Sunday, April 26, 2009

PIcNIC!!!~~~~

sebelum aku citer agenda yg sebetulnya baik aku citer sal MUET dulu.akux tau la camne nak kate sal MUET ni..ampeh la gak...aku xreti nak komen..tp harap2 dpt la capai apa yg disasar...pas MUET tuh..mmg aku rancang nak gi MID sengsorang..ade la benda aku nak beli...tetiba kak fatin ajak kluar..teman dia jumpe kawan..so aku bawak la farizan skali..then kak fatin bawak kami makan kat kenny's!!!hahaha...farizan asyik senyappp aje sepanjang makan kat kenny's...huhu..aku slumber walaupun segan jgk act...aku x penah kluar gitu act..hahahaha...mmg x biase kluar ngan org laki..tp disebabkan aku ni menemankan org..bukannye kau kluar ngan laki tuh..so okies la..lgpun kalo aku x teman nanti berdua lg teruk..huhuhuh..pas makan beli big apple n balik!!~~~..huhuhuh



huhuhuh...ngan kak fatin...gelak aje..lawak ape ntah..
one of our candid photos...

balik2 tuh...aku trus prepare utk esok plak..PICNIC!!!mmg benda ni aku x kecoh kat sesapa pown..sori la ek..mmga ku excited gilew sal picnic ni...byk gile tye meji..n dah lame x bincang ngan abg sport n rec ku ni sal hal2 keje..bila keje balik mmg kembalikan nostalgia..tp yg bestnye..bila kami start bincang sal keje trus automatik ber'hamba-tuan hamba'...hahahaha..byk la yg aku tye meji last2 minute..sori la yekk..huhuhu...baru balikd ari ampang jumpe mak..pehtuh sebok2 plak..dah la mungkir janji nak gi pasar malam..hahaha..sori la ek kak farrah..ahaks!!~~mmg aku excited malam tuh..tp tu bukan sebab aku xleh tido malam 2...hahaha...dah byk hari aku x leh tido malam...aku tido kol 3 pg..hahaha...tp bukan excited..mmg panas..tp bukan panas rasenye..

PICNIC DAY!!~~~26/4/09

haa!!!hari yg ditunggu2..mmg aku menanti saat2 ni...sgt2 menanti..huhuh...meji sudah melakukan tugasnye sbg abg2 ngan mengingat adik2nye..msg kol 5.55 pg tau!!~~wahhh..huhuhu...pastu aku siap2 la kelengkapan yg ada..n smayang subuh...huhuhuh..check2 srikandi2 yg bakal bermusafir ke kanching...ahaks...rancangan ke kanching pada mulenye kol 9 pg..tp ada sebab hal2 yg terjadi pada srikandi2 s n r ni...mmg terpaksa la tgu..hahahahah...yg peliknyee..mmg pelik gilew...pahlawan2 s n r sgt awallll kali ni...kim,aku,mira,n nadiah ckp...WAHHH..DIORANG NI..GI PICNIC..AWALNYE>..SIAP BYK MSG LG...KALO MEETING...~~~~ops...ayat tergantung camtu je..hahahaha..lawak gile...pastu..kami kluar...then trus naik rapid...gi kota raya..then naik bas ke kanching..huhuhh...baru je naik..n aku ngah nak syok tgkp gambar tibe2 ade accident..depan mata kami..mmg gilew arr..yg paling nampak mira..mmg kecut dia..aku just nampak yg sis yg jatuh tuh tergolek je..laki tuh x..terlindung ngan driver bus tuh...so sesak jap kat situ..x sempat nak tangkap gambar...pas kejadian tuh..baru aku tangkap...ni la certain gambar tuh..



azri n basma

pakcik bus yg ramah


kak farrah n ida..mmg excited gilew kan.??huhuh


SAMPAI KE DESTINASI!!~~~

turun aje dari bus...kami trus lintas jalan...ke sg kanching!!~~huhuhuh


pandang kanan pandang kiri...mari kita melintas!!~~


berjaya melintas!!~~


sampai ke sg kanching...jumper plak sharaf kat situ...dia dah sampai awal dah..ahaha..excited nampak..??okies..pasni nak ready2 naik tangga!!~~~tp kami tangkap gamabr dulu...poyo kan..??huhuhsrikandi2 s n r posing!!~~~~

so,kami naik la tangga ni..hahaha..so meji la bawak kami yg mmg x tau macam mana tempat ni sebenarnye...mmg bergembira la kami naik tangga...PADA AWALNYA...hahahahaha...naseb baek la meji dah pesan suh pakai sandal yg tahan...

mendaki!!~~~

awalnya...mmg ingt tangga dia sket..tiba2...alamak!!~~byknye tangga!!~~~hahahaha.penatnye..ptt lameji kata tgi...ahaks!!~~penat gila seyh...huhuh..ada satu PENGAKUAN ( sori kim) aku dah stat lelah bila naik tuh..n aku lupe bawah inhaler...tp aku x nak pasal aku diorang stop..so aku redah la..sebab tuh la aku senyap sket time naik tuh...huhuh..naik laa tangga tuh..sampai la part BASMA ckp..EYH..KITA NAIK NI ADE KE TOILET KAT ATAS..??aku stop...aku tye meji...meji xkp x de...fuh..naseb baik x gi lg...tp bila dah tau x de tuh..aku amik kesempatan rehat situ...mmg tahan semput..hahaha...so yg sister tukar baju kat bawah..n bro kat atas...aku n kim x tukar baju..bukan aku x nak tukar..tp aku lelah time tuh..sebab tuh aku x tukar...so aku x nak mandi la...huhuh..baju bawak jek...yeye aje kan..??ahaks..tibe2 bro yg naik atas trun balik..sebab yg kat atas ade org wat camping..so trub la ke bawah semula...yg bro mandi kat air terjun..kami turun lg..ade bro yg x dikenali kate..JAGE2 YE DIK..LICIN TUH..aku time kaseh je...huhuhu..mule kami pilih stau port..

tenang aje...

pastu kim jumpe tmpt yg x rmi yg mandi kat situ..so kami mandi la situ..aku x nak tukar lg..sampai la part mira percikkan air kat baju aku..ARGH!!x leh jadi...aku tukar baju..hahahaha...pastu makan time!!~~huhuh..phlawan2 s nr dtg makan kat tmpt kami..makan la kami..kak farrah suap ooo..susah tau nak dpt ni..hehehe..pastu sambung mandi lg...then tukar baju...n kami cari surau...tp x jumpe..meji call..tye..NAK GI MANE TUH..??hahahhaa...x de surau sini rupenye..so,tgu kak farrah bersiap2...then kami naik metro..tangkap gamabr lg..ahaks..aku tgk bas metro tuh dah sesak ngan org..alahai...nak panggil meji ckp leh x tgu bas lain...tp diorang dah siap naik dah..ape lagik..redahhh ajeeee.!!~~(gaya nadiah af..bukan nadiah s n r ekk..huhu)..


sesak gilew..tp sempat lg posing woo!!~~well,,s n r la katekan..huhu

haa..bro depan kim tuh x dikenali..tp interframe k..ahaks!!~~


kim dah dpt tempat duduk!!~~ahaks!!penat2 ek kim..??


hamdi(baru kenal..dak basket...huhu..selamat berkenalan..dia mintak join picnic)
,awe n sahal...


eyh,ade org tertido plak..sori..uhuhu...penat sgt tuh...

PERISTIWA DLM BAS METRO...

ha!! ni yg x tahan..geram gile...ni adalah citer di sudut pandangan aku..bukan padangan kawan2 aku k...kan bas yg kami naik bersesakkan kan..??huhuhu..makin lama makin kurang org kat situ...pastu Ida dah dpt tmpt..so aku duduk la kat stand tempat duduk IDa tuh...Azri duduk kat depan..tibe2 duduk sebelah aku..ngan muka yg x berbelah bg..aku tye knape..dia ckp x de pape..tp dia ketap bibir,x pandang aku,dagu mengigil...sumthing yg dah jadi ni...pastu aku tgk sekeliling...aku rase x kena...so aku nak diri la..(walaupun aku sebenarnye lenguh lagik)..aku tye sape yg nak duduk..sebab aku ckp aku dah x lenguh dah...so basma nak duduk..aku tgk la sekeliling..then aku nak sorang bro ni nak wat sumthing kat mira...aku tgk azri..muka serba salah lg...aku tye..mamat tuh wat sumthing kat dia ke..?/dia angguk...lg la aku x puas hati..aku bawak anak2 buah aku kluar aku plak duduk senang2..padahal yg lain duk x selesa..ku pun x senang gitu...aku tgk je ape dia nak wat lg kat mira...sampai la rmi yg dah kluar dari bas tuh...aku ckp kat mira kuat..depan laki tuh..MIRA...JOM DIRI SINI...(sambil pandang laki tuh)...mira tolak..dia kate x pe...so...aku x kesah la..tp laki tuh still continue...mmg asbestos punye mamat!!~~~lg aku saket ati....pastu kurang lg org dlm bas tuh...aku dah mmg tahap geram ngan mamat tuh..mauk je aku rakam mamat tuh wat ape..bg kat polis..tp aku tahan aje..then aku nampak laki tuh senyum kat kawan2 kat depan dia..argh!!~~aku panggil mira...MIRA!!(sambil tunjuk tiang seblah aku..tanda ARAHAN aku suh dia diri sebalh aku)..MIRA trus duduk kat aku...mmgd ia pun dah x tahan..Nadiah memohon difahami...aku suh Nadiahdtg jgk..aku nampak dia nak wat kat kim...haa!!mmg aku pandang dia aje la..aku tggkkkk aje dia..dia wat dunno ajetp dia dah x wat...then...mira tibe2 gelak..pelik gak..pastu kami turun..nak smayang..tibe mira ckp..dia pijak kaki mamat tuh...ahahahahahahah!!~~mmg kami semua bertepouk tgn la kat mira..mmg sakit ati gilew...smayang zohor..sambil tgu asar..kami dgr crite dari sudut azri n mira plak...huhuh..abes mayang asar...kami lapar!!~~~hahahaha..so kami gi cari makan...jalan2 kat jalan TAR...huhuhuh...tp x jumpe tempat makannye..tp aku x la rasa penat pun (time tuh la)..sebab sembang ngan kawan..esp mira..mmg mcm2 kami..adoihhh..pastu meji bg cadangan kita naik monorel gi kl sentral..makan situ..huhuh..1st time naik monorel dowh!!~~~ahahhaa...sampai kl sentral KFC tutp...(leganyee!!~~~bukan x sokong korang makan...aku mmg x kesah korang makan..cume aku x nak involve ngan KFC walaupun dah x diboikot..addicted nanti..dah bape lame x makan)..so makan la kat food court yg makanannye mahal2..hahahaha...aku ami benda yg biase aku makan kat situ..(kalo byk duet)...n aku dah lame x makan ABC...so mmg nak walaupun mmg terbeliak la tgk harga dia..tp teringin punya pasal..huhuhuh


my food!!~~


makan2!!~~~lapar gilew...


sahal n paan yg nak berdua2an aje..huhuhuh


mmg lame la aku makan ABC tuh..semo pakat tgu aku..hahahahah...sori la...mmg susah nak 'tarah' ABC tuh..hahahaha...Fadhil tuh ade ckp dlm bas...dia nak balik dulu sebab malas nak tgu aku makan ABC lame sgt..hahahahahah..sori la ekk..ahaks!!~~~lame x makan ABC tuh..huhuhuh..then pas abes makan..kami trus balik!!~~wiwiwiwiwiwi...srikandi2 lain semo kata diorang dah membayangkan katil di depan mata diorang..tp aku x..aku ckp..aku membayangkan TOILET N BARU KATIL..huhuhuh..sampai uia..aku gi toilet amik smyanag..smayang trus...then gi toilet balik..mandi lg..hahaha..rasa rimas..sebab seharian berjalan kan..huhuhuh...n aku silap..aku x jumpe katil..aku jumpe internet..n here i am rite now!!!duduk depan komp..uploading gambar kat facebook n update blogg...hahhahha...best gile picnic rini...x rase penat sampai la sampai bilik..huhuhu...trima kaseh s n r...sebab realitikan impian aku utk adekan picnic...mmg aku impikan picnic ni..huhuhu..tq so much...nanti kita wat lg ek..??huhuhuhuh

hari ni mmg mengembirakan aku...walaupun penat..tp penat ni bermakna ngan adenye family macam family Sport n Rec Medcy....thanks u guys!!~~~~n thank to meji...sebab sanggup hempas pulas jayakan picnic ni..:)

13 comments:

zol dabat said...

huh jeles aku
aku nak picnic kat ayaq terjun gak...

.::annemishi::. said...

lama x g ayaq terjun...

mud said...

rephrase

lama x P ayaq terjun

kimonkumonkuman

bdk flat said...

picnic yg best......

jom g lagi........

yg org kaco tu awat x gtaw nya???laki kte kan ramai....adeih....x ku sdar pulak....

fityatun_syakirah said...

to zol...fuh!!~~~jgn jeles...huhuh...kat sana byk ayaq terjun dak...???ala..ang men salji ar dulu puaih2....huhuhuh

fityatun_syakirah said...

to anne mishi n mud...

huhuhuh...tuh arr..sebab tuh ar aku nak pi sangat men ayaq terjun...muhehehehe...btoi2..lama x PI ayaq terjun..bukan g naa..hahahaha...

awat mud..?ang ingt kim ka..??huhuhuh...kim sehat2 ja...lama dia x dengaq ang panggey dia kimon kumon..hahahah

fityatun_syakirah said...

tukaq slang to selangor...

to irfan...

hehehehhehee...jom!!kita g lagik..tp pasni s n r rasenye nak gi genting plak...kau nak ikut x..??x tido sane..balik hari...huhuhuh...kalo picnic ni nak wat annual activity s n r pasni pown aku kira no hal jek..huhuhuhuhuh

mmg ngeng tol la mamat tuh...huhuhuhuh...aku nak cari pasal ngan mamat tuh..rakam la..kalo dia marah pun..korang ade nak backup..hahah..11 org BODYGUARD laki..or maybe PAHLAWAN S N R...huhuhuh...tp kalo aku cari pasa aku rasa cam aku dah jadi macam mamat tuh jek...kaloa ku gitaw kau kau nak wat pe..???huhuh..kim wat muke utk difahami kat paan..paan wat dunno je..ade ke ptt..huhuh

bdk flat said...

g genting???? no prob.........aku on jer.....aq pun da lme x g ctu....

alaa...paling x pown ckap kat mamat tuh....kalo dier bising bru gaduh ngan dier....aq pun x ske org cmtu....adeih tp x der peluang....paan x pahm kot....haha

fityatun_syakirah said...

hahahahaha...aku nak ckp tp time tuh aku marah..tkt x leh kawal la...huhuhuh...x pe la..pengalaman tuh...kim ckp kat aku..KAU EMAKKU...hahha..ampehhhh

bdk flat said...

aku emak????.....jauh skali nak ada sifat tuh.....bpk bleh la kot.....haha

fityatun_syakirah said...

dia ckp kat aku la..huhuhuh

bdk flat said...

haha...aku mmg lmbt sket....

-KingSyahmi- said...

best nyeee~


tapi part bas agak tak best...


kpd KIM, yg gamba Temari tuh bkn ak punye koje, aku amek kata tenet wat rujukan