mengapa perlu bersendiri..???seolah2 dihukum tanpa hukuman...

x dpt diri ini akan melupakan malam itu..ada yg macam death eater,ada yg macam micheal jackson,ada yg bagaikan puteri,bagaikan pengantin,ada yg smart,ada vogue...aduh~~cuma diri ini x puas bersama setiap seorang sahabat yg ada..


akhir kata..maafkan diri jika malam itu terlanjur tindakan atau bicara...maaf...









p/s: nak gambar semua family medcy...!!~~~~time nak balik tuh...huhu

Sunday, January 17, 2010

diri ini tidak mengetahui bagaimana cerita tersebar...tiba2 bila bersua semua..semua cerita terbongkar...rasa hairan kerana mulut ini sentiasa terkunci dengan kata2 tersurat...pelik tp diri ini masih tenang...kerana ALLAH mengetahui segalanya...cepat btol 'rumour' spread kan..??hurmm...huhuhu..

.hepi to see ppl hepi lately...ngan trip to kuantan n preparation nak gi agd ni..huhuhu..baguz la..diri ini pun suke mendengar dan melihat...future yg bakal dirasakan selama 5 thn ni...walaupun kuantan mmg menjadi tempat kebiasaan..tp masih byk tmpt x dilawati lg..cherating,tasik chini,tioman,muzium pekan,gambang waterpark!!!huhuhuh...nanti bila semua snr berkumpul senior n junior insya-ALLAH kita akan berpicnic lg..

masih x dpt nak stop senyum...nak kata angau..ohhh tidak!!!akan ku jauhi perkara itu..susah mahu meletakkan sesiapa dlm hati ini lg..biarlah kakak yg carikan atau abah yg pilihkan(walaupun tahu apa yg jibah n abah akan ckp)..hurmm~~..nak kata x de bnda sedih x jugak...tp masih mampu untuk tenang dan senyum penuh bahagia...ntah hapa ALLAH dah masokkan dlm hati ini...tp buat hati ini sentiasa tersenyum lebar dan bersyukur setiap hari.kerana dianugerahkan dengan senyuman ini...jauhilah penyakit hati..huhuhuh..

Tuesday, January 12, 2010

Aku Sangat Sayang Dia...

satu ketika dahulu...
mata kucelik...
aku sudah bersamanya...
setiap saat ketika dulu...
aku biasa bersama...

wajah yang agak serupa..
gaya yg seakan sama...
dengan cara pemakaian yg berbeza...
dan cara pemikiran yg xsama...
perangai yang berbeza..
membuatkan kami melengkapi satu sama lain...

sepanjang masa dia bersama ku..
membiarkan aku membesar dengan pengalaman sendiri
namun dia x penah biarkan aku keseorangan
namun pengalaman diberikan x penah putus dari lidahnya
untuk aku cuba belajar...
kadang kata2 yg selalu buat aku tercabar...
tp itu untuk kebaikkan aku...
ku tahu niatmu...

kelemahan aku adalah kekuatannya..
kekuatan aku adalah kelemahannya..
membuatkan aku rasa aku sentiasa mahu bersama kita suka dan duka
walaupun kadang2 aku pernah berkata...
JGN GANGGU ADIK BOLEH X...??
aku tidak sengaja..
dan aku tau dia mengenali aku...

walaupun aku xperlukan dia..
dia melihat diri aku dari jauh
walaupun aku tidak bercerita padanya
dia cuba untuk mencari masalah aku...
ohh aku sayang dia...
dia kakakku...

gaya masih ceria...
dlm pemikiran yg masih matang
penuh kecuakan menerima satu pertunangan
namun dirinya masih teguh menerima
kerana dia tahu apa yang dia lakukan
penuh yakin mngorak langkah ke alam perkahwinan

kini semua AKAN berubah...
dia akan berumah tangga...
kawan semasa kecil hingga dewasa...
akan meninggalkan aku untuk pergi memikul tanggungjawap
bersama lelaki yg dipercayainya...

bila dia membuat keputusan meninggalkan alam bersamaku...
terasa mahu luruh segala jiwaku...
aku rasa kehilangan seorang tempat mahu bergantung...
ku cemburu dengan lelaki yg bakal bergelar suaminya
kerana aku terlampau sayang padanya...

wahai lelaki yg bakal bergelar suaminya...
dikau sgt bertuah...
bakal punyai isteri yg sngt bijak...
punyai isteri yg berani mngorak langkah sendiri
dan mampu membantu dlm segala urusanmu
yg mampu bangkitkan kamu ketika kamu jatuh...

jgn sekali tinggalnya...
kesakitannya kesakitan ku jua...
namun kutahu dia bukan gadis yg lemah...
kerana dia mampu memberikan aku kekuatan yang sama...
kehilangan wanita yg hebat adalah satu kerugian...

x dapat aku bayangkan...
suasana alam pernikahan...
kakakku bakal dinikahkan...
mataku x dpt mengawal air yg bergenang...
dia sudah menjadi tanggungjawap lelaki asing...

kini tiada lg perkongsian...
bilik yang sama
baju yang sama
kini dia sudah berdua..
dan aku mampu menitiskan air mata kegembiraan
melihat dia bahagia bersama insan tersayang...

ya ALLAH betapa aku sayangkan insan ini..
tidak dapat aku meluahkan dengan apa2 melainkan cara ini
air mata tidak dpt kutahan lagi..
dlm mengira detik saat dia bakal meninggal diri ini...
namun ku tahu dia terus akan mempertahankanku
terus ada melihat perjuanganku dari jauh..
seperti mana dia selalu lakukan...

semoga dia bahagia dengan orang tersayang..
x dapat aku luahkan lg segala perasaan...
penuh gembira bercampur kesedihan...
namun aku harus lepaskan...
itu hakikat yang perlu aku terima...
KAKAK AKU AKAN BERUMAH TANGGA...

semoga hepi jibah...adik sayang jibah...there is nothing i can say except..i love u so much..dan ini adalah CINTA YANG SEBENAR Allah kurniakan...thanks for being my annoying sister..huhuhu..

ini kali pertama munirah syakirah menulis blog mengikut kata hatinya...kerana dia yakin..kata2 hatinya kali ini sangat benar...dan akal x mampu untuk melawan...

ADIK SAYANG JIBAH...

Monday, January 11, 2010

macam2...

rasa macam bertimbun2 keja untuk minggu ni..tp diri ini masih menyibukkan diri dengan blog...tiadalah teman untuk berkongsi selain untuk blog ni..supaya diri ini boleh bercerita pada semua pembaca...blog inilah yg mampu menjadi teman mesra menggantikan manusia BUAT SEMENTARA...tempat luahan segala rasa hati...eap,chem,physic menanti untuk dibelai lg...tp badan masih penat walaupun semngt sgt membara...akal bertambah waras memikirkan tentang keadaan diri..cukuplah,diri ini perlu meneruskan perjuangan sendiri...daripada cuba memahami perjuangan orang lain..tp mampukah..??huhuh...munirah syakirah tetap munirah syakirah...

rafest telah menutupkan tirainya...alhamdulillah..medcy telah menjayakan satu program yg pergh!!~~~huhuhh...x sangka audiencenya sebyk ini...sampai diri ini pun terpaksa duduk di atas tangga sahaja..^_^

SEX EDUCATION TALK BY DR HARLINA

pada hujung minggu pula ada jualan di tapak takraw...n di depan ukc ada peragaan kereta2 n ada exhibition pasukan penyelamat bomba...yeah!~~ada ular..huhuh...sebenarnya munirah syakirah bukan x berminat dengan semua benda ni...tp tidak la memandang benda tu satu tarikan...ntah apa yg selalu menarik perhatian diri ini...tp kalo tertarik tuh...x boleh nak kate pape lah...=p..sebab tuh skali tersuka atau tertarik (dan sama waktudengannya) susah nak kawal..ahaks!~susah btol bab2 perasaan ni...tp apa2 pun..kita yg perlu mengawal

ULAR!!~~

ntah la..mengapa diri ini kurang berminat denagn rafest kali ni walaupun rafest kali ni tidak dinafikan sgt grand dan penuh dengan benda2 yg menarik..tp.............diri ni masih blum kagum dengan apa yg disediakan...huhuh..jgn marah duhai fscc...bukan x suka..suka sgt...ni hanya ngomelan diri ini...x da salah..rafest kali ni ok..x da yg hendak dikomenkan..anda telah melakukan satu benda yg hebat..cuma diri ini rasa tidak terasa untuk join dengan perkara2 ni..tp munirah syakirah tetap cuba untuk enjoy dengan suasana rafest yg meriah jugak...menjadi 'mandor' kepada 4 jejaka MELAYU TERAKHIR (sher,mad,bun n ayzat)...lawak sgt2...dengan keadaan masam2 baru beli nasik ayam setelah main basket...bising2 pulak tgkk diorang masak...hahaha...tak terbayang jika dapur di rumah tuh jadi milik diorang...ya ALLAH...mauk meletup..dengan tangan "belemuihnyaa"...adehh...lelaki ohh lelaki..tp bguz laa...mereka ada idea yg menarik...setidaknya mereka mencuba dan memasak bukan semata2 keja wanita ya..bak kata mad "lelaki itu ketua...wanita itu membantu..baru la lengkap"..kalo dikaitkan dengan bola basket..tangan sebelah untuk shoot..tangan seblah lg untuk biar bolah tuh parallel dengan ring...itulah namanya kerja sama kan..??:p..tangan yg shoot tuh lelaki..yg tgn sebalah yg nak membawa arah tuh wanita..=)..nah.kan saling memerlukan...


kaki ipan mencapap....

meeting snr telah bermula semula!!~~
kali ini semuanya bersemngt..itu yg suka munirah syakirah lihat..huhuh..nampak sinar..mungkin cukup rehat..meriah tetap meriah...lambat tetap lambat habes..huhuhu...x tau la ape nak ckp ngan dak2 snr..tp meriah...tambah2 dengan adik2 1st year yg baru ni...kak mira dah dianggap isteri kedua nampak!!~~hahahah...


mira dah tak tahan dengan naim..gelak sakat...hepi to see dak snr hepi..=)
semngat comitee games buat meeting...sori..aku x leh join meeting ni..kena pantau yg lain..biro last yg balik...

nik n fateh...x tau nape..aku dpt lihat diri aku dekat nik..dia ada sikit perangai aku waktu bekerja...jgn jadi cam aku sudah...pls take care of urslef ya nik...??=)...fateh baik...hope perbincangan begini berkekalan sampai grad di cfs k...meeting fam day tp bincang agd..isk isk isk..huhuhu...akak faham...akak penah di situ dulu...x nak korang rasa perasaan yg sama akak penah rasa dulu..juz focus on want u do yahh..aduh..tetib teringat zaman 1st year..T_T..tangisan kerinduan...kak nabb...meji....kak faraa...miss u all..indah kerinduan...

to kak fara,..hepi beday kakak snrku..=)...kesedihan hanya semnggu...ali!!!jage kak fara baik2..jgn wat dia sedih2...huhuh...sian kak fara ritu..sedih2 ngan ali..aiyoo...terseksa seminggu sebab ke'dingin'an..hahahaha..can feel how hurt it was..x dilayan seminggu..tiba2 x tau knapa jadi cam..tiba2 senyap n diam n marah2,x difahamikan kenapa keadaan jadi gitu...wuwuwuw...but gud idea wlupun terseksa..kalo shake ade pakwe x nak kena wat gitu..aiyooo!!!kalo shake mmg nanges gile2 dah sambil ckp..SAMPAI HATI!!~~pls dun break my heart enymore..hahahaah..make her happi pls..n dun make her sad ...shake akan hepi kalo dia hepi...tgk tuh..pikir sal org lg...haishh...shake doakan yg terbaik untuk kak nab,meji n kak fara...tgu shake pegi kuantan k...

Tuesday, January 5, 2010

BTQ...

hari ini nak kate best pun x...nak kate x best pun tidak...tp munirah syakirah tetap enjoy dengan apa yg dilakukan...rasa macam terbang melayang je hari ini...huhuhuh..almaklumlah...satu cfs diri ini menjelajah...dari ke smawap ke amf ke library n etc...mengapa jadi begitu...???

hari ini rupanya diri i i mengetahui paperwork family day medcy punyai masalah di peringkat stad...alah bisa tegal biasa lah tuh...huhuhuh...tp agak blur sebab yg jadi masalahnye sebab sistemnye bertukar...alahaiii stad..huhuh..tp x pe..pengalamn yg baik...diri ini sngt menghargai hani n kim yg byk susah payah uturn naik untuk mencari tandatgn bro azmi n madam sabrina..huhuh...macam zaman taaruf pom 4 plak..kena cari tandatgn cikgu..ahaks!!!tp diri tetap enjoy walaupun penat...

pukul 7...diri ini duduk sebentar di depan laptop untuk meluangkan masa dengan blog tercinta..tempat diri ini melepaskan rasa gembira,sedih,marah,kecewa dan segala macam perasaan yang ada...tersenyum tatkala melihat rumet dengan enak dibuai mimpi dek terlampau penat hari ini..ntah apa yg dilakukan munirah syakirah pun keliru...tp diri ini dah terlanjur berkata tentang semua jenis perasaan..ingin skali berckp tentang soal perasaan..huhuh..bukan perasaan cinta atau apa..tp ini isu perasaan marah etc tadi tuh la...tipulah manusia boleh mengawal emosi mereka sepanjang masa...tipu!!~~tp bagaimana mahu mengawal..agar emosi yg x baek oleh menguasai diri..kerana kita yg mengawal perasaan kita..bukan diri kita dikawal oleh mereka...bila kita gembira..jgn terlampau gembira...bila kita sedih..tidak boleh terlampau sedih..bila terlampau gembira kita lupa di bawah..bila kita sedih..rasa jatuh ditimpa tangga pulak...

diri ini tertarik dengan 'ceramah' btq ustaz nasiruddin hari ini...the only class untuk hari ni sebenarnye...kata duality manusia bila dikategorikan kepada duality..duality dlm bentuk fizikal dan dalaman...dalaman bulan terbahagi kepada 3...akidah,emosi dan intellect...3 perkara ini berkait...

manusia ni dipenjara oleh 2 jenis penjara...penjara roh dan penjara jasad...penjara roh ialah bagaimana emos boleh mengawal diri dan penjara jasad bagaimana diri boleh dikawal...jasad selalu dipenjarakan...sakit lah kita selalu...bagaimana yg lepaskan diri dari penjara jasad..kita harus lepaskan diri dari penjara ruh dahulu...bagaimana..??by putting ourt fear and sadness only towards ALLAH...bila kita letakkan ketakutan lain dan kesedihan lain dlm diri...sebab itu kita akan dipenjarakan dengan emosi yg menakutkan...bagaimana hendak mengawal emosi..??kena la tingkatkan iman...itulah cara kita tau kita punya level of akidah...dengan melihat org yg stable emosinya...bila emosi boleh dikawal..kita akan bersemnagt untuk meneruskan aktiviti harian...bila kita bersemngt tidak lah kita sakit...terkongkong dengan penjara jasad..maka kita akan bebas dari penjara dunia..insyaALLAH- ustaz nasiruddin setelah dipendekkan kata2..huhuh

tersenyum mendengar ajaran untaz hari ini...jadi hari ini munirah syakirah mulakan hari2 yang indah walaupun penat...terasa seperti mahu menderma darah..tp kudrat pula x cukup..mungkin waktu lain pula...itu yg munirah syakirah dpt rini... equation ustaz

funtional mastership + functional trusteeship = tayyib -----> amal soleh
kita kena blajar baik...dan gunakan apa yg kita blajar as amanah yg besar dari ALLAH...insya-ALLAH

pegi antar paperwork dengan adik first year,hani..dia pujuk untuk bermain selalu bermain basket dengan team basket..diri ini harus menimbang sebaiknya...diri masih setia dengan tenis..huhuh..kesetiaan masih menebal..tp x tau siapa yg bakal munirah syakirah bermain di main camp kelak..tp basket..??diri ini hanya baru mengenali dunia basket x sampai 2 minggu...itu pun sekadar bermain ujung minggu...lihat lah bagaimana...kurang arif bermain basket ni..tp diri ini harus tingkat stamina semula sebelum masuk main campus..jibah menanti di sana!!!huhuhuhu...masih blur sebenarnya mahu bermain games yg mana satu..huhu..bukan kata diri ini hebat..cuma diri ini hanya tahu bermain setiap game yg ada...bukan master pun...tp sgt hepi bermain dengan team basket...hbuhuhuh

hari ini paperwork dihantar skali lagi ke stad..doa sgt2 agak paperwork dpt diapprove secepat mungkin..terasa ingin berjumpa semua anak buah semula...rindu sgt2...this is our last event!!!jom kita bina satu kenangan yg terindah di bumi CFS!!!ok..dah azan..solat dulu...

x guna kita kurungkan diri kita kerana satu perasaan..kerana kita yg ptt mengawal perasaan tu!!~~alhamdulillah...duniaku baru bermula..^_^

Friday, January 1, 2010

games...

ohaiyo!~~thn baru telah menjelma...azam baru sudah ada...munirah syakirah dengan penuh smngt berjalan sepanjang perjalanan yg diri ini kira masih panjang insya-ALLAH jika ALLAH memberi umur dan kudrat kepadanya...bak kata ustaz nasiruddin...untuk jadi orang yg spirited (actually,word tuh ade ke x....??hehehe)..kita kena jaga 3 quality yang ada...insya-ALLAH..akan diri ini menjaga2 ketiga2nya...

sempena tahun baru ini..ramai yg pulang untuk berjumpa orabg tersayang..munirah syakirah duduk dia uia sorang2 dlm bilik..sunyi..??huhuhuhuh...nay!!sape suh layan sunyi tuh..?munirah sykirah sgt rindukan family dan rumetnye..rindunye terbalas pada minggu lepas..tp x puas sebab hanya boleh berjumpa selama 1 jam sahaja..almaklumlah..kluar pada hari selasa...=)

tatkala di ambang pagi semua bermalas di katil pada awal thn ini...munirah syakira telah bersama2 dengan snr sister feat farabbi bermain basket..alhamdulillah..byk tol pengalaman dari encik farabbi tuh..huhuh..trima kasih coach!!huhuh..pergh..munirah syakirah hanya bermain untuk suka2...tp pengalaman yg menarek..since x rmi lelaki yg turun...diri ini cukup pantang melompat depan lelaki sebenarnya..tenis x memerlukan skill melompat pun...huhuhu...jadi boleh la melompat sket2...byk juga isu2 tersirat yang dpt...bekenaan hal...mengenali manusia..ya,manusia ni semua lembut...bahkan untuk jadi pemain basket pun kena awww kan encik farabbi..ahaks!
tp lembut itu x bermakna x kuat...kalau tau..x la masuk jaring tuh..huhuh..lembut x bemakna tidak kuat...tunduk x semestinya lemah...diam x semestinya jahil...

actually,bermain lah ape pun..basket,netball,tenis..u will get to noe urself..apakah kelemahan kita dan apakah kekuatan kita...secara fizikal dan mental..ada yang bermain hanya utk mereleasekan tension...tp cukupkah dengan itu..x guna kita hanya releasekan tension tp kita x amik sesuatu yg baik melalui permainan tuh...seolah2,kita ada sesuatu yang menenangkan..tp kita pegi bila kita tension..kalo x x nak pegi...padahal setiap apa yg kita lakukan harus dilakukan dengan passion...huhuh

byk yg diri ini blajar kali ni..termasok satu kata2 dari coach sendiri bila kami ckp tentang feminism..terkesima bila coach berkata "ada yg lembut di dalam,ada yg lembut diluar"..yaa..wanita..ada yg nampak keras di luar..tp punyai hati yg lembut di dlm...kadang kita hanya melihat seroang gadis yg tegas...tp tidak nampak seorang yg lembut hatinya...bukan semua boleh melihat matanya mengalir...dan org yg boleh melihat itu adalah org yg istimewa...dan ada org yg lembut di luar..tp kasar di dalam...itu x dapat munirah syakirah terang lebih lanjut...

hurmm..apa yg boleh munirah syakirah lihat sepanjang permainan basket pg td,kadang2 kita dah terbiasa dengan sesuatu dlm hidup kita,sampai kita x tau bagaimana nak berubah...x sama dengan org yg bermula dari kosong...bila ada sesuatu yg baru dia mudah untuk menerima...di sini kita akan dpt tau siapa diri kita...kadang2 kita mahu berubah..tp benda tuh dah biasa...tp at leaast kita cube sedikit demi sedikit..dr kita tau perkara tuh tp x mahu melakukan apa2 perubahan sekalipun....tuh yg dpt mata ini melihat pada kali pertama turun padang ke court basket..maaf..diri ini pemain yg lemah..tp hanya sekadar boleh melihat...=) sekeliling..=)