Saturday, August 15, 2009

Come on...this is not me!

ini kali pertama dalam hidup aku aku rasa x hepi utk baik ke uia...everything rasa....................hmmm....semua pikir aku dtg awal uia ni excited..tgl uia seminggu la katakan...cuti sakan...tp aku x hepi lgsg...even duduk kat umah pun...mcm2 menghantui diri aku sebenarnye...hello!~~best ke duduk umah..kalo tanggungjawap kau kat sini terkapai2...??sori..aku bukan maksodkan health n fitness week...aku tau semua nampak aku agak penat ngan health n fitness week..n aku pun terpaksa mengaku kalo dikatakan salah satu faktor aku demam ni disebabkan aku terlampau penat ngan health n fitness week...aku bukan gila kerja...tp itu mmg tanggungjawap aku...kalo aku x buat sapa lg..??nak kata aku sakit kaki..semua org sakit kaki..aku batuk..??semua batok...aku x nak manjakan diri aku...sebab aku tau as ketua aku kena sentiasa ada sama2 ngan teammates aku...arghhh..ketepikan isu health n fitness week...dah lepas..huhuhu...tp trima kaseh kepada semua yg terlibat...maafkan aku sebab x mampu berada sampai ke akhir...aku pun x sangka malam isnin tuh temperature aku dah meninggi..sampai dia dah buat aku rasa lumpuhsatu badan...sebab tuh esok hari tuh aku dah menyerah diri ke klinik..=)...argh!!!lupakan lagik soal tuh....

aku ckp pasal tanggungjawap aku sebg student..ya ALLAH..byk gila yg tergendala...mampukah aku ya ALLAH...di saat aku berperang sakit di rumah...aku mmg terputus dunia dengan uia...dua hari terlantar yg perut hanya dialaskan ngan dua biji bebola nuget yg aku makan dua hari lepas buat aku jadi lg x bermaya..temperature yg terlampau panas mambataskan lagi pergerakan n buat aku jadik mayat bernyawa...sapa sangka 39.9 degree...aku pun x sangka..aku rasa x la panas sgt..sememangnya bila contact aku ngan uia dah terputus jgn ingt aku hepi...aku gundah gulana..memikirkan berapa byk assignemnt n presentation aku x siap...ya ALLAH aku x tau nak sembang ngan sapa yg boleh ckp mcm ni kat aku..ALA RILEKS AR SHAKE...LEH SETEL PUNYE!!!aku hanya perlukan kata2 tuh..semua pakat x nak angkat phone aku...tp aku tau ada sebab..salah aku jugak..mmg degil...huhuhu...heyy,it comes from my blood k..tye abah...ahaks!!~~~salahkan keturunan plak...

result dah kluar...tp aku masih x dpt result aku selain chem2...aku risaw sgt...dlm seminggu ketiadaan aku ni...byk yg aku ketinggalan...byk presentation..buat aku rasa cam nak nanges...aku jenis well prepared...every assignment n tutor yg aku dpt aku akan make sure yg aku buat awal2...tp kali ni..aku terkandas..byk benda aku x setel..buat aku rasa nak jerit..HEY!!KASI RUANG UTK AKU BERNAFAS...huhuhuh...bila aku sampai ke uia..juju plak sakit...yg ada di bilik only gya n izan..pikah plak gi camping...aku nak nanges...aku tgu pikah balik...sebab pikah je yg tau buat aku gelak sambil nanges...huhuhuhuh...aku tenangkan diri ngan al quran,doa x putus2...n thank god ALLAH mmg btol2 syg aku...DIA tau aku mampu lakukan semua ni...alone..??insya-ALLAH...since mmg skarng ni aku alone pun..huhuhuh...saat aku taip blog ni...byk lagik keja aku x buat lagi...tp aku dah x larat...secara jujur..yerp...aku x sehat lg...tekak aku masih sakit...batuk aku masih berat...kepala aku masih melayang...tp MC aku dah abes!!~~~huhuhuhuh

bila pikirkan byk benda aku nak catchup ngan result aku yg blom tau baik ke tidak...terpaksa la aku senyum dlm cebikkan...x tau la semua paham ke tidak aku ckp ape..huhuhu...nampak cam putus asa je kan aku ni..??x de la..lepaskan geram..mmg geram yg lama...tp aku tau ni bukan aku..senang aje nak gitau aku tgh nanges..ahahahaha...aku tau..dlm kepayah nak melangkah...kita kena teruskan jugak..walaupun jalan yg ada tuh berduri penuh racun...tp jgn risaw...nampak aje sakit..satu hari nanti...............................aku x tau lg ape..tp aku tau ade hikmahnya...aku masih menanti...^_^...........

yup...aku memang x hepi dtg ke uia kali ni...tp apa yg buat aku mampu utk dtg ke sini ngan senyuman....???
KAWAN...kawan yg menanti ketibaan aku...yg boleh aku sembang..yg boleh aku lupa sakit aku...yg boleh aku ajak teman utk berbual..tak kira masa...tq sangat2...aku x perlukan benda lain...even aku x perlukan rehat...i juz need U!!~~tq frens,rumates!!~~huhuhuh..PIKAHHH!!!AKU MENANTI KEPULANGANMU!!!!!n dak SnR...tq for a nice work during health n fitness week...aku teringin nak jumpe korang balik...=)

10 comments:

kak fara.. =) said...

bersabar ye wahai teman musketeers ku.. ekeke.. nanti sonok2 saya citer sumtin.. ekekeke.. =))

sgale yg berlaku pasti ada hikmah nye.. so.. tenangkan hati.. =)

fityatun_syakirah said...

la tahzan ek kak fara..??huhuhuh...hurmmm...tq..=)

zol dabat said...

wah shake
as hardworking as always
untong committee member yg lein
apa2 pon dlm jepun ada 1 phrase
"muri o shinai de"
maksod dia
don't do the impossible
atawpon dlm bm
jgn overwork
take care

fityatun_syakirah said...

masya-ALLAH..zollll!!~~~
lama x dengaq sal ang...
presidentku dahulu kini dan selamanya...
huhuhuhuh...
dah lama x keja ngan ang...
ahaks!!~~
as hardworking as always..??
hurmm...masih ingt time skolah ka..?
huhuhuh
aku takkan buat yg impossible..
everything yg aku buat aku tau aku mampu buat..huhuh...
aku bahagia buat keja...
seyes!
huhuhuh...maybe mmg aku dilahirkan untuk menjadi komited..
apa2 pun..aku hepi ang respond..=)

kak fara.. =) said...

kan shweet cenyum begitu~ =)

fityatun_syakirah said...

kak fara...sejak bila shake x sweet..??huhuhuh

Anonymous said...

shake,
HnF dah habis!! yippEEE!!!
kau kuat,kau hebat, kau mesti blh pnye
fever smpai 39.9 kau blh lepas, takkan yg lain kau takleh lepas.
chaiyok!!!!!!!!!!

fityatun_syakirah said...

Anonymous....
sapakah dikau..???huhuhuh...tq k..nanti aku wat post morterm...aku tau semua menanti post morterm kan..??:p

zol dabat said...
This comment has been removed by the author.
zol dabat said...

hehe
jgn ckap mcm tu
la nie caown dah takeover
let's throw our support behind him

minna gambarou!!!!