Monday, October 19, 2009

Cakap2...

baru semalam aku sampai..rupanya byk post baru yg blom terbaca...maaflah kalau aku x sempat bace post atau aku x add korang dlm list blog kawan...aku x wat pape di rumah...tp dah biase sebok dan cube utk membusykan diri di sini...x dak apa yg nak dibuat dirumah sgt...abah dah tamatkan perkhidmatannya sbg timbalan rektor kolej universiti insaniah pada 15 oktober 2009...atas nasihat anaknya sendiri...semua ni sebab abah penah jatuh sakit n terlantar di hospital selama 3 hari gara2 terlampau penat berulang2 alik KL-KEDAH byk kali..

since abah never say 'NO' to works...sampai skrg dia masih berfikir yg dia masih boleh buat kerja walaupun kerja org lain kalau kerja tuh lambat progressnya..lebih tepat x ske keje lambat...bcoz for him..time is everything...duet n tenaga boleh dtg lg...abah x ske mengharap org wat keje untuk dia...
woo!!skrg aku tau aku anak sape..huhu!~~
..sampai la saat dia sakit gini...terpaksa masok hosp sebab terlampau penat...n Angah nasehat supaya abah amik rehat n continue kerja only as Dean...hey..ape yg korang harapkan dgn lelaki berusia 60 thn depan..??

tp paling kagum..abah sgt dekat ngan anak2 walaupun bz...duet is important but children is our future...masa depan lg penting..anak2 saham dunia akhirat..x de duet anak leh tolong,x de kat dunia..anak yg nak doakan...

skrg...bila dah free...do ya think he's gonna sit n rest..???nahhhh!!!dia bawak aku n mak aku round mesia la!sejak di bz dia x leh sgt lepak2 ngan cucu2 n adik2 ipar dia kat kuantan..so kami pegi KL (umah uyun),Kuantan (jumpe jibah n balik kg mak),Kelantan (umah angah..angah wat master kat USM),SP (umah una) n then balik semula ke jitra..maybe itu bg dia rehat...some peeps..rehat means duduk umah n bla3..nt for my family i thnk...

bile dah balik..bace2 blog..irfan's post is bout dreams..yup..kdg kita x dpt apa yg kita nak tp benda tu akan bawa kita ngan apa yg kita nak SEBENAR2NYE...so,pada sesape yg x dpt pe yg dia nak..kena tgu..mesti ada benda lain yg dia dpt..jgn tgk pada yg negatif...melayu ske tgk pada name..tp aku kagum tgk org cina yg menjadi doktor falsafah bahasa melayu..aku kagum tgk datuk yg x de rumah besar...n mcm2 yg boleh dikagumkandari name...sharaf's post is bout looking for answers of life...farisham's post plak pasal nasehat untuk pasangan lelaki n pompuan yg nak berkawen...n i think some of my frens like the posts n me too..becoz i found my answer from the posts n they r funny la!hehe..but act semua tuh serious thing..walaupun korang rase nak tergelak,aku pun nak tergelak..tp kerana benda2 x da pun leh gaduh2 kan..?

n jibah kazmin pasal susah x jadi lelaki akhir zaman..??huhuh...n aku ske satu part tuh...LELAKI AKAN AMAN KALO PEREMPUAN PANDAI JAGE DIRI...almaklumlah..wanita ni pembawa kekecewaan...penah dengar pasal benda ni...ada article kat sekolah dulu..tp jgn salahkan wanita dengan setiap kekecewaan yg ada...fitrah lelaki n wanita berlawanan utk melengkapi sesama sendiri...eyh..have to cook for my nephews..1 lauk je....ayam kicap madu plak budak2...

lastly...juz have to continue my life...lupakan apa yg ada...malas nak harap pape...bak kate sumi jgn mengharap kan..??tp sgt rindukan uia...tp kena spend time puas2 kat umah...jgn sampai kerana satu benda aku lupa nak hargai satu benda yg lain...kadang2 kerana setu benda yg jauh atau x da kita lupa benda yg dekat...sampai benda tu dah x de..baru nak tercari2...so kena hargai apa yg ada...hargai family,kawan2 n semua yg care...okies...

6 comments:

sham moduLLus said...

what are the best choices availabale for retire people??
a) re-employed back
b) start a small business
c) learning something new
d) get into social work

muet test..hua3

fityatun_syakirah said...

perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sChuMee said...

kalo B,mmg abah da lama wt
kalo D,abah mmg da trlibat ngn surau

sumi bg 5th choice,p jln2 ngn mak tnpa bwk ank bngsu...
huahaha

fityatun_syakirah said...

A bukan abah dah wat ke..??

C abah blajar gune laptop..??hahahah

5th choice..??i dun think tats a gud idea..hahahah...

sChuMee said...

abah blaja guna lptop?
bkn ke mmg abah da th guna?

abah blaja guna technology la
blaja ngan mak
mana th abah leh jd blogger y trkenal...
ngeh2

fndrocka said...

meh exchange link..seng nak baca post..