Saturday, October 31, 2009

100th post!!!-tahniah aizat!!~~

mariah - eyh!!biar btol ni..??kita nak ke mana ni..??btol ke kawan kita kawen ni..??
tu la ayat mariah awal2 nak berjalan..huhuaku masih digemparkan dengan kedatangan abg senior ke cfs..yakni meji n hm..sronok..lame x jumpe..meji sempat la tgk bekas anak2 buah training untuk smac..doakan kejayaan kami ya!!~~esp dak2 medcy du luar sana..kami dah berpakat utk ke majlis yg akan jadi kenangan hari ni..hebat!!~~

bun,aku,shida n mariah dah berpakat nak pergi ke majlis akad nikah aizat..yup!!aizat dah kawen..huhuh..masih x percaya yg dia dah kawen..rasa mcm baru kejap je tgk dia selalu main hp aku..blagak mcm masked rider...aizat2...tmbh meriah perjalanan kami bila meji n hm pun turut nak bergerak skali..

pagi tuh..aku bgn pg..pastu teman gya n izan ke UKC 1 utk trining..agak pelik pakai baju kurung sambil pgg bola..hahah..aku dah nampak meji n hm duk tgu kat lobby ukc...dlm kol 9 tepat kami terus naik bus ke kl sentral..sampai ke stesen kamuter..tren cncel sampai kol 10 50..10 50!!aizat akad kol 10 30!!ADEHH..so hm kate kita naik teksi..terkejut gak ngan tmbg dia

sampai ke giant seksyen 18..kami dah x tau mana hala tuju...pgl teksi lain..n pakcik antar ke masjid al-nadhah..huhuh...pakcik tuh kate.."ala...jgn risaw...kalo 10 30 tuh start..gerenti kol 11 30 baru akad..khutbahnye panjang..pakcik pun baru antar org ke sane..pengantin baru sampai je.."..aku pun melopong je la..dl hati masih x percaya..aizat tuh ke pengantin..??heheh..poyo2!!
sampai ke masjid..alhamdulillah..masih blum mula pape..kami x terlepas ape2 lg...jumpe afiq,lan,n afew senior yg aku ingt muke tp x ingt name..sori yek!=)..semuanye serba putih..termaosk bun..x gitaw kitaorg nak pakai baju same..sian kami..huhu..tp kang pakai kami jd geng marhaban!!haha..btw,semuanya serba sederhana..bguz la..ikut syariat islam..tp aku masih x caya aizat nak kawen.hahaha..
kami dtg terus start ngan khutbah untuk pengantin..haila..mariah ckp..AKU RASE MACAM EVENT MEDCY JE..SEMUA DAK UIA KAT SINI..hahaha..aku pun rase camtu sebenarnye..rase cm dlm event uia...muke hm,meji n bun pun ade..n org ckp2 macamm ade talk..hailaa..mmg kepala keje tol...mane taknye hantaran pun makanan n hamper!aku rase am family day lak!dahla aku lapar gilewww...haha...lupekan isu lapar..hamper tuh yg buat aku rase aku in da middle of event..huhuh...lawak2..pelik tol pemikiran..tibe2 ade makcik baju purple ckp yg kek hijau tuh..adik aizat yg buat..wahh!!kagum gile aku kalo laki wat keje2 gini...sgt hebat!!=D =p

kata2 pakcik teksi tuh sgt benar!!khutbahnye sgt panjang!!tp byk input!!hahah..kalo kedah mmg khutbahnye sgt pendek...n simple..selalunye org kedah ske nikah kat rumah..soalan pun kset aje..tp aizat kena byk soklan..tp simple je kan aizat..?ahah..soalan rukun nikah tuh mmg common..tp yg x leh blah..soalan KNAPE NAK KAWEN NGAN SHAHEEDA...??huhuh 5 sebab beb!byk soalan dia..n sebelum ayah kak shida nak nikahkan siap ade pesan lg..penuh ngan pesanan..byk input..byk vid aku rakam..kalo nak mai jumpe aku..huhu


pada tgh hari selamat la aizat menjadi suami kepada shaheeda bt azhar dengan maskahwinnya rm 300 tunai...huhuh...makanan dia sedap seyh!aku plak ngah lapar..hehe..time akad tuh..aku plak rase tkt..ye la..kawan sendiri kawen kot!byk tggungjawap lepas ni..ingt ya aizat!mmg poyo jugak lafaz aizat utk memberi mahar pada ISTERINYE...huhuh..x sangka aizat gitu..ahaks!baru ku tau mcm mana majlis akad kat selngr ni..sebab kedah x de lafaz beri mahar...juz sarung n salam je..gugup kang pngntin laki..hahah..poyo2!
lepas duduk kejap...salam ngan tuan rumah..kami pun jalan utk balik..senior2 ni bincang camne nak antar adik2 jr diorang (aku,shida,mariah n bun) balik..hehehe...so ade senior antar kami ke stesen k0muter berdekatan..tgk naik komuter stgh jalan..komuter wat hal lg..kami stop kat taylor collge..2 kali tiket burn sebab komuter..rugi2..dulu time gi sunway pirmid...kali ni kawen aizat lak..duet byk bes..tp x pe..untuk kawan kawen kan..huhu..bukan selalu..

agak bape lame stuck kat taylor...kami ikut je bun ke mana...bak kate mariah,ISK!!KITA NI MACAM MADU 3 NGAH IKUT SUAMI BERJALAN KAT DEPAN TUH...geram tol..hahaha..dari bajalan tepi highway (berbaju kurung lak tuh!),naik bukit..langkah divider...haiyo!!!!bun2!!x gentlemen lgsg..hahha..duk gelak je tgk kami ikut dia..jgn lupa tambang ya bun!!=p..dlm bus still ckp lg..x caya aizat dah kaween..hehe

sampai uia...rasenye x sempat nak sambung research eap...aduh..rehat2 jap...sembang ngan kawan..tup2!!perut aku pedih...sakit sgt...ingtkan kejap..lepas solat..tido jap..time asar..x tahan sakit dah..gya n izan belikan aku susu ,bum,n bubur..aduh..x penah sakit gini..(skrg ni ngah tahan sakit..tp x tau nak wat pape..kalo baring pun pedih..baik duduk..)

skrg ngah rehat...kena legakan perut ni..malam ni x leh tgk budak medcy training..mmg pedih sgt...(minitik air mata dah..=p)..ntah salah makan pe...

papepun congratulation to aizat!!selamat menjadi suami!!jage kak sheedah baik2...tuh amanah tuh..=)...ingt butir khutbah tuh bebaik..n pesanan bapak mentua kau sebelum kau akad!!huhuh..kalo lupe aku ade rekod!=p...

aizat dah kawen..pembaca plak bilew lagik..=p..tepuk dada tye hati ya!!



5 comments:

sham moduLLus said...

hahahah
penulis bile nak kawen?
hahaha
tahun depan la kowt
tak gitu shake???

Anonymous said...

haaa..
penulis bla plak?
dgr cte bln 2 thn dpn
time raya cina
btul ke?
jgn diam2 je....

fityatun_syakirah said...

sham = lambat lg...huhuh...saye org perempuan..keje saye menunggu...org lelaki la kena pikri byk2..

hey!!anonymous..x de la..tuh kak jibah..bukan shake

Anonymous said...

oic.sbb brita y trsebar among kami,shake y nk kawin...
sbb kami igt shake lg tua dr akak y sbenarnya nk kawin 2...

fityatun_syakirah said...

huhuh..x pe la..mmg shake nampak tua..=p