Friday, April 30, 2010

pilih la nak bace topik yg mane k~

FACEBOOKING~

-You are born to be a leader. You are cool in difficult situations and inspire others in times of crisis. You love traveling. You like to dress in sync with the latest fashion trends. You love to be pampered by your loved one. You prefer to be in a serious relationship. You are faithful to your family.-

Tibe teringat isu di status seorang sahabat
Isu adik angkat..
Teringat zaman sekolah dulu~
Rmi yg mahu diri menjadi kakak2 angkat (adik2 perempuan je k)
ntah ape yg diri ini ade x tau la~
atau itu adalah budaya mungkin~
Yg lelaki takut ngan shake..haha!!
Jadi diri ini x da masalah ngan adik angkat berlainan gender~
Adik angkat bukan stau benda yg main2..
Macam family btol..
Some1 yg kita care..
If laki n perempuan benda tu akan mengundang fitnah~“
_____________________________________
Sal leader~
Diri ini sudah ada aim sendiri..di main camp
Jadi untuk menjadi committee..akan dielakkan
Diri ini akan aktif..tp bukan sbg ketua~
_____________________________
DI KALA BULAN MENGAMBANG~

Sms masuk..
A:how do u know some 1 truly loves u?

Shake:[terkejut..x de rebut msg pasal benda ni]huh..??nape tibe2 ni..??salam pun x de..dunno~

A:saje je..kau x nak jawap ke..?sory x bg salam

Shake: huhu..xpe..aku x taw..kau ade jwpn?

A:ade2~jwpnnye ‘ u don’t know actually, u can only know it when u get married’ hehe..sori kaco aku ngah ngantuk

Shake:haha!~jadi jawapan aku partially btol la..x tau kan..??

A:hehe,jwpn kau ade betolnye..;-) aku saje tye..hehe

Shake:so untuk tau sape yg sayang aku kena tgu kawen je la kan..?sape yg kawen ngan aku meaning dia sayang aku..?btol..?=)

A:sgt btol~hehe..jd jgn berharap tgi sgt skrg~[ayat ade makne tol la yang ni]tgu masenye~xpun tye la kak jibah..kawen time blajar lgi~hehe

Shake:huhu..aku x pk pape pun skrg..kalo ada,adalah..kalo ade pikir pun aku xnak layan..love some1 who loves u aite..?

A:btol2 shake~hahaha~setau aku ada sorang je yang gne ‘aite’..:p..ok la shake bahtera aku dah sampai..nak blayar dulu..maaf ganggu~

Shake:=)..ramai yg pakai aite tuh…bukan sorang je~ x perlu specifykan sape2 k...

A:tu la..maaf2~shake!nak tye..kalo bulan mengambang mmg sakit ek..??

Shake: [tersenyum sumbing..rase syukur jugak ade lelaki bertye…]sgt2 sakit..sumthing yg kau x leh cure n kena tahan…kalo sakit perut lh gi toilet..yg ni? Kena tahan sebab contraction kat uterus wall..bukan takat situ je..sakit blakang lg plus ngan emosi tunggang terbalik..byk benda kena jage time tuh (esp kalo kau byk keja ngan society or org luar)..kena kawal emosi at the same time kena jaga hati org..kena jaga tiap2 bulan..ada yg boleh pengsan sebab benda2 gini~…susah kan..??

Bg munirah syakirah lelaki perlu tahu bagaimana rasa sakit tiap2 bulan tuh~emosi bertimpa2..huhu..mungkin itu yg buat wanita cepat matang dari lelaki sebenarnye…bayangkan ini hanyalah 1/10 daripada sakit bersalin..jadi hargailah isteri anda nanti~sum1 tat u certain tat u love her~=)..

any comment on this???
_____________________________________
PERNAHKU MENANGIS?
“shake..kau tulis blog..mcm luahkan pendpt.padahal kau meluahkan isi hati..sape yg hanya kenal kau dlm blog..mmg xknal kau lg..mmg indirect person”izan

“eyh~boleh x aku mintak kau nanges depan aku..plss!aku tingin nak tgk kau nanges”

“hidup kau walaupun byk keja x mcm stress pun…cam tersusun je”

“ye ke kau rase gitu..??aku tgk kau hepi je time tuh..x nampak sedih pun”

Boleh bayangkan ayat2 di atas disebut oleh org yg boleh dikatakan rapat ngan shake…
sape yg dpt rase shake sedih tika senyum~
sape yg penah tgk shake menanges…~
Anda mmg istimewa!huhuhu~
______________________________
12 hb ni...AQUARIA!!

Bg munirah bafana..mungkin itu perkara biase
Tp ajakan munirah bafana..sgt bermakna untuk m syakirah~
Utk ajak sape2 kuar sgt susah untuk diri ini~
Takut untuk mendengar sebarang kata2 x best~
Trima kaseh munirah~~
Ajakan tu buat shake hepi sgt2…
Thx pada irfan yg jugak offerkan diri…
Tapi saye pilih munirah~=)
_________________________________
always there 4 u~

Biasenye..if sape2 nak ajak shake sembang
Shake boleh freekan diri melainkan mmg keja x leh elak..
Jawapan “x wat pape” selalu melekat kat bibir..walaupun ade keje..
Sape yg nak sembang…
Shake x kesah pun nak dengar..
Walaupun ngantuk pukol 3 pg pun~
Jika itu boleh buat korang hepi~shake mmg sgt willing dengan suara yg ceria~
Even kalo sape2 call diri ini akan pencilkan diri
Supaya focus hanya benar2 untuk yg memanggil
Shake akan cuba hepikan korang dengan hepikan shake!~
x penah rase susah pun k~
takkan rase tension or rase susah if dpt jadi teman bersembang~=)

8 comments:

.::annemishi::. said...

A:tu la..maaf2~shake!nak tye..kalo bulan mengambang mmg sakit ek..??

aku suka soalan ni. haha.
yes. as a woman. i am proud to experience this pain compared to those women who do not experience this pain. why? sebab sakit nih sangat special. haha.

tol x shake?

urgh.. teringat time aku spm. buat paper add math dalam bilik sakit. terbaik!

fityatun_syakirah said...

hohoh...btol tuh anneh~~benda ni bukan semua leh rasa

sharifah said...

laaaaa. aku ingat apa dia bulan mengambang. aku dok blurrr awal2 tuh. haha

fityatun_syakirah said...

ceyh..ini yg ang komen fanis..??huhuhuhuhuh...dah tuh..ngambang pa gik..=p

sharifah said...

laaa. nih betul2 datang dari fikiran aku. serius aku baca post ang awal2 tuh pikiaq pasal benda nih. yala. dah ang boh gambaq bulan mengambang. aku ingat ang nak cita pasal fasa bulan mengambang la. haha

fityatun_syakirah said...

hahhaa...mentang2 aku ni budak fakta..ang men2 ngan aku nawh..?huhuh...ok..ni ha..ang pakai emel pa palk adik sayang oi..??

sharifah said...

emel nih khas untuk kakak aku sorang nih. disebabkan aku xmau anonymous, aku buatla emel nih. chewaah. xdakla. men2 ja tuh. emel nih aku dah lama buat tapi x guna pon sebab nampak sangat nama aku. tambah lak, la nih aku sangat memerlukan emel untuk buat keja. ngeh2

fityatun_syakirah said...

huishhh.susah la untuk dak ict x dak emel..=p