Thursday, March 26, 2009

HurM....

hohohoho...hari2 aku di uia sudah bermula...tp klas kau x stat2 lg..boleh x kalo aku ckp aku jeles tgk kawan2 aku gi klas...??but at the same time diorang jeles tgk aku duk lepak2 dlm bilik...??hahahah...tp syukur jgk...aku xleh bermalasan sgt dlm bilik...ade la jgk aktiviti dlm bilik tuh leh dibuat...sampai bile ek..??huhuhuhuh

hepi aku dengar khabar..senior2 aku berjaya kluar cfs n berjaya teruskan perjuangan di main campus..ada yg tgh amik UNGS kat CFS..tp UNGS adalah subjek main campus..so diorang ni dah graduated la..!!!tahniah ekk...akak2ku...abg2ku..huhuhuhu...doakan tempat shake di sana jgk...profession yg shake nak..yg seswai ngan diri shake...hurmm...aku ada misi aku...misi aku as medic student...aku nak keja kat general hosp je...aku akan continue master..jd specialist kat general hosp jgk..gaji kecik...tp rmi org pegi general hosp...sebab diorang x mampu ke private...so knapa nak pegi private..???keja mmg byk...huhuhuh...tp org pompuan..susahkan kalo keja medik ni..??ada org amim medic utk sebg satu kebanggaan...bangga kan amik medik..??bkn calang2 org amik medik ni...org pandai je yg leh amik kan..??tp sedar x yg calang2 sorg doktor utk menyelamatkan nyawa org...hebatkah dia tanpa kuasa tuhan..??adakah itu kebanggaan ataupun itu tanggungjawap..???

btw,aku nak wish adik2 junior SBPIKP luck..rmi yg nak kena interview nanti utk mara n jpa ek..??semoga berjaya ekk!!~~~rezki ada di mana2..carilah..kalo x di jpa or mara..ada di tempat lain...mungkin org x nampak..org x nampak sebab tu rezki kita..ahaks!!~~~btol kan..??knapa masih mahu amik epal di gunung...kalau kemampuan hanye boleh memetik jambu di kaki bukit...jambu nampak murah..tp jambu khasiatnya sgt byk...senang di jaga...n semua org suka makan..epal ada yg masam ada yg manis...yg dpt epal tu..belom tentu dpt yg manis..

skrg dah pukol 1 30 pg..n aku masih x tido lgik..padahal esok ada klas bio lab kol 9 pg..haishh..baik aku tido dulu...takat ni je dulu naa..assalamualaikum...

2 comments:

.::annemishi::. said...

cuba ang bersyukur sikit da cuti sem nih~~~ adess.. g bca post ku tuh.. wuwuwuwuwuwuuuuuuu..

fityatun_syakirah said...

hahahahaha...baeklah...aku syukurr..sgt bersyukur....huhuhuh