Monday, June 15, 2009

MaAfKaN AkU...


MAAFKAN AKU...

kadang dlm hidup kita kena wat pilihan kan..??sape suka wat pilihan..??even nak pilih jawapan yg konfius dlm exam pun rasa cam arghhhhhhhh!!~~~~(x leh nak describe ikut kata2)...huhuhuh...tp kita kena trima yang membuat pilihan tu sebahagian dlm hidup kita...bak kata irfan..hidup ni cam tulis esei..kita leh pilih esei mcm mane yg kita nak...kita kena pilih jalan hidup kita...dalam hidup ada 4 perkara...

- penting dan segera
- penting dan x segera
- x penting dan segera
- x penting dan x segera

benda ni boleh dievaluate ikut diri kita sendiri..n x semestinya apa yg kita wat tuh sama...perkara yg dahulunya menjadi penting dan segera tp disebabkan beberapa perkara yg berlaku dia dah jadi penting dan x segera...itu cara aku decide...

maafkan aku...
kepada family study group aku...byk yg aku neglectkan study group..sebab byk keja yg nak disetelkan..sebab pada masa itu..keja aku penting tapi segera...n study group juga penting tp x segera...tp aku tetap rasa serba salah..sebab kita masih x start apa2 study group utk sem ni...

maafkan aku...
kepada diri aku sendiri...byk perkara yg terjadi pada diri aku aku x dpt kawal dengan baik...sedangkan keputusan yg dubuat akal lebih priority daripada keputusan hati..tp aku terlampau mengikutkan rasa hati aku..sampai ada kita aku menjadi terlampau emosi...padahal aku mampu kawal semua tuh dengan kewarasan akal...

maafkan aku...
kepada klasmate2 aku...krn dua manusia korang pening2 x leh wat klas ganti waktu malam (ad,kau x bersalah..huhuh)...hanya sebab diorang ada keje n komitmen lain...padahal belajar adalah matlamat sebenar siorang student...dimana itu penting dan x segera...kita leh blajar dlm keadaan enjoy...tp pada saat ni dia menjadi penting dah segera sebab dia melibatkan markah carry marks semua ahli klas...kerja aku juga penting..pada mulanya dia penting dan segera..tp setelah hal kuiz dan x cukup masa belajar menjadi isu...hal ni menjadi penting dan segera...maafkan aku...

maafkan aku...
kepada comittee second year medcy...shake byk menyusahkan korang...setiap kerja yg ada shake akan semngt utk buat...bcoz bg shake keja itu amanah..ALLAH dah pilih shake utk melakukan tugas tu di sini...so,ini dah jadi keja penting dan segera..kalo ade assignemnt atau tutor shake klaskan dia menjadi penting dan x segera..sebab siapkan semua tuh ada masa yg shake leh arragekan ikut plan...tp,klas perlu diletakkan pada penting dan segera sebab dia ni dah melibatkan byk silibus yg kami x abes blajar lg...shake x nak kerana shake byk org x boleh abes blajar...so,keja dan blajar skrg dua2 dah jadi penting dan segera..tp shake terpaksa memilih blajar sebab itu matlamat sebenar shake di sini...maafkan shake...

huhuh...aku x sedih..awal2 je sedih..sebab aku terpaksa memilih dua benda penting dlm idup aku...tp aku kena trima hakikat sebab hidup ini mmg kita PERLU MEMILIH...aku hepi sebab aku boleh buat keputusan sewajarnya...n maafkan andai sesiapa di luar sana yg terguris hati dengan BUDAK KECIK yg bernama munirah syakirah ni..kalau tdia tiba2 x ingt siapa diri dia..mengguriskan hati sape2...n melampaui batas..itu gunanya manusia lain utk kita berkenalan dan saling memperingati antara satu sama lain...

"ALLAH TELAH MENJADIKAN MANUSIA LELAKI DAN PEREMPUAN DLM BERPUAK-PUAK DAN BERBANGSA SUPAYA MEREKA SALING BERKENALAN"

awal2 je sedih...lepas tuh x dah..huhuhu,sebabnye aku berani decide...and aku x nyesal decide gitu...sebb aku ada sebab yg kukuh dan utuh...dan selagi aku berpgg pada sebab tu aku takkan rasa nyesal...aku kena put aside hal2 emosi...dan aku kena bertindak mengikut akal...maafkan tindakan aku melahirkan rasa geram pada sesiapa...tp tipu kalo aku kata aku x sedih lgsg..huhuhu...dibalik kesedihan ada keindahan...kita kena cari...byk yg aku balajar..thanks to all...thanks to izan...dia remindkan aku sesuatu...HEY!KAU SHAKE!KAU MAMPU CARI CAHAYA DALAM KEGELAPAN..KAU MAMPU CARI BENDA BERGUNA DLM SAMPAH SARAP...(even apa yg dia kata tuh hanya nak sedapkan hati)...dia yg ingtkan aku balik pasal mencari kebahgiaan di balik keindahan..huhuhuh...hey!izan!sape kate kau x hebat..??sebab tuh aku ajak kau jadi rumet aku tau!!huhuhu...u have that X-FACTOR..saat yg aku nampak dari awal aku jumpe kau time second sem...hiraukan org kate ape..KAU MMG HEBAT!!=)

p/s- eyh!!~~~aku x bermood sedih or hape2 k..mmg biase je tau!!jgn pelik2 plak..huhuhu

7 comments:

Anonymous said...

hehehehe
keputusan kau dh terBAEK~
WEEEEEEE

fityatun_syakirah said...

to anonymous..

heheheh..alohaiii!!~~kenapa anonymous..huhuhuhu..time kaseh...lawat2 la lagik..

bdk flat said...

wah~~~

ayatku.....'life is like an essay'

aku patut kasi ko bce diaryku.....

tp nak wat cmne....hehe

x pe...biase la tuh....keputusan yg salah wat kte matang lg.....

fityatun_syakirah said...

huhuhuh...aku rase yg atas ni kim..ahaks!!~~~

to irfan...
yup,..kesalahan pembuka pada satu pembaharuan dan kemajuan..ahaks!!~~~

tq irfan...eyh..bleyh ke bace diary kau..??huhuhuh

mud said...

ajaq aku cara ni buat list priority
sbb aku suka buat bnda2 x penting dan x imperative dulu

fityatun_syakirah said...

hahaha..mud...x paa..ang wat benda cekap..dak cekang en..??hahahahhaa...

Afiq Rohimi said...

Salam. Shake, aku dah tukaq address aku, ang update ar. Ni yang baru,

www.abcsofmoney.blogspot.com