Tuesday, December 29, 2009

ermmm...

tatkala diri perlu sebok dengan eap...tangan teringin untuk menaip sesuatu dlm blog kesayangan ni...huhuh..
diri ini mahu memulakan hidup baru..x guna pandang ke blakang..longing 4 sumthing yg menyedihkan hati
...diri harus hepi!!ceriakan diri...ingat tuhan..dan ingat orang2 sekeliling yang menghargai diri ini...susah,namun harus dikuatkan juga...almaklumlah...semua orang insan yg lemah..yg boleh beri kekuatan hanya ALLAH..dan pada DIA lah aku meminta...ya lah,tahun baru kan..??kehidupan pun harus baru...ngehehe...untuk kali ini biar munirah syakirah mengunakan kata ganti diri aku...

tahun 2009..byk yang aku blajar...thn aku berada di cfsiium...medcy,klas yg rmi lelaki..huhuhu...kelas yang rmi perempuan...n kehidupan aku sendiri yg penuh cabaran...beyond apa yg aku expect...tak sangka aku akan melalui fasa2 itu..tp ALLAH maha kaya..dia kasi aku blajar..td ada usrah sebelum mak n ayah aku datang...dlm usrah tuh ckp..sbg remaja..kita kena perlu byk fikir..blajar jadi matang...bukannye nak cepat tua..tp itu yg sebaiknya..ALLAH jadikan semua sekeliling kita untuk kita berfikir...
orang yg berada dlm kegelapan susah untuk keluar untuk melihat cahaya...melainkan kita yang berada dlm cahaya ini yg harus tunjukkan cahaya tuh...contohnya,..orang yg lost,x da erti hidup...kita yg tgk ni rasa kesian...knapa kita rasa kesian...cukupkah rasa kesian tuh.??x..kita kena bawak org tuh ke arah kejayaan..itu yg dpt mengindahkan satu hubungan..cantik kan ukhuwah??huhuh..itu tujuan hubungan sebenarnya...sama2 membawa ke arah kebaikkan...

rakan2 yang sentiasa berckp benar sangat diperlukan
..walaupun sakit..ya..aku sedar itu..terima kaseh kawan2ku...huhuhuh..kawan yang baik adalah kawan yg menyakitkan..huhuhu...sini lah aku blajar erti ketabahan yg luar biasa...erti kesabaran..dan erti kesetiaan...perghh!!!setia benar aku pada medcy..huhuhuhuh...x caye..??tye la dak2 uia..hahahahaha...bersama kawan2 aku aku blajar erti penghargaan...indahnya satu persahabatan ika kita tau memberi,dan membahagiakan sesama kita...yg penting ngan korang aku blajar hargai diri aku sendiri..huhuh..tq kim,gya,pikah,izan,amy,jibah,nukman,sher,ipan n rmi lg..sori aku x leh nak listkan semua...huhuh..korang sentiasa ada untuk aku...terharu~~huhuh

medcy...satu nama yg gah...di situ aku dikenali...tiadalah shake tanpa medcy..siapalah shake tanpa snr!!huhuhu...kat situ aku blajar camna nak berurusan...mcm mana nak plan...dan aku tau siapa diri aku...apa kelemahan aku...org yg ske menyalahkan diri bak kate pikah..huhuh...tp jgn main2 ngan shake skrg...!anda dlm bahaya..huhuhuh...

byk lg aku nak citer...tp aku rasa baik sapa yg baca kongsikan bersama di komen yg bawah..sebab eap dah memanggil aku..huhuhuh...tp papepun thn ni sgt memberi impak untuk aku..esp bulan2 yg akhir ni...membentuk siapa MUNIRAH SYAKIRAH AB RAHMAN

p/s: mak ayah aku dtg td..huhuhu...lepas rindu yg membungkam jiwa..pergh!!~~~rmantik seyh..ehh.nak tye..aku ni romantik ke..??huhuhuhu...kasi komen..=p..bukan hape..rmi yg ckp..pelik aku...ape yg wat org ckp aku romantik pun x tau..hehe..salam

2 comments:

cahaya bisikan rahsia said...

romantik...huhu....sangat2...alhadulillah walaupun kita dapat kenal dalam masa yang singkat...but i'm really thankful to Allah because had give me munirah syakirah as one of my sister..tq dear....

fityatun_syakirah said...

huhuhuh..u welcem..=)