Saturday, March 20, 2010

lalalala!!~~PWTC

jibah: adik pegi book fair buat ape..??ade ape ngan book fair tuh..??

adik : [mengetahu minat kami yg berbeda] ade buku la..takkan ada fun fair kot~

jibah: hahaha..gi ngan sape..?

adik: pegi ngan najibah kazmin la...ngan sape lg..

jibah: ohh..adik dah kapel ke..??

adik: [wut kind of question is tat..??!!!]hish!!!x da lah..huhuh..adik hanya berasmaradana ngan jibah kazmin je..hahaha

jibah :hahahah... ohh~~tadi akak tgk2 gambar kat fb~~bla bla bla..[terlampau panjang nak dicerita dan malas nak cerita]...eshhh~~ade ke gitu..??

adik: [ehh jibah~~mcm blom kawen je ckp gitu~]huhuh..ya ya..adik pown blom tau jodoh ngan sapa jibah~[malas dah ckp sal benda2 ni]

jibah: adik... adik menjaga diri adik selama ni bukan untuk lelaki yg x menjaga~laki nak dptkan pompuan yg baik akan berusehe jadi jage tingkah laku..paham!..n adik~adik baik..mulut je terlampau ramah~[tegas jugak..kena tau nagotiate lepas ni..huhuh]akak doakan yg terbaik utk adik..jgn sms laki sgt~~mahal2!!huhuh..farisham x pe..irfan ke..sape sorang dak kedah tuh..nukman..hahah..kalo laki tuh seyes ngan adik...dia akan usaha utk cari adik walaupun adik diam~

adik: [haha..laki2 tu yg jibah knal pown!!] gasak arr!!semua laki kan..??hahahahahah...no sms2 tanpa keja k!noted!!huhuh...ye jibah~~kalo laki tuh seyes dia akan usaha..~

jibah: haa!!baguz2..huhu..dah la..satgi ummi a sumi nak mai~~huhuhuhuhu~~suke2..

adik: haa..pi make tebai2..huhuhu..adik nak out ni..da~~
____________________________________
assalamualaikum pembuka bicara...
diri ini mahu mengatakan
tahniah kepada kawan yg dpt terus perjuangan sebg dentist,medc,farmasi,allied dan nursing...
kita medcy...
kita pelajar perubatan..
kita perlukan satu sama lain...
________________________________________

malam sebelumnya jibah dan naa datang
cerita dengan penuh excited tentang interview mereka..
menarik!
kelas make up utk pelajar dentist..
diri ini x dpt bayang bagaimana najibah kazmin nanti~~
huhuhu...

keesoknnya..
bermakna hari ini..
kami ke book fair..
diri ini,najibah dan naazira..
naik bas metro no 12..
agak haru bila sorang bro duduk di seblah munirah syakirah...
slumbe je duduk kangkang..
kita ni terkepit je kat tepi..
3/4 tempat duduk tuh dia punye..
yg tinggal ni~~cuba menjaga sebaik yg mungkin..
cube kerling di sebelah..
tp hamba ALLAH itu masih lg slumber~~.
naseb baek la perfume dia x terlampau kuat
sedap hidung ini membau..=p
(makin nakal nampak shake..??haish!!!jaga hati!x de sape dirimu melainkan kamu)
lepas rmi yg turun di stesen u..
diri ini terus berubah tempat di blakang tmpt duduk lain~~
x kesah nak duduk sebelah laki..
tp laki tuh pun x respek diri ini~
slumber je membiarkan dirinya berlaga dgn kita..
mungkin hidupnya sudah biasa begitu...
lantaklah~dirinya adalah dirinya
saya hanya menjaga diri saya

setalah penat lelah..
sampailah kami ke syurga buku~
diri ini mampu membeli 3 buah buku..
jibah pula ada 2 buku sudah menjadi miliknya~~
senyum lebar bila berada di syurga buku...
tp itulah namanya syurga duniawi..
sekejap je rase seronok..
tiba2 dah rase nak muntah
disebabkan density ppl/area sgt tgi

tp terubat bila ternampak teddy2 bear yg cumel~
huhuh...
dulu diri ini sgt suka dengan teddy
tp itu citer lama
pulang cuti final kali ni baru mahu memeluk semula teddy bear lama..
mungkin sebab asyik berebut bantal peluk dengan anak2 sedare je kot..=p
x pe la..nanti diri ini cari teddy bear satu yg lain~
atau hanya amik yg lama tuh semula..
bau teddy bear itu masih sama dengan bau awal munirah syakirah terima teddy bear tuh...
huhuhuh~~teringat plak teddy bear tuh kat rumah~


well,cukuplah pasal teddy bear tu
x penting sgt..benda2 lama ni
kdg2 buat perit je
jibah dan naa mahu berehat~
tiba2 ada rawatan reflexology di situ..
apa lagi!kaki ini mmg perlukan rawatan...
lgpun yg mengurut tuh golongan "istimewa" (kurang penglihatan)

kakak: umur berape ni..??(memegang kaki) 20???
shake: [terkedu] aah...
kakak:hurmm..kuat keje ni~~byk stress..byk study kot..huhu..angin pun byk..jage diri baik2..x cukup rehat sgt ni~jgn pakse diri sgt k..^_^
shake:huhuh..insya-ALLAH...saye cuba...[diri ini tau diri ini sudah perlu pikir ttg keadaan diri ini..]
sembang2 dengan tukang2 urut istimewa ini ttg bola sepak kedah..
huhuh..lucu~
setelah itu kami pulang ke rumah najibah kazmin

buka buku novel KETIKA YM BERBICARA
munirah syakirah x suka membaca buku seperti ini
tapi ada seorang rakan mengatakan kisah buku ini
seperti kisah diri ini..
atau mungkin karekter dlm novel itu seakan2 diri ini
dan baru baca sket..
dan yaa...ada!tp bukan semua...=)
diri ini akan cuba hayati karekter lagi...
huhuhu...
usha gamabr2 di fb..
tiba jadi muak~~
atas nasihat jibah..
x payah layan fb buat seketika~huhuh

dan malam...
bantu jibah kazmin masak di dapur..
beramah mesra dengan umminya~
x pe jibah...
dah boleh jadi calon isteri dah~
masak dah cun~~
lepas ni make up lak..huhuh
boleh la nak kawen eyh!~=p
kau dulu baru aku..hehe
________________________________________

di surau kl sentral

naa: shake..ape kau pikir sal telekung jarang..boleh x gune kalo juz semyang ngan sister2 je...?bukan ade org laki tgk...
shake: naa...kalo gitu..sape yg beruzlah sorang2 kat dlm bilik kecil..x payah la pakai telekung sebab dia sorang je dlm bilik tu..
naa: yeahh!!gud point la shake~~eyh,shake..tgk sister yg pakai telekung warna tuh...
shake: huhuhuh..x pe..nanti time kawen nanti kita pakai time solat ngan suami kita..baru suami kita smngt nak imamkan kita kan..??kita letak manik2 siap..huhuh..[saje kasi semngt kat naa]tp jgn la depan org lain..boleh jadi riyak tuh~
naa: hahaha..

"kadang2 kita boleh pilih apa yg kita mahu..tp pada satu kemuncak..ALLAH akan tunjuk itu bukanlah jalan yg terbaik untuk kita...cuba jadi yg terbaik..untuk bersama yg terbaik"

2 comments:

jibah comei~ said...

shake...! (=.=') naseb buat sambal yg menjadi pujaan ramai =p x jadi nk marah.. nananna~

*sambal utagha.. mahai...* =D

fityatun_syakirah said...

hahahahhaha...
sambal utagha nawh...??
ntah ummi kau ni~aku tumbuk je..sedap plak katenye..huhuhuh..

jgn la marah..saje je aku promote kau dalm blog aku..hahahaha...