Sunday, September 28, 2008

^_^



beberapa minggu ni rmi org sebut dekat aku perkataan meriah..sampai aku pun terpengaruh dengan perkataan tuh...since aku beli lampu raye kot..rmi je yg kate room aku meriah...PIKAH plak nak jadik ahli room..ahhahaa..hurm...pastu bila tgk 'dpur' kitorg pun iorang ckp meriahnye room ni...then cikgu2 aku sms aku...then aku heran la tetiba sms aku kan..then diorang ckp .SKE LA SMS SHAKE..SHAKE MERIAH...alahaii..meriah lagi yg aku dengar...mane la dtg perangai meriah ni kat aku..??huhuhu...try to look at my family...yeah!family yg sangat MERIAH...ahahhaa...esp kalo jibah ade..sgt meriah...ahaks!!tp thn ni maybe akan kurang kemeriahaan sebab a few family x de..such as abg gi kelik klate..umoh mak mentue..uyun pun balik johor umah abg ijal..una plak 29 hb neh bari balik...biase la.baru housement...kena la sabar jap...tp dia dah antar anak dia ke sini sbg bukti dia akan balik..ahahahaha...camtu la selalunye...3 bulan aku kat UIA..mmg dah keras tgn aku nak memasak n jaga baby...dulu kalo aku duduk sbpi pun aku still boleh balik kerap..(yer la sbpi ngan rumah 20 minit je..=p)...tp syukur la nak dekat 3 bulan x balik pun anak sedare still kenal...ehehehehe...cume awal2 (yg babies la)..cam ingt x ingt ngan aku..tibe2 teringat kat adam yusuf n idris ,anak madam sally yg cute

...diorang yg buat aku kembali senyum dengan sgt lebar after satu kejadian yg mmg takkan aku lupe dlm hidup aku..huhuhu..after kejadian tuh aku more senyap,soft spoken,x byk ckp,x smngt,cepat letih...which brings me to madam sally (who she also in the same boat with me..so she can nderstand me better)..sampai skrg pun au still cepat letih after kejadian tuh...perghh!!hello!!gimme sumtimes...it's hard..but i noe..ALLAH takkan bg aku satu dugaan yg aku x mampu nak handle..n aku bari rasa camne manisnye kegembiraan lepas satu dugaan yg besar..alhamdulillah..tq for giving me the happiness..aku tau ramai yg sayang kat aku...ngeh3...

lepas iftar english klas baru la aku bole senyum sket..huhuhu..the first real smile!!ahahah..pergh..asal ckp sal ni..??huhu..skdr nak ingtkn diri n mendekatkan diri padaNYA....:)..yer la..walaupun aku kehilangan..tp kehilangan tuh buat aku rpt ngan kawan lain..ahhahaa..since then PIKAH selalu dtg bilik aku..tiap2 hari!!ahahahah...sampai dia jatuh hati ngan bilik aku...416 yg besh...huhuh...alhamdulillah...aku masih tau mcm mane nak senyum..:p..n membuatkan aku selalu tgk ke langit..cari bintang...tp bintang x de..ahahaha...yer la..mane la ade bntang kat kl tuh..ahaks!stakat tgk langit leh la..huhu..tgk hujan..tgk pemandangan...n time tuh baru aku sedar...

kita trima dugaan cam kita tgk ujan turun..bila hujan turun kita rasa
sedih,gloomy je..x leh nak wat pe2...mengharap ujan tuh cepat pegi...WALAUPUN
KITA TAU YG HUJAN TUH MEMBAWA RAHMAT...kita tetap nak hujan cepat pegi...bila
hujan pegi kita dpt rasa keceriaan hari...walaupun matahari memancarkan cahaya
yg sgt sikit..tuh pun dah boleh buat kita happyyyyyyyy
sngt3...ahahhaa...kegembiraan yg bukan kepalang utk hanya sedikit
kebahagiaan...tanpa kita sedar matahari tuh bukan je bawak cahaya but dia
pancarkan 7 warna yg cantik..semua tuh dtg bila berlakunye hujan...so knapa perlu sedih..??^_^

ahahahaha..dah lama aku x ckp mcm ni...maybe sebab tuh org ckp aku matured kot dulu..ahahah...baru sebulan benda ni jadik...tp knapa aku rasa mcm dah lame..???...huhuhu..cantikkan ciptaan ALLAH...setiap ciptaan ada pengajarannya..pandai2 la kita tgk sekeliling...buat aku teringt surah al-imran ayat 190-191...SUBHANALLAH..manisnye dugaan...^_^

2 comments: