Friday, January 1, 2010

games...

ohaiyo!~~thn baru telah menjelma...azam baru sudah ada...munirah syakirah dengan penuh smngt berjalan sepanjang perjalanan yg diri ini kira masih panjang insya-ALLAH jika ALLAH memberi umur dan kudrat kepadanya...bak kata ustaz nasiruddin...untuk jadi orang yg spirited (actually,word tuh ade ke x....??hehehe)..kita kena jaga 3 quality yang ada...insya-ALLAH..akan diri ini menjaga2 ketiga2nya...

sempena tahun baru ini..ramai yg pulang untuk berjumpa orabg tersayang..munirah syakirah duduk dia uia sorang2 dlm bilik..sunyi..??huhuhuhuh...nay!!sape suh layan sunyi tuh..?munirah sykirah sgt rindukan family dan rumetnye..rindunye terbalas pada minggu lepas..tp x puas sebab hanya boleh berjumpa selama 1 jam sahaja..almaklumlah..kluar pada hari selasa...=)

tatkala di ambang pagi semua bermalas di katil pada awal thn ini...munirah syakira telah bersama2 dengan snr sister feat farabbi bermain basket..alhamdulillah..byk tol pengalaman dari encik farabbi tuh..huhuh..trima kasih coach!!huhuh..pergh..munirah syakirah hanya bermain untuk suka2...tp pengalaman yg menarek..since x rmi lelaki yg turun...diri ini cukup pantang melompat depan lelaki sebenarnya..tenis x memerlukan skill melompat pun...huhuhu...jadi boleh la melompat sket2...byk juga isu2 tersirat yang dpt...bekenaan hal...mengenali manusia..ya,manusia ni semua lembut...bahkan untuk jadi pemain basket pun kena awww kan encik farabbi..ahaks!
tp lembut itu x bermakna x kuat...kalau tau..x la masuk jaring tuh..huhuh..lembut x bemakna tidak kuat...tunduk x semestinya lemah...diam x semestinya jahil...

actually,bermain lah ape pun..basket,netball,tenis..u will get to noe urself..apakah kelemahan kita dan apakah kekuatan kita...secara fizikal dan mental..ada yang bermain hanya utk mereleasekan tension...tp cukupkah dengan itu..x guna kita hanya releasekan tension tp kita x amik sesuatu yg baik melalui permainan tuh...seolah2,kita ada sesuatu yang menenangkan..tp kita pegi bila kita tension..kalo x x nak pegi...padahal setiap apa yg kita lakukan harus dilakukan dengan passion...huhuh

byk yg diri ini blajar kali ni..termasok satu kata2 dari coach sendiri bila kami ckp tentang feminism..terkesima bila coach berkata "ada yg lembut di dalam,ada yg lembut diluar"..yaa..wanita..ada yg nampak keras di luar..tp punyai hati yg lembut di dlm...kadang kita hanya melihat seroang gadis yg tegas...tp tidak nampak seorang yg lembut hatinya...bukan semua boleh melihat matanya mengalir...dan org yg boleh melihat itu adalah org yg istimewa...dan ada org yg lembut di luar..tp kasar di dalam...itu x dapat munirah syakirah terang lebih lanjut...

hurmm..apa yg boleh munirah syakirah lihat sepanjang permainan basket pg td,kadang2 kita dah terbiasa dengan sesuatu dlm hidup kita,sampai kita x tau bagaimana nak berubah...x sama dengan org yg bermula dari kosong...bila ada sesuatu yg baru dia mudah untuk menerima...di sini kita akan dpt tau siapa diri kita...kadang2 kita mahu berubah..tp benda tuh dah biasa...tp at leaast kita cube sedikit demi sedikit..dr kita tau perkara tuh tp x mahu melakukan apa2 perubahan sekalipun....tuh yg dpt mata ini melihat pada kali pertama turun padang ke court basket..maaf..diri ini pemain yg lemah..tp hanya sekadar boleh melihat...=) sekeliling..=)

1 comment:

najibah kazmin said...

ah..jealous ='(
*mood rindu bersukan*
nk mein volley.. nk mein..
wlpn cedera kaki x pulih2..
(sengaja menambah saket~~)

kt mktb dulu, coach basket hanya mmpu geleng tgk ktrg mein =p
gelak je lebih.. satu stunt pong x lepas.. nananan~