Monday, May 3, 2010

wut women feel..??

dunno wut to say...huhuhu
hidup ni mcm roda kan..?
huhuhu..ye la..kadang2 kita naik~
kadang2 kita turun...^_^

kadang2 kita hepi~
pernah dilayan seperti penting sgt~
telefon setiap malam~
walaupun lewat malam~huhuh
kerja ditinggalkan untuk bersama org yg penting...
sms selalu diberikan...
memberitahu aktiviti harian~
marah yg kita sedar...
marah sayang~klakar plak bunyinye~huhu
kita sedar waktu tu...
kita dilayan lebih baik daripada org lain~
seperti diri kita sgt penting...
dikongsi segala rasa...
menyelesakan sesama sendiri~
bercerita itu dan ini~
indah kan..??
dpt kasih sayang byk sgt...
love me little but love me long~

kadang2 pulak kita jadi sedih sgt2~
segala yg pernah dirasa dulu..
tiba2 x da...
kena marah yg kita sedar...
marah tengking...
semakin lama smkn tiada deringan yg ditunggu2...
sms tya kahabr skalipun sudah tiada..
inikan pula mahu beritahu aktiviti harian
sms balas pun kadang2 hanya pendek
layanan sudah sama atau kadang2 lebih dingin dari org sekeliling
pada saat itu kita sudah tidak tahu bagaimana mahu membalas layanan yg diberikan...
tanpa sedar kita pun mebalas layanan dengan layanan yg sama~
dulunya boleh berkongsi
kini sudah malu utk bercerita apa2...

segalanya berakhir~
kemudian layan yg sama datang semula...
kemudian pergi~
salah seorang perlu berkata..STOP IT!!
cinta berkalakah itu..?
segalanya diam kini~
tidak mahu memulakan langkah seperti dulu~
org di sana juga seperti biasa...
masing2 hepi dengan sahabat handai masing2~
melangkah hidup yg berbeza...
___________________________________
"we will never appriciate sumthing until we realise that we need it...when will we realise it?WHEN WE LOST IT..."(dr abd kabir,2010)

sampai bila kita mahu hargai sesuatu selepas kehilngan..?
___________________________
now??
apabila rasa dilayan bagaikan puteri..
dpt sesuatu tanpa diminta..
walaupun benda itu tidaklah dibeli..
hany skadar diambil tatkala kita diingati~
dpt nyanyi untuk kita walaupun pemberi lagu suaranya x sedap..=p
mendahulukan kita dikalangan kawan2...
sms dan call membuatkan diri diingati selalu~
bersedia menerima talian kita~
wahh~~mcm superstar!!hahahah..^_^

tapi masihkan perkara ini akan menjadi berkala..??
lebih suka kalo ada suka dan duka pada masa yg sama
drpd rasa suka saja atau sedih sahaja~

hakikatnya...itulah keinginan wanita...fitrahnya mahu disayangi dan dibelai~walaupun tak diminta...=p

p/s:x da kena mengena antara hidup dan mati~penglihatan dari kehidupan manusia...rasanyalah...hahahaha..jgn pikir lebih2..=p

smile always peeps!!!~~^_^

6 comments:

.::annemishi::. said...

aku nak menangis nih baca nih..

nangis..

oh.. aku bangga jadi perempuan..

T.T

terharuu..

fityatun_syakirah said...

awat ang nak nanges plak ni anneh..??adehh~

Anonymous said...

hahahahaha. aku paham~~~

fityatun_syakirah said...

huhuh...ape yg kau faham...sher~=p

His Lovely Princess said...

*Salam Shake. Ini sebenarnya komen yang Ainun ingin kongsikan sewaktu Shake post 'tika bulan mengambang' di Facebook namun Ainun dapati nota tersebut telah dipadamkan.

Pada prinsip Ainun, cintailah seseorang yang bukan sahaja mampu menjaga kita, malah mampu bersama tatkala kita kesusahan dan juga saat kita tua dan sakit kelak. Dan yang paling penting,biarlah cinta itu mampu membawa kita ke syurga.

Bersetuju dengan pendapat Shake, lebih baik mencintai seseorang yang mencintai kita daripada terkejar-kejar seseorang dengan harapan dia mencintai kita sedangkan dia mungkin tidak mampu melakukan sedemikian. Namun, rasanya pendapat ini lebih sesuai untuk wanita sahaja.

Dan bagi wanita juga, sekiranya lelaki tersebut benar-benar mencintai kita, pasti dia akan melakukan sesuatu yang menuju ke arah perkahwinan. Apa yang dimaksudkan ialah dengan mengenali ibu bapa, keluarga dan seterusnya langkah ke arah pernikahan. Langkah 'dating', 'mesej-mesej' dan sebagainya, maaf, kami wanita, bukan bahan mainan.

Ingin menambah lagi mengenai cinta. Carilah yang mampu mencintai hati kita, bukan kecantikan fizikal yang kita ada. Kulit hanya senipis bawang, esok lusa akan hilang serinya. Hati sampai mati, begitulah ia sentiasa.

Panjang madah Ainun ;)
Mengenai pengorbanan wanita pula, sememangnya ia tidak dapat dinafikan. Perhatikanlah sahaja betapa sukarnya ibu mengandung, menjaga dan mendidik.

Apapun, Ainun yakin lelaki juga mempunyai tanggungjawab yang berat juga. Sama-samalah menunaikan tanggungjawab masing-masing agar tidak terkelu lidah saat bersoal jawab di akhirat kelak.

Sekadar menyuarakan pendapat di hati. Perbetulkan pendapat saya jika pendapat saya ini salah. Diri ini masih mencari ilmu dalam usaha melengkapkan diri. Wallahua'lam.

fityatun_syakirah said...

huhuh...

ainun~tq k~...sebenarnya..post ini mmg untuk perempuan sebenarnya..=)