Tuesday, February 23, 2010

perubahan...

rumet2 munirah syakirah ckp
munirah syakirah makin nakal...
makin suka menjawap n mengejek...
x penah2...
dulu x penah gini...
keadaan berubah sejak beberapa bulan ni...
mungkin sejak new year
ntah mengapa...
tp baik nakal dengan sister je kan...
huhuh..
mungkin makin nak berpisah...
makin rasa mahu bermanja...=p
itulah munirah syakirah...
kehidupan munirah syakirah mungkin bakal berubah selepas ini...
kerana masuk main campus..???
tidak jugak...
munirah syakira pun x tau mengapa statement tersebut tertaip...
_______________________________________________________
farewell party n picnic medcy td sgt sronok...
trima kasih DnW...
taman tasik perdana sgt cantik...
pegi ke sana dengan kereta ku atif...
tersekat2 nak mintak izin abah...
walaupun tau abah sempoi sebenarnya
asalkan mintak izin....
sebab diri ini tau..
diri ini tanggungjawap abah...
"abah...nak gi picnic ni...pegi ngan laki...dia drive..dia dah tau jalan kl..kami naik keta 5 org...3 pompuan 2 laki"
abah terkejut jugak awal2..
mulanya hanya tau picnic je...
huhuhuh..
tp abah izinkan...jaga diri elok2..
betuah dpt abah yg sporting kan..??huhuh

sebelum masok ke tempt picnic...
ku atif lalu di kawasan2 sana...
taman burung!!~~~
ya ALLAH...
betapa ALLAH je yg tau betapa munirah syakira sgt teringin pegi ke aquaria n taman burung
penuh excited dlm keta tuh...
tp susah ditunaikan untuk hari tu..
takkan satu medcy nak layan kerenah munirahs yakirah kot~~
diri ini sejak dari dulu susahkan smua org
diri ini dari dulu merimaskan org...huhuhu
rase cam x layak kadang2~(buat ayat plakk)

dah sampai ke tmpt tp x leh mask
mungkin ada hikmah...
at least ALLAH dah tunaikan permintaan..
pergi ke taman burung
PERGI JE X MASOK...
alhamdulillah...
mmg itu permintaan kan..??

munirah syakirah tersedar satu perkara...
ALLAH pasti akan tunaikan permintaan kita
cuma...mungkin dengan cara kita x sedar
kita akan dpt apa yg kita mahu...
tp dengan cara yg lebih baik
mungkin pergi ke taman burung adalah terbaik utk hari tuh
berbanding dengan masuk taman burung
mane tau...
mungkin kalau masok...
munirah syakirah kena 'hujan' burung ke...
jatuh ke..
perkara2 yg x dingini...
mungkin itu yg lebih baik~~

tiba tadi terpanggil untuk baca blog akh syahmi lagi...
tentang membuat keputusan...
keputusan x pernah salah...
tp bagaimana kita mengawal keadaan kita selepas membuat keputusan itu yg akan menentukan salah ataupun tidak~
diri ii stuju~
trima kaseh...
kerana post itu buat ana mengingati sesuatu.
silalah baca blognya..
kalo x faham sila tye..
agak blur2 jugk untuk diahami..
tp jika kita usaha(paksa diri) untuk faham..
insya-ALLAH

huhuh..
tringat sati ketika dahulu...
muhammad syahmi dan munirah syakirah...
merupakan schoolmate di sbpikp
x selalu ckp pun di sekolah...
tp meminati buku faizal tehrani...
diri ini mempunyai pemikiran yg sama dengannya...
pernah berkerja dengannya..
walaupun tau kewujudan saudara ini ketika tingkatan 5 walaupun kami satu batch!
*hanya bercerita~jgn pikir lebih2...sahabat yg baik walaupun x rajen ckp*

ada yg terkejut munirah syakirah angkat air yg penuh satu balang...
sejak fam day ritu mmg munirah syakirah perlu angkat brg..
tp x sebyk prep n tech la...huhuh
survival angkat brg seniri habes sem kali ni..
sebelum ni..
sebrg event apa...
munirah syakirah x penah angkat brg2 yg berat...
x tau nape...
angkat kejap..
mesti sharaf(headcom) pun yg take over...
so mmg x penah la..
tp kali ni cube untuk menumbuhkan muscle..hahah
sepanjang 2 tenure
mmg x penah angkat barang berat kecuali fam day n picnic..
huhu..pengalaman yg mnarek...
at least munirah syakirah blajar survive...=p

seronok berpicnic..
6 sister pulang ke uia bersama luqman...
alhamdulillah~
nanti diri ini cuba untuk pergi ke sana lagi~
taman burung~~huhuh
aquaria pun masih belum dilunaskan..
bilakah..??hurm~~
___________________________________________________

masalah bukan untuk diratapi dan ditangisi...tp untuk mencari semngt dan mencari jawapan...pengajaran akan dtg!~~

dulu~time medic x de competition...if x de minat ngan medic pun..kita boleh paksa diri untuk minat...bila kita paksa diri (usaha)..semngt akan dtg dengan sendiri...tp skrg competitoon dah rmi...if u x de minat jgn nak cuba...-julia hana

jika kita x mahu org memaksa kita...kita yg perlu paksa diri kita!!!~~-shake
___________________________________________________
mak pun dah berubah sket
dialog dlm skype..

shake-mak..awat mak tidoq lewat2 ni [gya n izan dah gelak di sebelah]
mak-saja...satgi mak tidoq la..buat apa tuh dik?
shake-huhuh...x dak la mak...ngah kemas barang ni
mak-tipu lah~~x nampak penat pun~~huhuhuh
gya n izan -aah makcik!!~~kami kemas barang...ehh..salah la kak ram gc!~~huhuh[sambil melambai arah webcam]
mak-hahaha...dah maktok dah makcik ni~~tua dah!!ni haa..abah nak tgk anak dia ni...[abah melambai kat webcam mak]
shake-huhuh...hai abah!!~~adik nak balik picnic~~
gya-mana ada tua makcik!!~jgn pgl maktok...pgl nanny la..huhuhuh
[sembang kami 3 org kat uia ngan mak abah]
mak- ok lah!!~~mak pi dulu...jumpa lusa naa...
shake- mak!!~~~jgn tidoq lewat2 sgt..xpenah2 tgk mak tidoq lewat..huhu

mak dah makin maju!~~facebook,ym,blog n skype..sentiasa on..!!~~go go ustazah ramlah!~~=p

bila mak dah x nak call...hpku sudah kehilangan fungsi~~x sapa yyg munirah syakirah call atau perlu dicall...
______________________________________________________

4 comments:

Anonymous said...

bkn ke da org still nk cal ke?
:-p

fityatun_syakirah said...

hohohoho~mengapakah perlu guna anonymous ini..??huhuhuh

sejak keja medcy berakhir...n mak pun dah guen skype..dah x berbunyi dah hp ni...huhuh

x de sape yg call pun...jarang2

ﺷﻬﻤﻲ @ iBnU SuRaiNi said...

perghh... panjangnya....

ana tak termampu nak tulis panjang2 sehari & dalam masa yg singkat~

hahah, low profile sgt sampai form 5 baru kenal

n_n

skarang ni adik ana lak yg layan FT~

fityatun_syakirah said...

hahahaha...
maaf..
guna popularity ente pulak dlm blog ana ni...
bukan ente dulu mg suke tulis blog pnjang2 ka..??ahaks!!~~
low profy..??
ana pun jenis x amik tau dulu~~
ikut je~tibe wujud..ahaks!!

ana susah nak bace FT skrg...bz sgt dengan event...
tp masih tingin nak bace...