Thursday, October 23, 2008

CuTI SeM BErMuLa...

hurmm...lepas demam raya ade demam lain yg menanti...demam exam...wuuuwuuuu..dicampur dengan demam panas aku...huhuhuhu...time raye tuh dah kebah dah...tiba2 masok campus demam balik...tongsil aku membengkak...lgsg x leh telan benda...sedeyh tol aku...degil x nak pi klinik..ahaks!!lantak la...aku teruskan hari2 aku yg demam ni...balik2 trus exam..leh bygkan x..??n of course kalo duduk umah..takkan la nak study...ahaks!!mesti ingt nak raye jee...huhuh..tp sempat prepare sehari utk english..ahaks..aku buat english mcm ape lagik..ntah apa la result aku dpt..ya ALLAH lembutkan la hati pemeriksa kertas aku...then aku truskan hari2 aku..mesti la study group..n first study group kami..kami bincang chapter 7 bio...RESPIRATION...ahaks!!!masyukkk...then abes study...ape lagik!!!!BERAYAA!!!!!ahahahhahaa...aku bawak kueh yg aku buat dari umah..fuh..kueh tuh mmg aku simpan..sanggup x makan (walaupun bernafsu nak makan) utk bawak dekat kawan2 terchenta kat UIA ni...ahaks!!kueh aku sebelum kau bawak kat study aku ada aku dah bg kat kawan2 yg lain..rumet yg lain...then baru bg kat study group...kueh choc chip...perghhhh...aku tgk angah tgk kueh aku buat cam nak x nak makan jee...dia ckp manis..ahahahahaha...klakar la..ntah la camna kueh tuh..pas2 kueh2 yg x beh tuh kami bg kat dak laki..biaq depa yg behkan...ahahahaha...kan senang...kagum tol la ngan perut lelaki ni...ahhahhaa..jgn marah...:p

then hari kami diteruskan lagik...ada klas math bro azizol...perghh..tuh lagik satu hal...aku x wat beh lagik tutorial math aku...dah la aku dpt soklan susah..aku ingtkn tutor 11 n 12 akan dibuat serentak..rupe2nye lain2...adoihhh..penat je aku buat..ahaks!!!tp lepas aku aku wat tutor 12 okies ja laa...then hari isnin plak tiba giliran exam arab...min dhiya al-lughatul arabiyyah...aahahaha...aku wat...15 minit sebelum exam abeh aku kluar...bukan sebab pandai sgt...sebab buntu..x tau nak perbetulkan apa dah....baru blajar arab la katakan..ehehehehe...then tumpukan plak pada math n bio...perghh..mmg badan aku meragam gila time minggu exam ni...aku paksa diri aku makan walaupun x lalu...ntah knapa..since klas math ritu...makan aku x tentu..ahahha..yer la...kol 8 kena gi klas dah...pehtuh aku x makan..tgu balik klas baru makan..mana x badan meragam...bila makan muntah..bila makan muntah...adoihhh...perut ohh perutt...dugaan tol la...sian kat kim n gya la..mmg terpaksa melayan aku..ahaks!!!time gap antara exam arab-bio n math.,aku mmg mengasingkan diri...pg2 aku pegi smwap...kat situ x da sapa2 nak kaco tau..huhuh..best..kol 9 30 stat study group...n smbg mnyendiri balik..then kol 2 30 study group lagik..pastu balik bilik...malam plak...aku x nak duduk bilik...ingt nak gi library..tp ade kawan yg invite aku join diskusi bio diorang...aku join je...tp aku ckp aku nak jadik pasif je...ehehehehehhe...tp diorang kena tau..sepasif2 aku ni...seaktif2 org...ahahahahhaha....pasif aku just dengar n nyampuk bila perlu...aktif plak bila aku mmg terus ada kat depan tuh n ngaja org..yeahh..tuh baru aku panggey aktif..ahaks!!!...lgpun aku mmg ske ngaja...dun blame mee!!!ahahaha...mmg sepanjang exam itu la keja aku...sampai la waktu exam dtg...aku no comment sal exam aku...x reti nak ckp...perghhh..x nak ingt dahh!!!

lepas abeh exam..kena kemas bilik!!!wuuuwuu..penatnye..dah la next sem kena duduk aisyah kolej..aku x lleh bayang camna aku dudk sana...perghh..dekat gila ngan ABC...aku xleh bayangggggggggg!!!!ahahahahhaa...lantak arrr..hal tuh kita kena tgk dulu..mana tau best..lgpu last aku pi tgk AC time umo aku 13 thn rasenye...mmg x eh la aku wat judgement awal..biar dulu aku tgk camne..tp dari segi environment jirannye aku mmg rasa x slesa...n geografinye jauh ngan smwp terchenta..ahhahah...nak wat camne...hidup kena diteruskan...aku kena siapkan kelengkapan utk perang sem 2 plak...perang sem 1 baru abes...tp sem dua bakal mengangkat tirainya pada 9 hb nov ni..doakan kejayaan aku nanti..insya-ALLAH...

2 comments:

sharaf said...

yela sepasif2 ko,seaktif2 org lain...pasif pn same cm aktif..xde besa huhuhuh

fityatun_syakirah said...

huhuhuh..mmg x de beza..tp ade pada org lain..:P