Wednesday, September 8, 2010

ECM menjadi KLIA,6 pelajar uia lambat naik bus~,raya!

bismillah~
izinkan diri ini menggunakan loghat utara (hanya sedikit) dlm post kali ini...

perjalanan jauh x kurasa...
kerna hati ku melonjak sama..
ingin berjumpa sanak saudara
yang selalu bermain di mata~

semangat btoi nak ghaya kali ni~
diri ini cukup risaw...
takut sampai ke rumah lambat~
jalan semestinya jam..dengan perjalanan yang lebih kurang 10-11 jam...
tapi nak x nak..mmg kena harungi jua~
trip kedua pada pukul 5 bersama lina,faie,kak una,fifah dan kak djah
semuanya masih belum bersiap kecuali m syakirah...
apa lagi ditunggu~camera dikeluarkan~
muka excited seorag demi seorang diambil...
"haa shake!nanti mesti masukkan kat blog dia tuh.."
haik..?x tau pulak ramai yang menjenguk~lain kali bg la komen skali..=)

patutnya kami kena naik van pada pukul 8.30..tp fifah takut pulak jam...
jadi kami tumpang van pukul 5..
gi ecm utk buka puasa~
pada pukul 5,30 van amik kami..
pada awalnya hanya m syakirah,fifah dan kak una ja nak pi ecm..
tiba2 faie,lina n kak dijah pun tukaq plan~
"kita ni kena cepat ni..takut gak semua tmpt kena reserve..jadi kita nak plan ape..??"
semua senyap memandang m syakirah
"ohhh~shake ka kena decide?"
semua org sengih2..."kak shake plan semua jadi" pandai2 la angpa ni semua~
ketawa m syakirah~haii!~~m syakirah cukup malas nak decide sebenaqnya~
cukuplah byk hal2 society kena decide...
alhamdulillah plan menjadi kerana sesudah tuh srau menjadi sendat untuk solat dan tatkala itu kami hanya prepare untuk makan~
*baguz btul ada byk plan dengan cepat*=p

kak dijah sangkakan kawan2nya masih berada di ecm..
rupanya2 semua sudah berada di terminal
bas pukul 8 dan waktu itu pukul 7.35!
kalut juga mahu berjalan...makanan masih belum disentuh~
semua dah blur~m syakirah hanya cadangkan teksi~
jadi kak dijah seoranglah kena pegi terminal...maaflah kak dijah~
setelah selesai barulah m syakirah boleh makan dengan fifah n kak una~
selesai makan trus ke terminal~jalan kaki~

semua dah bagai x larat dengan perut penuh~
m syakirah hanya ketawa~
dan kak una,fifah dan m syakirah naik bas mara meninggalkan lina dan faie~
terkejut kena duduk seblah lelaki..
mujur ade kakak uia boleh tukar seat ngan abg tuh~
lega m syakirah...
berangkatlah kami ke kedah..
x sedar lgsg dlm bus..tup2 dah sampai untuk sahur~
kami solat subuh..tgk2 bas dah hon kepada kami isyarat kami ni LAMBAT..
rupanya 3 org bro uia pun lambat jugak~dak medic semua..heheheh..kusyuk solatlah pakcik bus..jalanlah marah~=)
sampai ke shahab perdana...
abah datang ambil..

terkejut!!!!!!!!chevrolet optra telah bertukar menjadi chevrolet cruzs!!!hai!keta ghaya ka abah?
huhu..jadi temanlah abah ke insaniah sat~
pastu balik~terkejut lg..dua anak buah menanti aku untuk dijaga~
mak dan ayahnya blum sampai lg...
belum puas peluk anak buah...
kereta viva PJU 5335 datang pulang dari dicuci~masih 0 km lg!
buat kueh choc chip...
abah beli tulang daging untuk di masak sup~
kadang2 diri ini rasa bersyukur hanya pulang hanya untuk sehari...
kalo balik lama untuk buka puasa...sah2 m syakirah boleh naik 13 kilo!=)
una dan abg am pulang untuk jumpa anak2~peugeot baru nampak?huhu=)
ganti honda yang accident hari nampaknya~lupakan kemalangan itu~

berita baru!!una pregnant!cucu ke sepuluh bakal keluar!^_^
setiap tahun dpt anak ye una?murah rezki..=)
loqman pun sgt mendengar kata..
boleh jadi abg yang baik utk adik2...*walaupun kuat ngusik adik dia*
lepas buka puasa..solat...takbir bergema dirumah~=)
main bunga api!!!mercun!!abg am beli dari thailand!!best ~~

esoknya~kita kena layan tetami untuk beraya...
bila sudah petang semuanya sudah penat~
"assalamualaikum..kami datang nak raya..kami dah kenyang..nak duet raya ja"
ampes tol la adik2 ni~
"haa!!nak duet raya kena makan dulu..mana leh mai umah org x makan"kata abah
abah layan budak tuh~lawaknya masih sama sejak dulu sampai skrg..=)
"ayaq tawaq!!!x sedap!!"kata sorang budak
"huishhh!!!x sedap nawhh!!munirah!!depa kata ayaq x sedap!!hahahahah"
"huishhh~~x sedap??sapa suh mai ptg2..aih (ais) dah cayaq..ayaq jadi ceghoi(x pekat) la"kata diri ini sambil bawak senduk dan kordial~
belum sempat dikacau air..sorang budak dah dtg rasa air
"hurmm~twaq lg ni..kena tmbh gula"
"amboi..pandai komen~tunggu la nak kacau lu~"
huhuhuhuh..budak2 zaman skrg...mmg pandai berkata2...
moga ilmu dpt membimbing~untuk mengajar mereka berkata dengan betul dan membuat apa yang mereka katakan~

SELAMAT HARI RAYA SEMUA...MAAF ZAHIR DAN BATIN...
_____________________________________
Align Centeraya adik luqman..x pakai baju lg..malulah~~
adli n luqman
asyrafi bajet rajen..huhu~~hishh rajen2 aminnn~~~songkok abg besaq sgt la~=))
aminna~dah berisi dah ni~=)...merajuk ape lah ni ek?
PJU 5335~
ingtlah orang yang tersayang..berhati2 bermain mercun~=)...pakai lilin kawen jibah ni~=))
ya ALLAH..aya!!!brani sungguh pgg gitu!
kueh choc chip~
gambar mak time kecik2..maksu postkan hadiah hari raya untuk mak..=)..tok nampak sgt tegas~huhu
abah~bekerja untuk mencari sesuap nasi~*padahal dtg nak amik kek raya je*=p

troli fulled dengan beg2..

selamat tinggal talhah!!


=)

2 comments:

najibah said...

shake! slamat hari raya ^^
sorry la pasal hari tu.. sungguh2 kmi ingat ampa kt surau terminal. terkujat jgk la denga kak dijah kt ecm lagik.. hehe.. ape2 pun alhamdulillah.. semuanya selamat..

M Syakirah said...

hahahah!!~~selamat hari raya gak jibah!

shake dengar pun tersentak kot~