Sunday, April 19, 2009

CuTi KaT UmAh UYuN



bio lab hari juaati..kol 9

tibe2 hari rabu tuh aku rase cam nak amik outing card...n aku gi klinik hari tuh..cam aku ckp ritu...bibir aku bengkak kan..??huhuhu...tp klinik tuh soh gi ptg...so ptg tuh aku gi ngan kim n pukah..but diorang suh aku refer gak klinik luar...hahaha...atas sebab2 tertentu...so,aku amik keputusan utk balik ke wangsa maju...umah akak aku...lepas abes klas kol 5 hari jumaat tuh aku trus naik cab ke stesen LRT yg berdekatan..hehee..amik tiket ke wangsa maju...sampai stesen abg ipar aku balik..ha!!~~abg ijal ade..??wuwuwuwuw...!!~~~adeihh..aku ingtkan abg ipar aku x de..x pe la..hepi to see him since he got back from France...then akak aku tgk aku..akak aku tau ape purpose aku gi umah dia...nak gi klinik..n aku ingt nak ajak dia gi klinik esoknye la (meaning hari sabtu)...tapi pas dia tgk aku dia risaw gilew..

"mak aii...along pun x seteruk ni"kata uyun

aku senyum je...x sakit pun (kadang2)...bila dah tgk gitu...aku sampai kol 6..kol 7 lebeyh terus kami gi klinik..wahhh!!~~cepatnye...ahaks!~~mule gi klinik KITA...tp org rmi sgt..so kami gi ke klinik MEDIC WORLD...tgu jap...so trus leh masok..sebab x de org...masok2..doctor tuh check...n aku mule la ckp ape yg aku rase..so dia wat la diagnos dia..??nak tau ke..??hurmm..x pe la..biar la aku simpan...huhuhu..ape2 pun..nothing bad I THINK...huhuhuh...juz..kena jaga diri wat mase skrg...anything boleh jadi...hurmmm...

abes je check..uyun terus bawak gi farmasi..FARMSI SPEKTRUM kalo x silap nama dia...mcm2 la kena tukar life aku since kluar dari klinik tadik..semua uyun yg blanje..hahaha...ape2 je la..aslakan sehatkan uyun..??hurmmm..pastu uyun bawak gi pasar malam kat TAMAN MELATI...tp pasar tuh dah nak dekat tutup time kami gi...sempat la beli sket2 makan untuk malam tuh...n jalan2 nampak KAUTHAR...huhuh..x tau plakd ia duduk kat situ...ahaks!!~~selalunampak dia kat mahllah je..jiran la katekan...then kami balik..esok nak jalan!!~~~
PWTC...rmi la org...x nampak lorong dah

esoknya...uyun bawak aku ke PWTC!!~~huhu..ade book fair..sampai sane//pergh!!~~x tau nak jalan mate..start rambang mate aku tgk byk buku..hahaha...mcm2..tp aku xjumpe buku faisal tehrani...agak desappointed gak arr...maybe sebab ramai sgt sampaia ku x jumpe buku dia..maybe gak..hehehe...then aku jalan2..nampak buku ABU LATIB TALIB....ABU UBAIDAH PENAKLUK PARSI...wah!!~~ape lagik..aku cilok secara halal..hahahaha...then aku nampak buku SADATINA AISYAH WANITA ANGGUN...geramnye aku tgkk...nak beli..tp mahal bukunyee...ngan tgk buku tuh pun tau mmg mahal harga dia...aduhh...terpaksa membatalkan niat nak beli...geram2...then tgk buku lain...semua pakar rmbg mate..uyun beli buku utk anak2 dia..spy celik huruf awal2 umur 3-4 thn..lgpun uyunkan cikgu...insya-ALLAH senang nanti...tp aku x dpt memilih ngan baik..ape2 pun buku abu ubaidah tuh dah cukup bg aku kali ni..aku akan hayati cukup nanti insyaALLAH...

malam tuh balik je kami trus singgah ke pasar kat SRI RAMPAI...as usual la..beli la ape yg kami nak makan...n makan la kami..sambil tgk muvie yg baru di beli...hahahaha..akak aku baru nak tgk citer benjamin button...bg aku citer dia sgt bagoz dari sudut kekuatan hati..mcm mana laki tuh selalu berdepan ngan kematian n berada dlm idup yg tua di usia yg muda...tp ape yg akud pt concludekan..kita xkan rase apa yg hebat dari idup kita melainkan kita tgk hidup org lain...mcm benjamin button ni...idup dia mcm tuh..n dia x tgk lagi dunia luar...so dia x rasa susah idup gitu..sampai la satu saat dia nampak dunia dia berbeza dari org lain..n tu yg buat dia masalah tuh..huhuhuh...yg x bestnye..idup dia cam meaningless...full dgn keseronokkan waktu dia tua which time tuh muke dia sgt muda...n Barat dah tunjukkkan yg hubungan seorg laki n pompuan mainly hanya utk 1 thing!!~~n u noe wat i mean..huhuhuhuh...ahaks!!~~

so..hari ni dah hari ahad...aku dah kena balik..aku dpt satu baju baru dari uyun...tq uyun,n aku dpt buku BTQ,RIM n UNGS (wahh..blom ape2 dah dpt buku UNGS)..dari zaman akak aku jibah..ke SUMI ke aku plak skrg ni..hahahaha...okies la..dari beg aku yg kurus dah berisi byk dah..tuh yg malas nK bawak byk2 benda ke umah akak aku ni...hahah..n now dah ade kat UIA dah...wuwuwuwuw!!~~esok biolab...n report x siap lagik..da!!~~~

5 comments:

Sarah Kushairi said...

Oho, pergi Book Fair kat PWTC eh?
Pergi hari yang sama jugak.
Nampak novel Faisal Tehrani. Ada tinggal lagi 3 rasanya.
Kat Creative Enterprise punya booth.
LIMA RINGGIT JE!
Tapi lupa tajuk apa, heheh.

fityatun_syakirah said...

gila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...lima ringgit!!!!!!seyes..???adoihhh..mauk pegii..creative enterprise huh..??x pe..aku akan attack skali lagik..hahaha...tq for da info..ngeee

una said...

tak aci tak de gambar una pon kat atas blog adik..tak aci!..Tak aci!!!..kene tuka gambar tu..hehe

rileks la adik..una pon pernah je rase ape yg adik rasekan..cume bak kate uyun.."along pon tak teruk macam adik"..tapi kene sabar la..

ape diagnosis doktor tu?..acne vulgaris ke?..hehe..takpe..kene jage lagi la..

ok..blaja rajin2..jgn nak berfoya2 je..hehe..

nourelain said...

saliha! kim! whoa kowg satu klas ek?? best kowt..

bibir ko bengkak? haaa... kene cium ngan sape tuh??? hehe

book fair, nantikan kdtgn aku!! haha

fityatun_syakirah said...

to una..muehehhehe..x de pe2 yg seyes pown..memang ngah lepak ni..ahaks...berfoya..??hhahahahahahahahahaha..mane ada berfoya2 kat sini...adik baekkkkkk tau..ahaks!!~~~n 1 more thiing...x nak tukar gambar!!~~~gambar ngan una x penah poyo..hihihihihih

to ain...ahaks!!~~pi jgn x pi...ahaks!!~~~