Wednesday, February 25, 2009

TiTiPaN KENaNgAn DaRi MaRyAnI...


OXSIKA..alumniku...~~~


riadah...otw ke hostel

TiTiPaN KeNaNgAn DaRi mArYaNi...

aku btol2 rindu...
wattu mla2 msuk dlu..
blur je..smua mlu2...
aku rindu...waktu kt klas irsyad..
irsyad knan...irsyad kiri..
dok kt meja blakang sma2 ktuk bdak laki..
aku rindu...
waktu cuti...toilet penuh ngan bju...sbuk bsuh bju...
aku rindu...
dgaq sora c.amir..memekak..hehehe..
aku rindu..
curi2 xtrun riadah...
aku rindu...
curi2 smayang kt blik...
aku rindu...
study bertmankan lampu koridor..
aku rindu...
saat kita bersama..
aku rindu..
ptg jalan kliling sek..
aku rindu...
pg2 lari p srau tkot ngan ust.suhaimi..
aku rindu...
panjat nek tangki air..
aku rindu...
xda keja berjam2 sembang sal bkal suami...
aku rindu...

aku tlis smua ni...tnpa henti..mengutip tiap knangan satu paersatu...da yg aku tak cta...nk nangs dah ni...
xbley teruskan...
moga kita bersama...
jd insan berguna...dan jgak miliki keluarga yg bhagia nanti...huhuhu
kamsahamida..to all my frends...4 being my fren...my gud fren...of coz..




maryani...fanis...pikah othman...n cikgu ropizah..
minggu silaturrahim..
KELIP2 BERSAMA SYAHMI..ahahha

aku pun rindukan kenangan tuh..aku minta maaf sgt kat kawan2 sbpikp yg lain...kalo sepanjang sem ni mmg aku byk x ckp ngan ampa...titipan kenangan ni aku dah dpt lama dah dari maryani...terharu gila baca...tp aku x sempat nak kasi respon yg panjang untuk dia...sori maryani...n sori kawan2 skalian..aku x wish besday zalilah pada 30 hb dulu..aku ingt!!aku xperlukan organizer atau reminder untuk ingat...tp aku x tau hari tuh 30 hb..huhuhu..maaf sgt2...aku dah update fs aku...so aku dah x tau apa jadik ngan kawan2 aku...aku selalu dpt miss call dari satu num x dikenali...aku tukar hp dulu..so byk numbr yg ilang..tp aku ingt number tuh...tuh number atiq...nurul atiqah ahmad...org yg aku selalu jalan n kongsi mcm2...kawan di sbpi,team kuat alumni OXSIKA...dan macam2 lagi..aku jugak serba salah ngan presiden OXSIKA,zulakmal..aku dah lama x update blog dia..huhuhu...aku dah lama x updatekan dia sal kebajikan budak2 sbpi sebab aku dah x selalu call cikgu2 husni..n aku serba salah ngan cikgu2 kat sbpi..sebab sejak kali aku on9..aku x dpt nak lepak lame ngan diorang...mesti ada halangan sem ni nak sembang lama2...aku mintak maaf sgt2...aku hanya dengar dari jauh..cikgu dalina dah pindah masok kuarters sbpi...bakal dpt anak bulan 3 ni...pengetua dah tukar n macam2 lagik...sedih bila kenangkan hal ni...hurmm..maafkanla SHAKE,kawan,cikgu2,n family shake jugak...kalau selama ni shake ada x amik peduli...shake sygggggggg koranggggg!!!~~~

maryani ngan aku jumpa di sbpi pada thn 2006...dia adalah schoolmate sbpikp,rumet P2A4,klasmate IrSyAd dari pom 4 n pom 5 and teammate for any activities we
had...untuk ilangkan rasa serba salah...aku ungkaikan titipan kenangan yg maryani dah titipan...
aku btol2 rindu...
wattu mla2 msuk dlu..
aku rindu...waktu kt klas irsyad..
irsyad knan...irsyad kiri..
dok kt meja blakang sma2 ktuk bdak laki..

-huhuh...lepas sebulan bersama..tiba dtg intake kedua...huhuh..jumpak kawan2 baru...jumpak madihah...(sepupu aku sendiri kat kupang)..klas aku bertambah 3 org pompuan n 4 laki..huhuh...budak2 laki yg dtg kbykkan sek irsyad..ahaha..mmg nampak otai la walaupun baru masok..mmg jenuh x paham kami..pelik ngan diorang...dtg la sesi kutuk mengutuk...ahahahah...x kutuk byk arr...just ni je ayat kami... maryani "haaa!!shake,tgk ar depa...kawan2 ang arr tuh..classmate ang arr tuh" aku ngan berseloroh"apa plak.??awat plak classmate aku ja..??bukan klasmate angpa skali..??" untuk pengetahuan..dulu aku agak serius..x caya tya maryani or budak lain..mmg otak gila lurus...ahahah...madihah kata aku skema..ahaha.. maryani "tarak2 bukan classmate kami" aku"bukan classmate aku jugakk..aku irsyad kanan depa irsyad kiri" huhuh..tuh la startnya geng irsyad kanan n kiri..ahahha...sebab budak laki semua duduk belah kiri klas n pompuan kanan kelas...bukan nak musuh2..cuma bila nak ajak buat ape2..jak la geng irsyad kanan..so tau la sapa yg duduk kat irsyad kanan tuh..huhuh..

.
minggu sulaturrahim...
persiapan untuk closing ceremony...
gempakkkk!!~~~

aku rindu...
waktu cuti...toilet penuh ngan bju...sbuk bsuh bju...

-well,kat sek asrama dulu...khamis malam atau jumaat pagi ada waktu kemuncak semua org nak basuh baju..ahahaha...sampai ampaian penuh...yg x sempat nak buh kat ampaian tuh sidai la baju kat tandas...huhuh..mmg kecoh la time basuh baju tuh..esp umah ALI (umah kuning)...mmg bising..ngan stiap kali aku masok basuh baju mesti nyanyi..ahahaha..sampai org kat bawah leh dengar..ahahah...pastu tiba2 ada inspection..penuhhhhhh baju...tp ustazah paham..:D



aku rindu...
dgaq sora c.amir..memekak..hehehe.
-huhuhuh..stiap kali pehimpunan..of course aku rasa semua asrama camtuh...mesti x ske PK HEM..sian dia..x bersalah pun..hanya menjalankan tugas...dia baek..huhu..kami panggey dia ABAH AMIR..huhuh..dia agak garang n tegas..tp senang nak bg cuti tau!!huhu

aku rindu..
curi2 xtrun riadah...
aku rindu...
curi2 smayang kt blik...

-haa!!~yg ni aku nak ckp..aku x dak kena mengena antara yg hidup dan yg telah mati..huhuh...aku agak skema..so kalo maryani nak ajak 'wat nakal' dia takkan ajak aku or beritahu aku..tau2 dia x da ja...dia tau aku camne...sebab tuh dia x ajak aku..ahahha..besh x..??stakat ni dia x dak kena kantoi smayang kat dorm n x turun riadah...


aku rindu...
study bertmankan lampu koridor..

huhuh..kol 10 30..kami abes smyang isyak pastu ada supper kat DM...tp aku MESTI tak pi...ahahaha..sebab pada waktu ni aku akan sama ada basuh baju or study sket...huhuhuh...pastu rmi la dormate aku akan masok...then..diorang akan bersiap2 ngan buku msg2...huhuh..aku time tuh dah ada ats katil...baca buku sambil baring...light off aku tido..n diorang akan bukak pintu bilik..n study bertemankan lampu koridor..lampu meja diharamkan...ahahah...diorang akan study sampai kol 3 pg..tp diorang takkan kaco aku tido...huhuhu...n kol 430 - 5 30 aku plak bgn...study..sorang bertemankan lampu koridor..ahahaha...kalo aku stay up ngan diorang mmg diorang akan terkejut..SHAKE OK KA..??ahahah...kalo kol 5 30 pg tuh..budak lain akan gi urus diri dah..kalo diorang nampak P2A4 x bukak pintu lg diorang tau aku oversleep..diorang akan kejut..ahahahah...tp tuh la sumbngan lampu koridor pada kami....



aku rindu...
saat kita bersama..
aku rindu..
ptg jalan kliling sek..
aku rindu...
pg2 lari p srau tkot ngan ust.suhaimi..

huhuhu..ustaz suhaimi ialah cikgu disiplin..tiap kali hri jumaat malam dia akan bg ceramah kat musolla..aku ska dengar ceramah dia..byk input aku dpt...org leh tido..tp aku ska dengar...n jumaat pg pas doa wahdah leh pi jalan2 keliling sek..best gila..ahahaha...berangan awal2 pg...jalan satu rumet..kdg2 ada yg trus serbu DM..x nak beratur panjang..pastu rumet olain suh chop line..ahahahahhahaha...pastu dtg lmbt surau..ustaz akan start enjin motor kuat..sengaja bg tkt student puteri...mmg semo org tkt ngan ustaz suhai...tup2!!mentor dorm kami ialah USTAZ SUHAIMI SUDIN!!!tgk2 dia sgtttttt sempoiiii..ahahaha..lepak ngan dia beshhhh...pastu singgah koop (ustaz sgt terer berniaga..dia dpt lgsaikan hutang koop sebyk nak dekat 100 000 dlm masa sethn) ustaz..dpt la free makanan..huhuhu...


baju aku...sinature semua puteri oxsika 07...
termasok cigku2 chem..ahahah
hari terakhir di sekolah..n ngan baju ni kami pnjt tangki air

aku rindu...
panjat nek tangki air..

huhuhuh...yg ni pown part lawak..pas abes exam bio..dak2 sains tulen leh balik...kami nak panjat tangki air sbpi..DGN PAKAI BAJU BATIK SEKOLAH..ahhaha..bygkan pnjt tangki tuh pakai baju kurung...tp beshh..cikkgu dalina pun join..ahaha..tp cikgu x naik laa..kami sempat contang nama kami kat tangki tuh..ada la serba salah naik tuh..tp cikgu amir tgk cam besa jaa..ahahaha...nmpk dari atas student putera kena tahan ngan cikgu amir...ahahahah

aku rindu...
xda keja berjam2 sembang sal bkal suami...

haa!!~~~yg ni x leh blah!!!bukan stakat student..ngan cikgu pown join skali..almaklumlah..sek aku byk cikgu yg x kawen lagik..ahahahha...n semo tau akak aku cikgu sek tuh..x diorang tau family aku mmg kbykkan kawen time study..mule la nak ngusik...ahahaha...aku ckp aku x kata aku x mungkin kawen time study..sebab family aku mmg jenis camtu...tp bergantung la pada jodoh...n ak masih ingtt lagik tulisan cikgu dalina dekat baju aku...dia ckp..JAGA DIRI ELOK2 DEKAT U,PILIH KAWAN YG BAEK DAN PILIH JODOH YG BAEK...ahahahha..tp mmg btol pown apa yg cikgu ckp..skrg kita tgk kat UIA ni pun mmg btol...

aku sgt rindukan kawan2..aku..maafkanlah aku kalo aku jadi kawan yg x baek untuk korang...aku sgt sayangkan korang....

11 comments:

FaNiS said...

owh.. tidak..
aku tersenyum sorang2 macam orang gile bila aku baca post nih..
ang memang 'bulat'..

fityatun_syakirah said...

ahahahahah...kepada para pembaca...'bulat' bukan bererti aku gemuk k...bulat tuh makna nya SKEMA...huhuhuh..harap maklum...^_^...

zawani ibrahim said...

kak shake, tangki ayaq tu abes dah kena spray dengan budak batch0408.hehe..
yg pasal lampu koridor tu pulak, betoi woo,sebab tiap2 pagi masa nak pi mandi mesti nampak dak2 P2A4 esp kak watip n kak maryani tido depan pintu ja.rajin gila.kak shake pulak memang kaki tidoq awai. kul 11 ja kalo org pi A4, kirim salam jelah kalo nak tanya chem kat k shake.haha.tapi takpa, kak wani ada..katil sebelah ja. hehe..;D

.::annemishi::. said...

huhuh..xtly..ku pon pnah nk wat post psal nih...tgok2 ang dh wat.. tp nk wat gak.. ahahaahah~~


owh...rindu nya skolah...

fityatun_syakirah said...

ashahahhaha..sabarla kawan2ku...nanti ada aktiviti bulan 6...oxsika akan buat talk di sbpikp...so sapa nak join boleh...nanti inform aku or aqi naaa...huhuhuhu...btoi2!!!tp pagi2 mesti x nampak dah akak study sebab dah gi mandi kan../?ahahha..sian zawani...sori la kalo akak selalu tolak permintaan untuk ajaq..tp akak ajaq ja kan kat surau..ahahahha...aku dah wat...jgn marah yek hanis...huhuhuhu...awat ampa pi cat..???sian kamii...ahahhaha...x paa..nanti akak pi tuleh balik..ngeh3...senang ja nak pi..pengetua sapa la ni..??zawani..dtg UIA...akak sentiasa di sini...ahahahahha

BiosPh3r3 said...

eh? gmbr oxsika yg byk2 tu..yg aku edit tu kan???

zol dabat said...

heheh
daijoubu daijobu
aku pon salah gak
moshiwake arimasenyo......

fityatun_syakirah said...

yaya jatmi..tuh ang punya gamaq..ahaks...

zol...

seribu ampun hamba pinta,
kepada tuan pemimpin oxsika,
terleka dengan byk keja,
terlupa kepada keja kita...

Dai said...

aku da nangis baca pos ni... sebenarnya, aku pon rindu benda2 ni...
aku rindu kat hampa...
aku rindu menda2 ygkta wat sama2...
aku rindu glak, nangis ngan hampa...

huda laa said...

salam ziarah..wah3 byk kenang sbpikp yg xdpt lupa kan..smua tuh, k.huda alami gak..bleh kata smua la..ya! sy k.huda jugak rndu!,,hehe..eh, dalam bulan 6 ni fbi ada nak wat program kat junior..jom sama2 meriahkan..

LIZ said...

awwwww

tiba-tiba teringat pula zaman sekolah sendiri :D