Thursday, February 4, 2010

akal vs hati~Farah, I am sori~~~post mrterm snr

hehehehhe
muke penat~~~

4/1/10 -
mcm biase...lepas family day habes...
jamuan + post morterm menjelma...
dak2 snr mmg sronok ngan benda ni..
.jangkaan awal org yg bakal hadir hanyalah 30 org...
cuma pizza je yg order untuk 40 org...
dah masak dengan dak2 snr ni....
itupun munirah syakirah lgsg x sempat menjamah mahupun segigit pizza...=p
munirah syakirah yg handle catering...
jadi hari tu mmg sgt sebuk pada waktu pg...
dengan ada kuiz btq...
tp diri ini x sempat baca pape...
madam susi batalkan kelas...
pada pukul 8.45 (klas mula kol 9)
time tuh munirah syakirah nak pakai pin tudung terakhir di kepala
naseb baik izan x de...
selalunye dia cukup suka tgk munirah syakirah melilit tudung...
walaupun tiap2 hari..
suka tgk katanya...
huhuhuh
jadi sms dihantar dekat semua student yg no dlm simpanan...
kertas list semua phone num hilang...
menjadi maslaah kepada munirah syakirah utk trace semua no cm dulu
pada gp 3 telah diterangkan apa yg perlu dibt utk next class chem
tp diri ini terlmpau byk benda mahu difikir...
sampai terlupa pada ahli klas yg bukan budak gp 3...
maaf kepada Farah n Jay...
ni bukan kali pertama...
dulu pernah msg x dihantar kepada mereka...
kadang2 diri ini mengharap..ada sister lain tolong hantarkan...
sebab diri ini terpaksa membahagikan kredit untuk meeting snr dan juga klasmate sendiri
classrep dan headcomm...hermm~~~
sem ni mmg susah nak bahagikan diri..
class,assignment,soal personal n soal keja...
tp insya-ALLAH mampu
dan itu munirah syakirah tau....
hanya alasan~~~
tu tanggungjawa munirah syakirah sebenarnya utk beritahu semua...
x patut munirah syakirah harapkan sister lain tolong sebarkan...
handle event and class (yg perlu annouce msg saat akhir) boleh dibuat sebenarnya...
cuma munirah syakirah x buat...
boleh je setel nak sebarkan berita...
masa antara pg sampai hari esoknya pun panjang...
munirah syakirah je x teringat
maafkan munirah syakirah skali lg....
***************************************************************************
situasi berjalan sorang2 dari kelas chem pada 5/1/10
hati - farah marah tuh...serba salahnye~~~~aku pujuk pun still dingin...aduh~~~
akal - sabar dulu...dia marah x lame tuh..kawan kan...
hati - tp malu...byk dah wat keje gini...takut ahh
akal - rileks laa...dia akan maafkan tuh...biar la dia cool dulu..tegur sket2 dulu...sabar shake~~~

munirah syakirah tersenyum

husband kak noni - haih!!!~~~jalan sambil senyum nampak
munirah syakirah -..oh!!!x de pape..bahagia je...=p...hati tertewas..=)
husband kak noni - ...????huhuhuhuh...baguz la tuh!!~~~hepi selalu...x elok sedih
****************************************************************************
meeting + farewell party + sharing moment sangat d luar jangkaan....
rmi sgt ahli yg hadir...
diri ini mengira mungkin lebih dari 30 org...
jadi terpaksa menempah saat akhir makanan...
serba salah ngan kak noni tp benda tuh nak cepat
last2..terpaksa la diri ini menjadi co chef utk setgh jam...huhuh..
maaflah kalo x sedap mee tuh...=p
post morterm berjalan seperti biasa...
dihandle oleh mira...
thanks mira...mira punyai suara yg sgt lantang
thanks kepada sharaf untuk dominos
x sempat nak cubit pun
mee pun x jamah habes...ntah nape
x lalu makan...
selalunye mmg jadi gini kalo keja x bes..
tp diri ini paksakan juga...

hati - x lalu laa~~~x nak makan
akal - makan lah...kalo kau x handle sape nak handle..kau nak pengsan time meeting ke..???dah la siang x makan lgsg...degil!!~~

hati kalah lg~~

jadi diri ni makan yg org suap...rase lalu sket..=)
___________________________________________________________

sebelum start sharing moment~~
snr kena tegur sebab terlampau bising...
hurm~~~
maafkan diri ini...
x dpt mengawal majlis dengan baik~~
pada snr...jgnlah marah sis tuh...
dia tgh marah~~
stress ngan keja2 dia...
dia x berniat nak ckp camtu...
kalo dia in very gud mood mesti dia tegur baik2...
cuma time tuh dia tensen sket...
kita tgh hepi...
dia tgh tension...
amik je la apa yg dia ckp...
apa yg dia ckp btol...
jika dia x dtg..munirah syakirah sendiri xkan beringat...
tazkirah yg baik sebenarnye tuh..
cuma dia ngah stress...
fahamilah dia..=)
munirah syakirah x mampu nak berckp perkara ini pada awalnya ketika dlm meeting
sebab munirah syakirah dlm keadaan mood x stabil jgk~~
dan diri ini prefer untuk diam dulu sebelum berckp
bukan kerana snr menjawap ke hape...
alhamdulillah kejap je...
terkesima maybe dengan teguran tu..
sebab munirah syakirah x suke ditegur secara kasar...
akal berkata dia ckp btol
hati x puas hati dengan cara dia berckp
tp setelah akal dan hati berbincang2...
munirah syakirah telah fahami keadaan dia buat tika itu..=)
sharing moment cam biase...
touching...
bersama dengan sesi komen ni...nak dekat kol 2 mengemas semua...
hati mula x sedap strt pukul 12.30...
teringin nak ckp byk...
seyez!!~~~byk yg xterluah...
tp mungkin munirah syakirah akan buat sharing moment di blog ini nanti..=p
tangkap gambar sama2...
kemudian dpt tau mak gad n pak gad tgh tgu depan kc..ah!!~~~
tempiaran lari...
ada yg ikut wing c..ada yg ikut wing tgh...
munirah syakirah turut berlari

hati - ya ALLAH!!~~~x penah wat keja gini~~~~serba salahnye...takut
akal - tau x pe...dah tau salah..nape xnak ngaku depan....???
hati - nak jalan depan..tp dah semua pakat lari..terlari same gak...huhuh..guilty sgt2 ni...
akal - haaa!!~~x pe..nanti kita gi mintak maaf kat gad k..??

kali pertama...seia sekata hati dan akal
_____________________________________________________________

balik tu..urus diri...solat isyak..
.isghfar byk2..byk gila wat salah..
kat gad esp..huhuh..baca comment2 yg ada...
soooo touching...

mahu tulis comment2 yg ada..tp masa x mengizinkan
kami sanggup trace tuan empunye tulisan...
mujur munirah syakirah cam beberapa tulisan yg ada dlm sampul tuh..=p
snrku~~harap enjoy semalam...
tq for coming
maafkan kepada adik2 yg ada kuiz...tp kami x bg balik...
maafkan akak...
tq for alwayz be wit me...
munirah syakirah pun masih belum menelaah utk kuiz physic pukol 10..aduh~~
menghayti segala komen yg ada...
ada yg buat air mata ni menitis..huhuh
sweet~tup2 dah kol 3..huhuh..
sape yg amik gamabr semalam..pls!~~
nak!!~~huhuhu
_________________________________________________________
adik- abah...!!bg la adik pegi seminar ketua rumah sukan...bukan senang nak dpt pengalaman abah~~

abah - x boleh...ni kali kedua result adik teruk..esp in physic (mesti x cayakan aku lemah phy dulu..??huhuh)

adik - abah...adik mintak maaf sgt..tp adik boleh cuba lg..tp bg la adik pegi...
abah - x boleh~~~n adik tau apa yg abah buat ni betul kan..??

adik - (diam)..mak!!bg la adik pi mak..pujuk la abah...adik jarang mintak...

mak - mak boleh bg apa2 kat adik...tp bukan yg ni...fokuz study dulu...bila dah stabil..masok la apa yg adik nak..mak abah x larang..

adik - tp adik nak pi...

mak - adik...abah pun ckp adik tau keputusan abh tuh btol...kehendak hati mmg sronok..tp dik,adik kena dengan pendapat akal adik...akal adik lebih waras...n apa akal adik ckp..???study ke seminar yg penting..??kalo study down sronok ke nanti..??

adik - (diam)adik x dpt adapt lg kat sbpi...so this the oppurnity nak adapt...tp adik tau adik kena maintain study dulu~

abah - haa...akal adik da berbicara...kenapa mahu lawan..??nanti bila dah maintain..masuk lah...bukan abah x kesah..abah boleh support lg...this is ur 3rd chance untuk ubah ur result...org yg merosakkan peluang kedua sgt betuah jika mendpt peluang ketiga...kalau adik ada sebab yg munasabah..mak n abah x kesah pun nak bg...tp kami x nampak tu yg terbaik...inila nasehat abah..tp kalo nak pi juga..pegi la..tp jgn nyesal kalo result lg down...mak n abah dah gitaw pendpt...u noe the best...tp adik..adik kena consider pendpt hati adik...hati KADANG2 salah~~akal kena bijak fikir...kadang2 seia sekata...kadang2 bercanggah..

***************************************************************************

tq abah for everything~~~hepi beday abah!~~~tq sebab selalu dengar pendpt adik walaupun pendpt ni x matang...sori sebab wish lambat..x sedar time sharing moment tuh bila kol 12...hope u hepi...adk harap adik dpt bg abah kejayaan yg abah harapkan...hope can make u hapi...abah mmg bg adik semgt...~~sentiasa percaya dengan keputsan adik~~~sntiasa sokong keputusan adik...hepi beday again..may ALLAH bless u..=)

penat...tp x leh tido..so blog adalah satu cara ilangkan ngntuk..
munirah syakirah suke bercerita kan..??
membosankan kan..??=p

2 comments:

najibah kazmin said...

sweet~

thanks for the memories =)

jibah pn mcm nk tulis je sume komen2 org tp segan esp yg piqah nye =.=" kontroversi sungguh.. heheh..

papai,shake..

thanks snr sbb adopt me in your family =)

fityatun_syakirah said...

hahahhahaha...jibah~~~gitaw fara sal blog ni pls..dia ngah marah lg tuh..ahakd!!

mmg x teringat lgsg hari tuh...aisehh~~...

hahaha...komen pikah aku tau pe weyh..ahaks!~~~

thanks jibah...sebab sudi berada dlm family ni..=)