Tuesday, February 16, 2010

fasa kedua~~~


comelnye anak cikgu izham(abg am) ni!!!~~~~
kate una pada anak2nye...
huhuhh..
sape lg nak puji anak2 sendiri kalo x mummynye kan..??
huhuhuhuhuuh
"ehh..ni yg x tahan n..adik!!!meh amik gamaq kami..kami nak 'kawen' lg"
amoihhhh abg am....
huhuhuh
dah terlanjur berckp sal org yg baru berkahwin..
ini fasa kedua pulakj..
kehidupan selepas berkahwin..
so far munirah syakirah lihat kehidupan selepas berkahwin kena ada 3 s...
Sayang
Sabar
Simpati..
sayang akan ada...tp sayang tuh akan hilang
tp sabar itu yg buat kita pertahankan hubungan...
simpati rase kesian akan pasangan kita
"sape la nak jage dia kalo kita x de ek..??hmmm..."
hahahahahha...
klakar kan..??
tp itulah hakikat sebenarnye jika memikirkan hidup lepas kawen...
maaf
munirah syakirah ni hanyalah pemerhati...
melihat kehidupan2
kakak2 n abg tersayang....

sebenarnya dir ini hendak hilangkan kantuk~~~
tiba2 teringatkan kakak yg baru berkahwin semalam...
tp mungkin skrg dia bz dengan jemputan family n kawan2...
jadi x nak lah kaco..
abg sumi pun ada exam esok..
semoge berjaya!!~~~

kadang2 terpikir....
mcm mana abah n mak kita boleh nak mempertahankan rumah tangga diorang
kadang2 klakar tgk mak n abah selisih faham...
huhuhuhu...
mak x pandai interprete ckp x direct ni
abah pulak ckp x direct...
susah kan..???
tp bagaimana..??
hhuhuh..dia akan dtg natural..asalkan ada usaha antara kita untuk paham..kan mak..??
huhuhuhuh..lawak...
teringat time kawen jibah ritu....
mak ckp...
"abah ni gelabah sket wat keje..semua benda nak tgk...mule la penat nanti...pastu ngadu penat.."
hahahaha...yg tuh x leh nak ckp la...
diri ini pun rasenye persis abah di bahagian itu...
huhuhuhu

ape yg nak ckp ni..??
saje nak bercerita je...
ahaks!~~~
konklusinyaa...
kita x tau siapa jodoh kita...
tp bila dah dpt...
jgnlah pandang yg lain~~
mule lah nak compare...
juz trima apa yg ada..
persis anak murid mencari rumput yg paling cantik di padang
sekali pilih jgn toleh ke blakang...
itulah hidup kan..??
huhuhuhu~~~
bak kate org paling penting dalam hidup munirah syakirah
org yg yg penah mendpt peluang kedua sgt beruntung mendpt peluang ketiga...
haa!~~benda ni jgn apply kat rumah tangga je pulak..haishh
huhuhuhu
juz grab peluang yg ada...
sekali dah nampak terbuka jalan..
x salah untuk cuba kan..??
;)

ni salah stau nak sedapkan hati jugak..
x dpt nak study..
sgt penat~~
tp kena study gak...
kena semnagt...
chaiyok2 shake..huhuhuh
x suka org paksa diri...
jadi kita kena paksa diri sendiri untuk berjaya..haiyarkk!!~~

__________________________________________________________

jibah kazmin-shake,hantaran bape..???

shake- ntah lah..aku x amik tau plak abg sumi kasi pe..tp ayah aku rasenye ikut suke

jibah- ayah kau fully sponsored ke..??

shake-aah,..tp heranlah...byk duet kluar pun aku tgk mak ayah aku duet x terluak pun...ke x penah citer ek..??rezki murah kot masok ahli keluarga baru...

jibah-hurmm~~[tgk gmbr kawen]eh!~~kat kedah laki pompuan makan x campur ek..??

shake-...???!!!~~~~laa..x tau ke..??mmg x campur pun..sini campur kan..??kalo kat kedah x campur..certain kampung2 la..umah aku kan kg je..

jibah-owh~~aku nak love after marriage la...mak ayah aku perfect example kot...x penah knal..dah la pak aku muallaf..lagik terbaik~~sspek ar mak aku..huhuh

shake-hurmm~~best kan love after marriage..lagi manis cinta dia..huhuhuh...tp ayah n mak aku nak pilih sndiri..kalo nak..sape nak aku kena pinang terus la..hahaha...

pikah- aku pun nak love after marriage la..hahahaha

jibah n shake- (=.=')

shake-hurmm~~~wait n see je lah...sape yg berani...beranilah mintak..huhuhu..kalo jodoh dengan 'dia','dia jugak kan..??hurmm..tp ALLAH suh cari..hahaha..x payah pikir lagi laa~~

jibah- eh..kena wat 1 malaysia ni...family aku ada india,siam,melayu...so kena kawen dengan bangsa cina lah...

shake-hahahahahahahhahahahahahhahahaha!!!~~~~
_________________________________________________________

kak noni-hai shake..lame x jumpe

shake- baru balik la kak noni...kan kakak shake kawen..hehe

kak noni-hoho...ye x ye..dah kawen la yek..??yg satu ni bila lagik..??

shake-eyh..x de calon la kak noni..lambat lg ni

kak noni- ye la tuh..rmi je nak kat awak..tp diorang x berani...bukan ade org senyap2 letak gambar dia kat facebook ke..??haaha

shake-huh..??sape plak ni kak noni..ade je...[rmi je letak gambar aku kat facebook..kak noni2..]

kak noni-huhu..x de la..saje je...ade tuh..cume x berani lg..tgk la nanti...

shake- ye lah kak noni...

soalan;kak noni ade facebook ke..???

9 comments:

Anonymous said...

dengan cina??? haish

fityatun_syakirah said...

hahahaha...tudia la kan..??cina..=p

Anonymous said...

TAK BOLEH2.
kena dgn melayu jugak

fityatun_syakirah said...

huhuhuh...awat gutu..??

najibah kazmin said...

point tu jugak yg anonimes ni nmpk.. (-_-") capital letter bagai.. amarankah..? npe xleh cina..? kna cop assobiah baru taw~

*siapekah anonimes ini?*

Anonymous said...

sape yek saye???
yelah macam dah takde org melayu nak kawen. oh saye faham. melayu tak 'CUTE'. cina, kulit putih melepak, mata sepet. takpelah. saye pn melayu. kulit kusam.mata tak lawa. takpelah
(PROVOKE sama DIA)hehehe
jgn terase weh. tak larat nak beli gula2

najibah kazmin said...

kesah ke kulit putih, mate sepet segala? aduh~ narrow-minded sungguh. *provoke kembali* bkn xde org mlayu, dh org melayu taknak *hamende ntah ngarut psl nih* taknak pun gegule.. nk milkybar je.

Anonymous said...

perempuan kuat memilih. bagi kamu mungkin tak kisah.tapi bagi org lain kisah. buktinya ramai yg kawen dengan mat saleh.bukan KULIT PUTIH ke???
PROVOKE KEMBALI.kita tgk siapa yg berundur.

"milkybar" tak best. snickers lagi best. menjilat jari-jemari

najibah kazmin said...

xde ke lelaki kawen dgn minah saleh? xde ke lelaki memilih? aduhai.. *gender bias* *groundless argument* ibu sy prnah bkerja bhgian nikah cerai ya. sila cari hujah yg lbh solid.
oh ya.. nabi pesan... jauhilah perdebatan wlpn kamu di pihak yg benar sbb ni ciri2 org munafik =) baik, sy memilih untuk berundur. terima kasih.