Monday, November 16, 2009

SMAC dah berakhir...kudrat jatuh ke tahap sifar

x byk benda pun aku buat utk smac ni..al maklumlah..aku bukannye pemain...hanya sekadar menguruskan...eh bukan menguruskan..hanya MEMBANTU menguruskan..=)...peranan aku hanyalah kecik...tp letih..ntah hape yg aku buat aku x tau...kalo di bandingkan ngan org lain...(dari sudut pandangan lain aku tau ape org ckp...eee!!!meluat btol shake ckp mcm tuh)...dari sudut IQ aku semakin develop...EQ agak kurang mantap...esp time nak abes SMAC..SQ pun ntah hape2..byk yg aku perlu baiki diri aku sendiri..dlm usahakan diri ke arah fitrah sendiri..

so far,smac kali ni sgt mencabar emosi aku..dari start cuti final sem sampai la habes smac kali ni..sungguh mencabar aku dari sudut emosi...selama ni aku diberi cabaran dalam bentuk berfikir..tp kali ni...semuanya cabaran baru...skrg aku tau mcm mana nak handle ngan emosi sendiri...mcm2 perasaan berbaur pada masa yg sama...bagaimana nak handle dengan masalah2..tanpa ada perasaan emosi yg membelengu secara melampau..

mcm2 jadi smac ni...penuh kondisi aku jumpe..ade yg jenis buat x tau,jenis tau tp x nak tunjuk dia amik berat,ada yg terlampau concern,mcm2 la...sampai kadang2 terkonpius..huhuh...saat ada smac ni la kita tau mana yg sudi membantu,atau sebaliknya...sayang semua komiti..=)...

biarlah aku bersikap professional seketika,...tinggalkan emosi aku buat sementara...seperti biasa..baik kita mulakan dengan yg baik...disiplin utk smac dan penguat kuasaan dlm bidang peraturan permainan sgt ketat...tepukan yg gemuruh buat komiti smac...pergaulan antara bro dan sis jugak dikawal walaupun agak sukar..almaklumlah..manusia...ketegasan amat jelas..refree pun dijemput dari luar...menunjukkan ketelusan mereka..2 piala yg gah menunjukkan smac kali ini x dibuat secara main2..huhuh

namun ada jugak kelemahan..almaklumlah kita kan manusia...smac kali ni byk tumpukan kepada habiskan game...sehinggakan kita lupa kebajikan pemain itu sendiri...penutup smac dekat AMF..??agak pelik..sebab marching di amf telah membuka byk kelemahan...3/4 gambar di slide show merupa comitee smac itu sendiri...mmg benda kecik..tp lupakah pada sistem tuan rumah dan tetamu..comitee smac adalah tuan rumah..dan pemain adalah tetamu..lebih baik kita meraikan tetamu sebelum meraikan diri sendiri...penggunaan mic ketika perlawanan tgh berlangsung menunjukkan tiada profesionalime di kalangan comitee...pengguna mic hendaklah org yg terpilih dan cara penggunaan kata2 hendaklah baik dan tidak menyakitkan hati...

agak keterlaluan apabila ketika perlawanan berlangsung,bila ada pemain yg injured,mereka tidak bertye di manakah RCC,mereka bertya..MANA BUDAK MEDCY..???kerja kamikah itu..??yg agak marah sebab org yg dikacau adalah pemain medcy..konsetrasi telah terganggu..mungkin benda ni x diketahui oleh pihak atasan...x kesah sebenarnye..saya rasa mmg kena ngan MEDCY pun..tp knapa perlu kacau pemain..??manager,n penonton pun rmi dak medcy...maaf..emosi kembali..saye cuba untuk professional..

reharsal marching...in short notice,kami dpt tau sister x dpt join marching..kami boleh terima..tp perkara tu dpt tau pada 1 jam sebelum marching bermula..1 JAM,...gak terkejut..drpd marching yg dirancang secara rapi oleh kntijen medcy terlebur begitu sahaja...mungkin asst head comm kurang info tentang marching ni...maafkan asst head comm tuh...satu lg yg benda aku sentiasa ingt setiap kali wat event...kita harus tahu ngan siapa kita kena handle..budak sport berbeza ngan budak2 yg lain..cara menegur jugak berbeza..esp ketika dlm perlawanan..perlawanan yg mendebarkan..tp org suruh senyap...involuntary kan..??huhuh...tp perlawanan selepas kol 12 malam mmg ptt biar sister pulang..tp kenapa perlu teruskan perlawanan selepas pukol 12..??bolehkan proceed pada hari seterusnya..??maaf jika saya nampak mcm x professional..tp saya katakan begitu kerana pada petang final tu match sangat lengang...mungkin semua comitee bz dengan preparation di AMF...byk yg perlu diuruskan kan..??=)

maafkan saya jika saya katakan smac kali ini kurang meriah...meriah bukan sudut seronok berhu-ha...tp kualiti perlawanan itu sendiri..di mana kita boleh lihat perlawanan yg sengit2...dek gara2 byk pemain yg penat pabila sampai ke final..dek kerana bermain 5 set match sepanjang hari..

maafkan saya byk mengkritik..ni hanya sekadar pendapat dari saya yg tidak punya pengalaman n kursus yg hebat dlm bidang menguruskan satu event..saya cuba untuk jadi professional..walaupun saya tau saya sgt emosional...maafkan saya byk ckp...maafkan saya kerana saya salah sorang dari org yg byk menyusahkan cmitee smac....inngt lg saya byk menyusahkan beberapa cmitee smac sampai dah dpt detect muka aku ni muke nyebok...mereka dah cuba untuk buat sehebat dan grand yg boleh utk smac tahun ni..trima kaseh kerana adakan smac thn ni..=)..trima kaseh kerana ingt diri saya bagaimana untuk bermain semula...

maafkan saya wahai ahli medcy...jika saya byk menyusahkan dari sudut kewangan dan tenaga anda..saya manusia biasa yg hanya mempunya tenaga yg sedikit...hanya itu yg saya mampu berikan kepada pemain medcy..dah byk sem saya bersama medcy,x byk yg saya sumbangkan..setiap kata tahniah,trima kaseh pada malam marching tuh buat aku rasa sebak..malam tika kepenatan tahap kemuncak..setiap ucapan terima kaseh diterima ngan lelehan air mata plak..hahaha..pelik tol malam tuh...harap semuanya hepi dengan pengalmn masing2...sangat rindukan comitee snr...rindukan kak2 senior smac thn lepas...ingt surprise party untuk meji n kak nab dulu..

harap sgt boleh wat surprise party untuk snr..ikut la nak surprise sesapa...tp aku dah x da duet..dah sengkek sgt...huhuh..maafkan aku sgt2..i'm juz trying to be a gud leader of urs..but i noe i;m nt perfect...skrg ni aku sgt mengidamkan saat bersama2 ngan satu family snr n makan sama2...tp tenaga aku dah tahap sifar...tp aku perlu teruskan..walaupun aku terpaksa gunakan tenaga hingga ke tahap negatif...h0pe to see ahli comitee aku hepi ngan keje diorang...kalo diorang hepi..aku pun hepi...

5 comments:

bdk flat said...

shake, nak gambar~~

azri said...

shake!!..thnx very2 much on ur support..>_<...
sume yg ko ckp tu mmg btol...ak rse mcm smac kali ney x bes sgt2..sgt bias antare laki n pempuan..n bnyk lg mende yg ak x pus ati..pagi ahd tu ak mmg men nth pape..cyan kt team mate..huhu..nsb bek ptg n onward ok cket..tp stil x pes ati cz ak x men ngn bek..x mcm smac las year..nway..nnk wt cmne...kte x ley wt pape..tp alhamdulillah johan.

fityatun_syakirah said...

huhuhuh..nanti la ipan...azri..huhuhuh..semuanye rezki..pape pun rezki medcy untuk johan..tq sebab kasi aku pengalman yg best ngan korang..=)

zol dabat said...

GAMBAREYY!!!!

fityatun_syakirah said...

apa tuh zol..???