Tuesday, May 26, 2009

CuTikU!!~~~

dah nak lebih seminggu aku duduk kat umah...btol ke duduk umah.?ahaks..hurmmm..mcm2 keje aku wat lately...tp x bermakna aku x leh spendkan time ngan internet kat umah..hahaha..baca blog org je la yg aku mampu skrg...ngan chatting kejap..tp berblogging kena amik masa...cuti ni x byk benda yg aku kena wat...bila aku balik dari Uia hari tu..kak ipar aku terus bawak anak2 dia ke umah..sebab dia plak kenabergegas ke kelantan n KL...so aku jaga amira utk bapa hari..

hari pertama-
aku x busan btol la...yer la..budak tuh dulu mana leh ckp..boleh act,tp bukan sebutir2..hahaha...tp skrg biila dah leh ckp sebutir2...dengan pekat utaranya ya RABBI!!!hahahah...aku sedih bila pikir camna idup dia kat klantan nanti (abg aku kan nak pindah klantan nanti..so akan bawak anak2 dia duk klantan jgk)..jgnla pekat sgt klantan..dia pekat utara pun aku x paham..hehehehe...kalo aku tegur dia wat benda salah..tp dia rasa benda tuh x salah..dia akan ckp...BEKPIIIIIIIIIII!!!(maksud dia BIAR LAA!!!)ngan nada yg sgt comei n tgi..siap ada lenggok suara lg...huhuhu

Peace!!~~(amira)

ari seterusnya biase aje aku duduk ngan amira...tp sampai ke ptg tuh..aku dpt call dari abg aku..aku ingt dia nak ckp ngan mira..tp nada abg cam emergency aje...dia suh passkan call kat abah...hailaa angah!!kalo nak call abah jgn call hp adik laa..hahaha...(family kami x pakai fon umah dah..semua ada hp sorang satu since aku pom 3)..so aku pass la fon aku kat abah..abah call2..dia cp kena siap2 pi amik akak kepada amira ni,Syahirah...nape plak..??abah aku ckp dia dah nanges duk ngan mak long dia belah mama...adesss..dia kena stay perlis sebab dia ade exam...exam dak darjah 1.hehehe...pastu aku tye la abah...EXAM DIA CENNA..??abah ckp..ANGAH CKP BEKPI LA KAT DIA NAK AMIK EXAM KA DAK..LGPUN DARJAH 1 JA PUN...adoii!!~~~gitu plakk...hehehehe...so aku mintak izin abah utk duduk kat umah...abah n amira ngan cucu yg lain (abg n adli) pegi amik syahirah...heran tol..sampai balik umah..syahirah nampak hepi je..aku tye la..

aku-KAKAK,NAPE KAKAK X NAK DUK PERLIS..??

syahirah -X MAU,IRSYAD SELALU BULI KAKAK...

aku- haik..??bukan irsyad umur 3 thn ka..??

syahirah - (sengih)tp dia suka pukui kakak...

hahahaha..berguling3!!~~~alahai..x pe la kakak...ckp je la rindu mama n babah...ahaks..maybe dia x biase duduk sana..selalunye dia duduk kat umah ni..so skrg ni aku kena jaga dua laa..tp nasib sorang dha pandai survive..abg plak selalunye balik dari sekolah (dia sekolah sultan ahmad tajuddin..sekolaha ku dulu..hehe) pukul 1 15 ptg...tp bila kakak n amira dah ade kat umah..dia balik kol 12 45!!hahahaa...selalunye makan kat kedai Pak Hassan dulu..huhuh..bukan saj abalik awai..mandi,makan proper aje..x yah nak kena suruh2..hehehe..bagoz tol abg..biase la..ada kawan...tuh sronok ade sepupu sama umur..1 benda aje la..rumah dah kenjah..abes kena kemaih balik..hahah..

20 mei..hari jadi kak ipar aku..walaupun dia ade kat kl..tp anak2 dia ada kat sini..so kami celebrate la kat pizza hut...tp peristiwa kat pizza hut ni yg x leh blah ni...dah kadi kebiasaan..kalo bawak anak ke mana pun..mmg la bising...perkara biase...esp plak dtg ngan kazen...4 org..hehe..tp yg bestnye suara yg kedengaran bising kat situ ialah suara anak sedare aku jek..hahahaha..abg,kakak,adli n amira..hailaa...bising nak aiskrimm..satu restoran tau diorang nak aiskrimm..naseb baek x de..kalo x comott la diorang..hahah..x pe la..biase la tuh...aku sengaje x duduk satu meja ngan anak2 sedare aku..nak sembang2 ngan akak sulung aku,Along..lame x dengar sal budak sbpikp camne..along cikgu sek tuh..aku plak student situ dulu..hahaha...satu kebetulan yg x dpt dielakkan...ade la akak aku jadi cikgu bio aku buat seketika..heheh..dlm ngah makan tuh..anak2 sedare aku asyik kena naik turun krusi pegi basuh tgn aje..main air nampak!!~~hahaha...aku malas nak kate pape..tp bila dah berlarutan sgt..diorang kena warning ngan tok abah diorang (abah aku la)..duduk la diam sat..

pastu bila dah abes makan...diorang nak basuh tgn semula..kini alasan diterima..hehe...so ngan bisingny diorang basuh tgn..tibe ada sorang kanak2 menejerit dari toilet..MAKSU,NAK BEGHAKKK..!!!aku sgt kenal dengan suara itu..haha..aku pandang aje Along...MAKSU,MAI LAA..NAK BEGHAKKK!!!aduss...aku dpt rasakan muka aku sgt kebas tahan malu..so aku pun ngan cepat pegi la tandas..semua org pndg aku..warkk!!~~MAKSU,LEKAIH LA!!NAK BEGHAK NII!!!aku dah x tahan aku ckp..
BOLEH DAK CKP SLOW2..ANGPA WAT MAKSU MALU LAA...
semua pekeja pizza hut tuh gelak..hahaha..padahal diorang bukan nak berak pun..adess..saje nak maik tandas situ..lepas kluar tandas..abah gi bayar bil..dekat tmpt bil tuh ade ruang kosong..n ade lagu duk pasang..diorang leh menari2 kat ruang tuh..hahahahaha...MAKSU,JOM AR!!adess..awat la ajak menari kat sini..hahaha...kalo kat umah x pe la..tp

penuh berselra abg n adli

amira n kakak(terlindung nampak tudung aje)

bila dah bapa hari duduk umah ni..abg aku n kak ipar balik sini balik...happy btol2 amira n syahirah...jumpe balik parents..hehehe..rindunyeee...!!~~malam tuh amik diorag kat airport..esoknye aku ke perlis...tolong abg aku punggah barang...mmg penat laa...syahirah n amira pun penat..penat main..hahaha..bygkan umah abg aku yg kecik tuh..camne dia leh muatkan barang yg lori 5 tan pun x cukup..huhuh...angah,angah...


rumah dah kosong...makan la ngan ape yg ade


irfan!!~~heheh

esoknya,kami bertolak ke kelantan...dari kedah ke klantan kena lalu Grik..jalan di sgt la BERSENI..penuh liku..hahaha...keja aku tido aje la dlaam tuh..cover tido aku semalam..penat..ahaks..kami bawak 3 kereta gi klantan..satk keta chevrolet milik abah..dua lagik wira n naza milik abg...abg bawak naza..wira tuh dia mintak tolong kawan dia bawakkan..kawan dia bujang lg..nak tgk camna suasana klantan ni..hehe..keta wira abg wat hal kat puncak..so kami singgah la kat hentian titiwangsa..pergh!!situ mmg terik..tp dingin..ahaks!!best...sejuk aje..maybe sebab kawasan tanah tinggi..nama pun puncak banjaran titiwangsa...tgu kejap..sampai la keta wira tuh..huhuhu..thwn kami teruskan perjalanan sampai la Panji,Kelantan


angah

dekat hentian titiwangsa..sempoi x mak ak..?hehe

sampa aje umah abg kat panji..kami terus punggah barang..sampai ke malam..naseb baek ada kawan2 abg dtg tolong..walaupun dengan jumlah tuh untuk punggah barang amat la sikit..Jibah sampai ke rumah tuh utk tolog jugak..dia dah abes exam pro pre-clinical utk masok 3rd year medic UIA...malam tuh kami masih susun barang...jibah kasi idea nak mcm mane..tp x abes plak..kami penat..so masok tido..tp x plak tido..jibah ajak tgk citer korea..citer korea..???!!!hahaha..aku bukan x minat...tp skali aku nak tgk..sampai ke sudah aku nak tgk nanti...n btol..sampai ke sudah aku tgk..last2 aku mintak copy dari jibah..teraddict ngan citer korea jap..kamsahamida ya jibah...hahaha..

esoknya kami ingt nak balik keda ptg..rupenye pas breakfast terus balik kedah..warkk!!x pack lg barang..naseb baek bawak brg sket..ades...pg2 tuh bertolak..sampai ke baling,kedah pukul 3 (kampung aku)..lawat jap pakcik n kazen2 yg ade..kazen aku bukak kedai..ops..tidak2..semua family aku kat situ ada kedai makan..haha..paklang aku nasik ayam,kazen aku kedai dia byk mee n mee bndung dia sedap!(diturunkan oleh arwah pak njaang aku),n kazen aku sorang lg wat nasik campur...semua kawasan dekat...ade gak wat roti canai kai kedai depan..leh katakan dekai2 makan kat situ semua dipellopori oleh family2 ayah aku..hehe..arwah pak ndak aku pun dulu tender dewan makan..mmg jenis masak2..cume abah aku aje yg ke arah lain..dia suka berniaga..at the same time dia suka ngajar n suka mentadbir..dats why dia jd timbalan rektor KU Insaniah kot..hehe... kazen aku bungkuskan Mee bandung utk aku...wah!!~~aku ske meebandung dia...una pun teringin nak makan...so,lepas ke baling.kami pegi ke sg petani..

sampai sg petani untuk lawat una..aku kena tgu jap kat luar umah tuh sebab x de sapew kat umah..abg am ngah amik luqman n aya kat mak ndak..una baru abes operation katanye..kena tulis report...x lame pastu,abg am sampai..tibe una plak sampai...huhu..sempat la aku main ngan luqman..mmg rindu gila anak sedare akus orang ni..hehehe..eyh,x lupa aya gak..hahah...makan mee bandung..n una mintak tolong aku mandikan aya..wah,since adawiyah dulu..aku dah x mandikan baby..lame ke tuh..?x sampai sethn..hahaha...so boleh lg..aku mandikan aya.wangi2kan dia..n mala tuh..kami makan nasik ayam rasamas..aku gune voucer rm 50 ringgit aku yg dpt hasil 'lakonan' aku dlm rancangan diorang..hehe...so,aku kena bayar 4.40 je la utk 6 org makan..ahaks!!~~makan malam tuh..jibah mintak tido kat situ..maybe dia rindu lg kat luqman..tp aku x leh..sebab minggu depan aku dah balik..ampes punye jibah..kate nak main bowling nagn aku..x jd la nampaknye..

maryam jamilah,aya...muke dia ikut sape..??
ready x nak mandi ni aya..??

luqman
malam tuh aku bertolak ke umah.. sampai dlm kol 10 30 malam..dlm keta layan lagu klassik ngan abah...huhuhu..lame x dengar lagu2 gitu..kat uia jgn harap diorang nak nyanyi lagu zaan 50 an..lepas kemas barang..aku x penat lg..trus bukak tenet..n then tertido depan lappy..hahaha...okies tu la dulu aku nak citer..ahaks

7 comments:

Afiq Rohimi said...

Owh... ni la kes ang kena jaga anak2 sedara ang. Baguih2, pengalaman yang menarik... =D

fityatun_syakirah said...

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!~~~~~~bila masa ang ada blog ni..????!!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

cenna leh mai sini ni..arghh!!~~hahahahaha...

bukan kes..mmg ske jaga..hahaha..=p

Afiq Rohimi said...

Ang ni ish... jangan dok buat terkejut tergempaq lagu tu.. Ala, besa la, aku cam jealous plak tengok orang dok blog. Aku pun buat la sbijik. Lagipun cuti tak dak pa nak buat. So, aku blog ja la.

fityatun_syakirah said...

hahahah..cenna aku x terkejut tergempaq cenni...tiba ang mai lawat blog aku..n bg komen...lgik ar aku terkejut tergempaq..huhuhu...ohoo..nanti pi sana pown jgn lupa buat blog gak naa..hehehehe...ang jeles..??wahh..kali pertama aku dengaq ang ckp ang jeles...hahahaha...x pa2..teruskan usaha memblogging

sChuMee said...

bkn ske jaga tp 2 praktikal training jeh....

bla la nk stat praktikal y berat...
sume 9org ank sdara da....
huahaha

fityatun_syakirah said...

ek elehhhh sumi...suh jibah la wat praktikal dulu...sumi nak kawen ngan dia..=p...hahha...9 skali..??macam sumi boleh..bluekkk

Anonymous said...

maksu nak beghak!!!!
ak terguling2 bace part tuh..
hahahaha
anyway kau mmg mak sedare terbaik
hehehehehe