Thursday, March 11, 2010

result...

td tgk citer Another Bolyn Girl kat HBO..
kisah asal usul Queen Elizabeth(kisah benar)..
bagi sesiapa yg juz tgk je citer tuh..
akan find out citee tuh sgt busan~
tp sebenarnya dia tunjuk ada byk jenis pompuan dlm dunia ni...
sgt kagum (munirah syakirah jarang memuji) dengan Queen Katrine..
dia menunjukkan bagaimana wanita harus melawan
bukan dengan kekerasan
tp dengan kata2...
kata2 yg jelas kepada suaminya...

tentang hakikat org di sekelilingnya..
mmg nampak suaminya walaupun x suka...
tp dpt rase kebodohannya menceraikan ratunya sendiri..
kerana gara2 perempuan yg bercita2 tgi~
dia pun rasa bodoh..
tp masih lakukan kerana ego~...
dan perepuan tu pegi dengan tenang..
dan x melatah~
cukup tenang~

anda bolh pilih perempuan jenis mana anda perlukan dlm hidup...
mungkin lelaki yg jenis moderate perlukan perempuan yg jujur...
lelaki yg suk mentadbir perempukan perempuan yg macam Queen Katrine..
n mcm2 la..tgk!!
tp cerita tu menunjukkan bagaiaman hidup dengan pride yg sebenar..
bukan maruah yg sampai membunuh org lain...
______________________________________________
semalam(11/3) hari yg sebuk~
dah x malam tuh x tido..
6.45 bertolak dari umah ke skolah
mmg sgt penat...
tudung pun malas iron..
terus je pakai tudung ariani...
last2 cikgu2 ckp

"tgk tuh..la ni stdent pun pakai cam kita nawh.."
"dak aih cikgu..ni fesyen malaih nak bersiap depan cermin"
"huih..kami pakai tudung ni jenuh bersiap..hahah"

muke aku masih mamai time tuh...
mcm mimpi je semua..
itu tanda aku sgt letih...
kalo aku taip or ckp ngarut..

membantu cikgu di sbpi result..
betapa rindunya pada cikgu dalina dan hawa...
cari cikgu2 dulu..
dan bertanyakan kondisi pelajaran hawa di sekolah
kemudian ckp2 sket ngan hawa..
n lepak ngan cikgu dalina...
semua cikgu sgt cuak menanti kereta viva milik tuan pengetua...
bila pengetua balik..
semua cikgu lari pegi pejabat..
meloncat semua cikgu!!!
sronoknya!

alhamdulillah...
batch 2009 ini telah memecah rekod batch 2007
terbaik kubang pasu..
dan insya-ALLAH...
terbaik kedah seperti dimaklumkan oleh tn pengetua,,,
prestasi semua meningkat dengan mendadak berbanding thn 2008
kecuali, syariah,chem...
chem 2007 masih terbaik..
cikgu dalina (cikgu chem) masih teringatkan zaman kami...

"haa!!korang...tgk kak shake ni..spanjang duk sini x penah x dpt a kimia"
pressure dak2 tuh~adoih
cikgu dalina menanges2 lepas dpt tau result keseluruhan..penat o jadi cikgu!

merantau2 di sekitar sekolah..ada yg berubah~
bilik membasuh baju~
pengakuan:munirah syakirah x penah basuh baju di sini...
basuh kat sinki bilik air rumah berdekatan dorm!!hahah
senang sket nak sidai..=p

beg2 tersusun dari semalam...budak2 nak balik kg halaman...
begini lah keadaannya satu ketika zaman munirah syakirah...
tp beg munirah syakirah letak di quarters guru(cikgu husni)..=p


bilik kaunseling..tempt segala event dibincangkan..
dari mingsu silaturrahim
AGD OXSIKA 07
n tempat paling org x suke pegi untuk study
tp munirah syakirah dah kawan2 suka dtg ke sini utk study group..
dan tiada siapa akan kacau..huhuh


dengan adik2 di kawasan foyer...
sembang2 pa yg baru..
tye2 pasal hidup di u...
foyer ni tempat lepak2...
selalunya dulu..sini tempat tutor tutee...
dan munirah syakirah akan bersama menjadi tutor bio, chem n add math

chart rumah ali...honor,pride n glory to ali!!
_______________________________________________
otw ke rumah...
mmg munirah syakirah x dpt fokus dngn cerita along
sian along
lihat tgn sendiri
sgt pucat!!cuak dengan result final plak
muke pun masih penat..
jibah kazmin menenangkan..
menjadi kebiasaan najibah kazmin yg tgkkan result..
mmg dup dapo..muke makin pucat~..
last2 kat depan rumah along...
jibah bg gitaw result...
terus pecut ke rumah~..
tp xcek pun..
pecut sebab nak sembang ngan jibah kazmin n sms abah..
terkejut dengan result..

diri inimentarget chem 3 a- dan sgt syukur
rmi kawan2 dpt A untuk chem 3
sebab c. mark kurang memebrangsangkan..
survival yg tgi utk chem 3 ni..
btq sedih..tp alhamdulillah..
eap!wakr!!B pun dah alhamdulillah
sgt terkejut melihat result phy 2...A???!!!
diri ingt susah untuk dpt A..
mmg munirah syakirah letih jawap phy ritu..
letih menjawap..
sgt susah!!!!even ipan ckp susah~
tp alhamdulillah...rmi yg dpt A-..heran plak diri ini dpt A
chem lab pun dpt A...di luar jangkaan...
dan pointer sem ni buat cgpa m. syakirah agak jatuh..
tp alhamdulillah~
menunggu pangillan uia..harap2 dpt..

pelik lah...
diri ini selalu jadi lain dari org lain..
keputusan mmg berbeza dengan org lain..
mira pun ckp
"shake ni adalah shake..x de org cam shake..ang tau ak ang unik..org tgk ang sebab ang sgt unik"
ohh..UNIK ITU MENARIK..bak kate seseorg..huhuh..nyampah
_______________________________________________
lepas sembang ngan jibah di ym...
ingt nak rehat..
tgk2 abah balik..
ajak mintak teman mak di hotel n abah akan tido di rumah
biar betik abah ni..??
tahan ke..?=p
diri ini x berstuju..
kemudian setelah berfikir kemudian..
dpt rasa abah akan ikut jugak..
so diri ini berkemas la ke hotel..
tgk ya!!!abah mmg ikut
dibatalkan kuliyyah esokknya..=p
hahahaha...abah2...
kan dah kate.
abah kalo dah biase berdua susah kalo sorang2 ni..=p
_________________________________________

makan di alor star
semua org pandang
pandang pelik..
sebab pgg tgn diri ini mesra di lengan abah..
diri ini dah biasa berjalan gini..
sebab tu x leh dating ni..
huhuh..bahaya!!!
lintas jalan pun suka pimpin...
gya penah marah sebab kereta hampir langgar diri ini...
sebab diri ini semberono ikut gya lintas jalan tanpa tgk kiri kanan

"kau ni jgn ikut aku cam2 je lain kali!!" =(..

sebab itu munirah syakirah suka pgg...huhuh
klakar...
tp begitulah diri ini dengan abah
biarlah org nak pandang...
ayah aku la!!!huhuhuh...

munirah syakirah ternyata manja sebanrnya
tp rmi yg expect munirah syakirah terlalu matang sampai x payah dimanjakan...
which is wrong..
ingt munirah diam tika bersdih bermakna diri ini mahu bersendirian..
salah juge tu...huhuh
cuma kadang2 nak bercirita
diri ini perlukan kekuatan
jika tidak susah nak crita...
kalo nak tau mmg kena tgu sampai OK SKET
huhuh...

ahh!!~~dah melalut...okies da~~~tahniah pada student sbpikp..gred purata 1.64
membanggakan!

diri ini..mata bengkak x leh tido smlam..ade ke x leh tido nanges..??hahaha..lawak tol..tgk la kalo munirah syakirah x sempat bersiap gara bgn lambat...

3 comments:

zol dabat said...

sedih sungguh shake nOwh
tringat zaman kita dlu2

fityatun_syakirah said...

huhuhuh..tau x pa!!!

rozailiaswan said...

rindu cg. dalina gn hawa gk..
hahaha
x da la, rindu semua sekali yg berkaitan gn SBPIKP...

mantap la adik2ku huhu..
gk sekolah brapa shake?