Friday, June 19, 2009

Pre Agm Medcy 09'10

Alhamdulillah,pada 17 hb june 2009 tamat Pre AGM medcy untuk tahun 2009/2010...seyes...hari2 awal sem ni mmg menyeksakan...dengan ketiadaan duetnye...semua org duk bersoksek pasal elaun yg ilang ntah ke mane...??
wahai KPM cepatlaa..kami terseksa...x nak la selalu mintak kat parents...tebal muke dah ni...
huhuhuhuh...haa!~~kang melalut aku..keadaan yg agak sebok ujung minggu tuh sampai aku terlupa yg Pre AGM nak dekat..macam mane leh terlepas pandang...update semua keje...tp x teringat yg PRE AGM nak dekat...pastu PC wat meeting tergempar atas satu masalah yg sgt besar...apa itu..??jeng jeng jeng!!~~tempat yg kami book iaitu AMF x boleh diadakan pre AGM..STAD x kasi..alahaiii STAD..huhuhuhperah la otak kat situ..dah la pakcik sharaf wat meeting kat A cafe...aku puasa...naseb baik aku ni x byk sgt nafsu makan ni...gya kate aku makin kurus...yer ker..??ntah..biase je aku tgk aku ni..hahaha...makin bertambah aje berat..=p..ha!!~~melalut lg...adli byk kasi idea...tp idea dia ade yg cam aku bapak terkejut...hahahaha...tp pastu aku leh trima la sket2..dia cadangkan wat depan ZC!,padang,smawap..hahahaha...lecture hall kecik sgt la plak..punye pikir2 (keje PC mmg pikir pun)...pastu asyrafuddin (bukan sharafuddin k!) dtg sbg penyelamat...aku n julia bergumbira di situ..huhuh...AMF leh pakai utk Pre AGM!!~~huhuhuh...

Pre AGM mmg x memberi sbrg masalah sgt..lgpun kita nak wat simple2 je kan..?huhuhuhuh...so mg simple la kami wat..comitee decide pakai baju medcy utk bro n baju kurung biru utk sister..huhuh...tp sedih la jugak..bila aku n adli ade klas plak malam tuh...dari 830 malam samalm 1130 malam!!~~~so mintak la excuse kat PM utk x hadir ke pre agm tuh..tp mmg serba salah esp katy PC yg lain...sebab x leh dtg utk pre AGM...tp x nak wat camne..study is priority..huhuh...so malam final touch..aku kena la terangkan master plan sedetail n seterang yg boleh laa..supaya semua paham..aku x nak org x paham apa event yg ada n sapa yg perlu in charge..sapa yg x leh di kaco n sapa yg leh direfer pada setiap event tuh..aku x nak event celaru...cukup la dulu aku penah rasa event yg BERTERABUR...aku x nak dah benda tuh jadi...so every work kena berdasarkan action plan n master plan..baru lancar keje...tp mmg serba salah ngan pc lain..maaf ye...huhuhuh

n malam tuh..aku gi klas pada kol 8 15...letak buku kat seminar room...n bergegas ke dewan..tgk ape yg ptt..time tuh semua pc dah ade...dpt teh ais AC!!huhuhuh...sedap2!!~~hahaha...then pegi klas..secara jujurnyee...aku mmg x selesa dlm klas...memikir acara yg sedang berlangsung di dewan...tp aku kena trima...yg aku skrg ada di klas bukan di dewan..huhuh...so aku terpaksa memanggil; hati aku utk ke bilik..utk blajar..so mmga ku try fokus..walaupun sesekali mmg aku tgk jam...mmg agak geram bila certain part bio 3 tuh akux paham..geram gile...ketensionan...huhuhuh...rase cam nak kluar gi dewan je..maybe time tuh aku dah TEPU ngan terma2 heredity n gene..huhuhuh...n guess wut,..klas kami habis kol 11.45 lebeyh kurang...wowowowowowo!!~~huhuhuh..aku gi dewan..semua dah abes..tp aku sempat beramah mesra ngan bakal comitee...tgk macam mane diorang..aku tgk diorang seperti sgt berminat utk join medcy...itu padanagn pertama..lelaki ada yg whole hearted n ade yg half je..huhuhuh...iutu baru lakaran pertama...terus ada meeting PC malam tuh jugak..memerah otak utk interview n AGM...aku mmg ngan ketepuan otak aku mmg wat akux leh pikir ngan baik malam tuh..+ ngantuk..hahahaha...n kami meeting punye meeting sampai kol 1 30 kalo x silap...then telefon org lg malam tuh..x leh tido aku malam tuh..byk sgt benda pikir..buat otak aku x mau untuk deactivated...huhuhuh...so aku baca la sket utk kuiz esok...pastu aku try pejam..tp x leh jgk..otak aku mmg aktif plak...byk pikri sgt kot..baru aku tau knapa org yg ske study malam x leh tido awal..huhuhuh...pastu awal pg penat la...

n mmg ye..awal pg tuh aku jadi penat gilew...penat memikirkan tentative utk AGM plak...tp kena sambung study utk bio3 yg mmg ada certain part tuh aku sgt x paham...kena revise lek..n alhamdulillah..aku berjaya utk paham pg tuh..nsb baik x de klas pg tuh...ptg aj..sampai kol 6...adeh...tp aku syukur...stakat ni rmi yg ckp pre AGM mmg berjalan ngan smooth...lepas ni mmg klas kaw2 explain jgk..so kena bawa diorang ni untuk membayangkan mcm mana peristiwa AGM tuh nanti...seperti mana diorang semua kena berkumpul utk membygkan mcm mana peristiwa Pre AGM berjalan..huhuh...cume aku dpt tau PC agak kalot malam tuh...yr la..2 PC gi klas..mmg serba salah...huhuhuh...

tp mmg x besar maslaah tuh..tp hrp leh wat lg terbaik utk AGM plak...beberapa benda leh dikekalkan..n ade benda yg perlu diubahan..seperti kedudukan PV pada event malam tuh nanti...insya-ALLAH nanti PC akan bincang lg...berdoa jgk cepat2 ade post morterm utk pre agm..so kami tau apa masalah yg berlaku n apa yg leh dibaiki utk AGM...tp rasanya cam impossible sebab semua pc sgt bz utk interview..huhuhuh...

ape2 pown...alhamdulillah...aku akan cube yg terbaek utk AGM plak!!chaiyok2 shake!!~~~isk..nampak cam aku ni komited sgt jee...huhuh..x de la...skdr nak enjoy wat keje2 ni..=p

3 comments:

Afiq Rohimi said...

Wey shake, ang taw tak ada sekolah menengah sains kubang pasu? ka.. tu nama lain skolah ang? Sorry la tak dak kaitan ngan post ang... =D

fhii said...

salam, kamu apa khabar :) hari hari indah buatmu...

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah dari Pak Karamu