Thursday, December 11, 2008

SeLaMaT HaRi RaYa...!!^_^


pemandangan dari mahallah aisyah...
tmpt ilangkan tension

ape yg leh aku ckp...aku mmg bz...huhuhuh...sampai aku x sedar yg raya nak dekat..n guess wut..tiket aku x beli lagi..sampai la trip aku pegi ke umah damai..mula2 aku mintak tolong kawan aku belikan..but bila dia ckp tiket ke kedah naik tren dah x de kecuali 4 hb aku ckp x payah beli..huhuh..thanks untuk dia...x sanggup aku skip kelas hari jumaat semata2 nak balik...wahhh!!baek x aku..kalo abah tau pun mesti abah x ska...soal future n ngan soal family..dua2 penting dowh...tp aku tau abah paham...so,ape lagik..amik keputusan yg cepat...NAIK BAS UIA!!aahahahha...first time balik kedah pun aku guna bas uia..pastu aku x nak naik dah..rasa pelik n bg aku x dak mood balik kg best walaupun ngan kawan2 kita...huhuhu...maybe sebab semo org dlm tuh kawan2 kita...ahahahahahaha...tp balik raya kali ni mmg baek sket dari first time aku balik guna bas UIA...mula2 aku x dak kawan...tp eleh!!SHAKE!!!no hal..ahahaha..ramah sket insya-ALLAH ada kawan..;p.
sebelum aku kluar bilik aku tangkap gambar bilik aku...x dak keja la..ahahaha...rumet aku semo dah balik..tinggal aku sorang2...so aku bukak tenet..tgk movie...pastu aku tangkap gambar bilik...tgk la bilik aku..kepada basil hazman...akak x boleh nak tangkap gamabr akak secara candid dlm blog..so x leh manjawap tangged basil...tp basil leh la nampak suasana bilik akak camne k..anggap la ni boleh manjawap tagged basil..^_^...lgpun semo org tertya2 mcm mana rupanya kolej AISYAH ni..huhuhu...tgk la camna..

blom mask apa yg kita nampak ada dinding n almari
yg mengasingkan 2 compartment
masok bilik apa yg leh nampak dulu ialah meja study..
meja utk 3 org (jibah's,pikah's n mine)
nampak x poster zokathon..??ahhaah

meja pling ujung diedit2kan utk jadik tmpt letak sejadah
n tempt gosok baju..^_^
dapur!!!huhu hasil renovation dari pikah n aku..
hasil idea dari last sem...idea from me!!



sistematik:dari awai..tmpt letak air,tgh makanan,
ujung skali bekas2 ,sudu2 n pencuci pinggan..^_^

katil side aku...sebelah tuh tmpt duduk kalo tetamu dtg

lupa nak terbalikkan...meja kecik..extension pttnya

kat meja study..tp dipanjangkan..



buku2ku..huhu..ngan novel2 faisal tehrani..nak pinjam..??



aku bertolak dari bilik kol 9 30...n sampai ke tapak kol 9 45!!fuh!!cam jauh ja..x la jauh..cuma tgu kawan punya pasai...huhuhu...aku berkenalan ngan sorang budak sekolah asma..huhu...izzati nama dia..nah!!kan senang aku ni..??ehehehe...naik bas ngan izzati n tgk tempat duduk dah almost penuh..yg sedihnye kena duk blakang kat broo..tuh yg aku malas tuh..kalo bas biasa aku x la rasa kekok...sebab x knal..huhu..ni mmg all bro duduk sit blakang..mmg la x best...huhuhu...x kesah la asalkan leh balik...bertolak kol 10 20..menyaksikan 5 buah bas ke TERENGGANU meninggalkan UIA dulu..ahahhaa..byk gila bas utk diorang...ahahaha...mmg org pantai timur rmi kat sini..:D..

dipendekkan cite bas sampai shahab pukol 5 30 pg..ala...time tuh mesti abah n mak dah bgn...call n diorang amik kat jitra..time dah sampai mak n abah still x sampai agik..tgu la aku..sejuk gila kat situ...hujan renyai2...angin sepoi2 ja...buat hati rasa damai...mengingatkan ciptaan tuhan...mmg unik hujan ni...hati aku yg gelisah duduk situ sorang pun x la menggila sgt sebab suasana dia tenang..huhuh..pastu mak n abah pun sampai...aku tau jibah mesti berdengkur lagik time ni kat umah..ahahaha...ingtkan nak blik trus..pastu abah singgah kat kedai nashmir...makan kat situ..aku pekena roti canai ngan kuah dhal kat situ...pergh!!breakfast @ 6 o clock in the morning!!ahahaha...dah la aku jenis x breakfast...bukan x suka...tp aku mengenangkan kalo aku makan,aku akan ngantuk dlm kelas..baik jangan..huhu..tp tuh yg abah pantang..tp nak wat camne,org yg merasa ngantuk time balajr tuh aku...huhuhuh...dlm kedai tuh x rmi org..yg ada geng2 penganggur yg lepak kat situ...abah ckp diorang SIANG MENGANTUK MALAM BERJAGA *nyanyi lagu nenek2 si bongkok 3*...huhuh...sian kat family diorang...apa la guna sembang2 kosong kat situ..gelak2 sampai x sedar org sekeliling...pdhl apa lagik yg memerlukan tenaga keja kat luar tuh...pastu ckp mesia ni kurang tenaga kerja..padahal org mesia ni x suka menunduk diri melakukan kerja berat..tp x nak blajar..apa kes???pastu rmi je org luar dtg berpusu2 nak keja kat mesia ni...btol la apa junior aku hazman baharom ckp...dia ad bace dlm buku faisal tehrani,1515...bangsa melayu ada bangsa yg bijak tp tidak menggunakan akal...melayu jgn la terus MELAYU...jgn kerana nama tu kita lemah...sedeyh mengenangkan balik.

btw,sampai je kat umah...dah masok subuh..sebelum masok aku dah sense byk benda yg berubah..hailaaaaa!!!laman dah besar!!!ada bumper kat porch..??!!mesti nak elakkan banjir ni..ahahahah...masok umah lagik laa...kipas baru..???!!tile baru..??!!!haihhh...sapa yg buat umah ni..??mak ke along..??huhuhuh..along umah di dah 90% siap..insya-ALLAH dalm 20 hb ni leh la masok umah baru..huhu...alhamdulillah...x cukup ngan tuh...ptg tuh peti ais baru plak dtg..ahahahaha...peti ais lama x letak mana ni..???rupanya mak nak wat peti ais baru tuh letak bahan masak2 je..peti ais lama utk minum...mcm2..tp sistematik...alhamdulillah ngan rezki yg ada..


kipas..??

umah aku..^_^


umah along..sebelah umah aku je..







6 comments:

.::annemishi::. said...

shake, ku tau.. katil double decker tuh wat food rack..ahahah~~ =P

akmal hayat said...

selamat hari raya~

x tengok lg umah hg..

baru tw yg coklat tu umh hg upanya..ha3

fityatun_syakirah said...

hohoho...
kepada hanis...
tepat sekali!!anda memenangi percuti 3 hari 3 malam di rumah anda sendiri di KBU...huhuhu..

kepada akmal hayat
selamat hari raya..^_^..
mcm x wish kat aku ja kat ym..:p
dulu last ang pi uah aku kaler apa ntah umah tuh..?? la ni dah coklat..:D...ang pi umah aku maen kompang akak n abg aku kawen kan..??

mud said...

wa..rindu shahab weh..lama x jengok..nth c hat nth x mkcik juai surt khabq kt c 2.. ace2 shake, bla nk jmput aku mai rmh berwajah bru hng? ha3

fityatun_syakirah said...

ahahaha...hurmm..aku blom penah ajak budak laki mai umah aku..tp kedtgan di alu2kan..esp umah cikgu husni hampir siap..along tuh cikgu husni la..huhuhuh..mai mai mai naaa...:p..ang rindu makcik juai surat kahabq kat shahab ka..??x pa2..aku selalu pi shahab la ni...nanti aku kem salam kat dia..mak cik mana ni..??ang describe sket..:p

ﺷﻬﻤﻲ @ iBnU SuRaiNi said...

wallap... kemas & sistematik! heheh... x leh nak banding ler... seb bek kat KMB dpt bilik kecik... kalo x musti lagi haru... =)