Thursday, April 9, 2009

TuToR YG RUsHinG

keadaan dlm keadaan rushing skrg ni..haaa..baru aku dpt rasa keadaan rushing setelah menjadi ular sawa UIA di short sem..hahahaha...walaupun aku x amik chem 2 sem ni..tp aku dpt rasekan pressure yg ade di kalangan kawan2 aku yg amik chem 2 sem ni..pergh!!~~~hari ni antar tutor chapter 2..trus dpt tutor chapter 3...kena antar esoknye jugakk...!!~~~n esok jugak ada kuiz chapter 1 n 2..n esoknye lagi ada kuiz chapter 3 plak...hahahahaha...rushing x..???tp aku rasa semua boleh skor insya-ALLAH...maintain jee...ahaks!!!~~~klas chem 2 tuh boleh ada 12 org yg btol2 reg n 3 org yg x reg...iaitu aku,pikah n kim...tp kami still rase pressure...x tau nape...hahaha..siapkan tutor x bertimbun tp padat...hahahaha...kekadang rasa syukur x amik sem ni...bak kate pikah..abes la kalo madam saadiah bace blog ni..hahahaha...madam saadiah ajar mmg best...terang..cume nak tau faham ke x tuh mmg aku perlukan latihan...bk kate raja Syahmi...KAMI DPT APA YG BELAJAR..TP KAMI X TAU BALAJAR APA..??hahahaha..maybe sebab kami x tau lg mcm mane bentuk soalan..dpt soalan nah!!~~~banyak gile benda yg kami x tau...tp aku tetap lepak...sebab aku x register pown...huhuhu...tp tanggungjawap utk siapkan tutor n amik kuiz tetap ade...ahaks!!~~~

aku sedang memikirkan cuti sabtu ahad ni ape yg aku nak wat sebenarnye..??takkan nak layan blog org je kot..huhuhuh...buku FATIMAH AZ -ZAHRA aku dah abes bace...buku 1515 Faisal Tehrani aku masih x belek lg...Tunggu Teduh Dahulu masih menunggu utk dihayati...tibe2 teringat buku Iskandar Bukan Zukarnain kat rumah..camne la aku leh tinggal buku tuh kat umah..ahahah..x pe la..rezki abah la boleh bace kat umah...asal la aku suke sngt bace buku Faisal Tehrani ni..???huhuh..rmi org tye aku...aku senyum...Kdg2 aku jawap..tp apa yg aku Jawap kadang2 x munasabah...seyes...dulu aku bukanla budak yg melayan buku2 Falsafah...nama faisal Tehrani x penah ada dlm kamus idup aku...tp aku mmg sukakan bahasa yg indah...buku Novel pertama yg aku baca ialah buku Bila Sena Kembali Berbunga...pergh!!~~~start baca buku tuh terus aku ada minat nak bace novel...haha..buku tuh sal sorg pompuan yg kahwin ngan pilihannya..tp dirinya bukan pilihan ibu mertuanya..haishh...hahaha...sabar je la..pastu laki dia ni mmg rmi peminat..ade pompuan snggup mengkantoikan diorang dgn tangkap khalwat..terpaksa dia menerima madu..walaupun dia x nak...dah la x leh mengandung...mmg sedih la...ade la lagik konflict n cite ryga de..pastu aku start bace novel alaf 21...Tidak Seindah Mimpi,Tiada lagi Mimpi,Ria Qistina,Cinta MArissa,n mcm2 lagi la novel alaf 21 ni...tp bila aku keep baca buku2 ni...aku rasa cam nak cepat abes baca...input yg ade x byk...so byk skip2...tiba makin lama aku pikir...bila aku layan novel2 ni...ape yg aku dpt arr selain duet aku abes..??bahasa yg indah..??kisah yg blom tentu realiti..??hurmm..start pada tuh aku stop baca buku cinta2 buku ni..malainkan cite tuh btol...start aku masok SBPI...ade promote aku sal buku Faisal Tehrani...aku start bace..buku ni x paksa aku utk abeskan buku tuh ngan masa yg pendek..dia suh aku baca n hayati bait demi bait...faham setiap apa yg ditulis...itu penulisan yg aku rasa terbaik yg aku penah bace...buku yg tak memaksa aku utk habeskan ngan waktu yg singkat..kalo aku xpaham..aku cuba utk paham..sebab aku tau..semua tu input yg aku leh pakai...secara jujurnya aku x menerima semua yg dia tulis...tp dia bg aku ruang utk aku berfikir sendiri...dan ada sampai skrg yg aku masih berfikir apa yg dia cuba sampaikan..aku x trima semua secara mendadak...aku masih ada akal utk pikir...hey!!~~use it well la...ahaks!~~~tp aku xtolak buku2 lain x da input yg berguna...act,semua ada input..even buku yg majalah pun ade..tgk la mcm mana kita amik isi dlm buku tuh...huhuhuhuh...

haa..dah ngarut dah sal buku...ape lg aku nak wat cuti ni..??hurmmm...aku nak gi UM kot...maybe la...tp x de kawan nak gi lagi...nak tgk library dia camne...nak jumpe kawan..hurmm..maybe jugakk.tp aku xnak kaco diorang di saat nak tgh exam ni...semoga berjaya sahabat2ku!!~~~huhuhuhuh...ade sape2 nak bawak aku gi jenjalan cuti ni..???hahahaha...aku nak jugak rasa cam nak balik umah akak aku kat stapak..tp buila pikirkan...aku nak cube ade dlm keadaan mmg x de org terdekat..cube idup...walaupun act,kat sini pakai biasiswa Ma & Pa sem ni kan..ahaks!!~~~mcm2 tempat kat sini aku still x pegi lg..cube nak pegi ngan kawan2 tp keadaa masih blom mengizinkan...kdg2 nak ajak tibe2 kim balik..mgu ni Pikah plak nak balik kuantan...nak ajak Kim pegi makan Kenny's,Kim plak nak gi umah akaknye plak..sian Kim..Hp dia rosak..tp naseb baek la Irfan ada byk koleksi Hp kan Ipan..??huhuhuhuhuh....moga2 Hp dia cepat sembuh dari Koma yg panjang..ehehehe...kak Nab plak sudah memenuhi hari2nye di Kinokunoya ngan berkeje...wahh!!~~~boleh blanja shake la pasni kan kak nab..??hehehehe...

abes tuh..??ape yg aku nak wat cuti ni sebenarnye..??wuwuwuwu!!~~~alahaii...bg idea sket bleyh...Anneh blk plak minggu ni..x dapek den nak jumpe dia...huhuhuh..x pe la..maknenye aku akan habeskan masa aku kat UIA lg sampai la ade idea utk ke mana..huhuhuhuh

baru abes tgk profy fb Jibah..tergelak tgk gambar ni..terlupa yg aku ade amik gambar ni ngan jibah n Angah lepas majlis sarung cincin abes..huhuhuhh



9 comments:

bdk flat said...

haha, first time gne 'Ipan'....slalu kengkawan laki aq je gner....nseb la....bkan koleksi phone la...aq nih bru first time ade hp sndiri, sblum ni sume hp keturunan...jd hp keturunan yg byk....aq x meminta hp...rse cam mahal nak byar...walaupun bkan duetku....

.::annemishi::. said...

gamaq tuh lawa... i like~~

fityatun_syakirah said...

to Ipan- ahaks!!~~tuh la saje gune Ipan..mesra sket...family kita lgsg x pgl kau Ipan kan..??Angah pun x gune name tuh depan kami kan..??huhuhuh...x pe..usaha gune duet sendiri...lgpun kau anak laki...sulung plak tuh...tp tq la sebab bg hp tuh kat kim...byk membantu dia n aku...

annemishi - lawa ka..??hihihihi..tq!!~~~

-KingSyahmi- said...

nama aku ada~

fityatun_syakirah said...

hahaha...hari hari2ku kena jumpe kau aje skrg..mesti la ade name kau...haa..syuh2..do study chem..jgn distracted..hehehe

miss raihan said...

kwn aku~
klau bb amek gmbq mmg cm2 ka?
hahahaha

fityatun_syakirah said...

hahahahahahah....no komen ar rai...x reti nak abaq..ahaks

pakchaque said...

kalau nak balik kang wak balik buku 1515 boleh tak dik? susah aa mau carik buku tu skrg..

fityatun_syakirah said...

hohoho..adik try..ke renew la nampaknya