Saturday, May 2, 2009

SyOkNyEe RaSaMaS...

haaa!!~~ape kali ni aku nak ckp..??adeee jee aku nak citer ekk..??huhuhuhuh..okies..meh aku citer dulu ape dah jadi...hari khamis tuh..aku buka puase ngan kim kat zc..saje lepak ngan dia lame2...lgpun esoknye kim dah nak gi INDUCTION Perkim...huhuhu...ngan serba salah kim ckp kat aku...dia join CC...hahah...aku x kesah kalo dia join..tp tkt dia x leh nak adapt byk2 keje...s n r la..perkim laa..ape laa..tp kim mmg aktif..so aku xleh nak wat pape...juz yg paling x leh blah kim ckp kat aku...WEYH,KALO AKU BZ SGT..AKU NAK KAU MARAH AKU...huhuhuh..of coz la aku akan marah...keje smpi x ingt dunia...hahahaha...sayang dia...mcm aku sayang adik aku sendiri..ak x de adik..or maybe aku senang ckp..aku n dia cam kembar..faham kim macam faham diri aku sendiri...cume ade beza sket..haa..ape bezanye..??ntah laa...Ipan!!leh kasi tau x..??huhuhuh..(about maturity tuh jgn ckp la..aku tau kau akan ckp aku mature lg...talking to me is like talking to ur parents rite..??hahahha..bluekkk)...ntah hape2..ipan ni...ckp sal duet ckp aku cam mak dia..ckp sal politik dia ckp aku cam ayah dia..haha...ape2 je la..kita bertindak ikut tempat..huhuh...kdg2 jd budak kdg2 jd matang...=D...haa!!aku dah melalut...hurmm..aku sayang kim...tp aku stuju kalo dia bg alasan dia nak amik pengalaman cari duet ngan Perkim ni..so aku izinkan la dia pegi..(dlm keadaan x puas hati)...HATI SAYANG X KASI..TP AKAL MERESTUI..NAMUN KATA AKAL LEBIH BAIK SEBAB AKAL LEBIH WARAS DARI HATI...aduhh...selamat la kim berinduksi...jge diri elok2...sayang kamu...


aku n kim iftar...
sebelum balik..jumpe kak engku..pastu sempat posing lg..org kate aku bergaya malam ni..??ni la jubah sarung intermahallah tau..huhuh


so..aku salam kim...n pegi bilik...dlm bilik x tau nak wat ape..bukak tenet je la..cam biase..huhuhuh...membalas komen di FB...sembang ngan kak farrah..basuh baju lagi..aku basuh baju sket2...tp kerap...malas nak kumpul byk2..kang susah nak basuh nanti...tibe anis juwairiah (ex schoolmate aku..) dtg dari depan bilik (kami jiran depan bilik..dari sekolah asyik berjiran aje..)..WEIH SHAKE..ANG NAK X VOUCER FREE,MUG FREE N MAKAN SPONSOR DARI BREKFAST SAMPAI DINNER..??aku mcm...perghhh!!~~~~SAPE YG X NAKKK!!~~~pastu dia ckp..kalo nak cari lagik kawan...bg nama penuh n no kp kat AKRAM skrg...esok pegi sana kol 8 15...haaa!!~~~esok..??gilew ke hape..hahaha...dua benda aku terkejut...aku dari skolah sana aku x penah ckp ngan Akram ni...n lagi satu gile nak cari org nak kluar esok malam2 bute tuh..hahahaha...tp aku try l cari..gi la bilik gya..pastu gya n mira nak ikut..akak kak dila n kak ira..pun nak ikut..hahaha..makan free la katekan...pastu aku stop cari...bukan stop..x de sape dah nak ikut..rmi yg ade prog esoknye...rupenye esok tuh ade RAKAMAN prog masakan...esoknya..semo org dah bersiap...kami tgu la akram kat pondok pak guard..tima akram dtg...dia ckp....DAK POMPUAN ANGPA JA TAU...adoihhh..biaq btoii...bykkan dlm 24 org tuh..kami je 6 org pompuan..mule2 aku kebas muke..mmg rase nak balik..(x nak gitaw dak2 gurls yg lain)...tp pikir2 balik...biar je la..asal diorang x kaco...adeihh..malu3...siap ang aniss!!~~~hahahahahaha..naik la kami..bas dlm tuh senyap aje..pastu kami x tau nak duk mane dlm bas tuh..yer la..rmi laki..pastu aku mintak brothers kat depan ke blakang...bg sister duk depan..ye la..kao kami tido kat depan pown diorang x nampak..hahahaha..:p...
menunggu puak2 brothers AED yg lambat bermekap..


rupenye sesi rakaman dekat MMU...sampai je di sane..kami brekfast dulu,,nasi lemak AYAMAS!~~free!!!huhuhuh
uuu ayamas...hahahahhaah


kat sini tmpt rakaman..

pas makan ni...kami x tau nak wat ape..huhuhuh..ape lagikk..tgkp gambar aje laaa...enjoyy..jalan2..huhuhu..tgk MMU...huhuhuh..x tau la budak2 laki gi mane..kami bawak diri kami..btol la gya ckp..."kita ni..tauk la kat mane2..boleh je hidup"...hahahahaha....tuh dak sport n rec arr..letak mane punx kesh..boleh je survive..hahaha...pastu time smyanag jumaat..kami rehat kat musolla...tp kami rase sedih tgk musolla dia...biar btol..??kecik tuh x kesah la..tp rase sedih baunye tuh..x dijaga ngan elok..debu byk jgk..hurmm...maybe org x selalu gune musolla ni kot...kami rehat kat situ...baring2...pstu abes msyanag jumaat..kami amik nasik ayam ayamas..ahaks!!~~pastu kami tgu lagik...n ramakan kami stat kol 5 30..aduhh..kami mayang asar dulu...tehn rakaman kami pun stat la...huhuhuh...baru aku tau org wat rakaman tuh mcm mana..aduhh...gini rupenye dunia duania rakaman tv ni..huhuh...aduhh...pastu kami dibenarkan smayang maghrib...pastu makan dinner lg..ayamas lagik..hahahaha...pastu kami masok...tgk la proses sapa yg disingkir...abes rakaman...kami dpt voucer rm 100 tajaan ayamas,sos cili n tomato free,mug feee,ayam dlm tin free n macam2 la...huhuhuhuh...n ade lgik gamabr kiteorg kat MMU...



posing kat sini
kagum ngan MMU..???


penatt...
kat creative multimedia

kat stadium MMU
uuuu ayamas....hahahahha..again
budak AED menunggu masa...
ni la pentas rakaman...

6 comments:

bdk flat said...

hahahah, to tell u the truth , it doesn't even cross my mind to say such thing when i read your blog....haha....mungkin dlu aq ckap la....tp ko jd cmtu mse trtentu je kan....hehe..

x de la, waktu biase2 shake happy aja...semangat berkorbar, byk ckap, cbuk ngan kejer, tye soklan pun byk,pastu glak......pastu smbung kjer blik....kalo blaja agak serious, tp ada lwak gak....versatile pendek cter...

fityatun_syakirah said...

hahahahahahahaha...time kaseh la..
kim plak..?

sChuMee said...

adik,kna bg voucher 2 kt sumi la...
leh sumi kuar mkn jibah...
ayamas 2 fav jibah tau.....
haha...
sumi th jibah slalu bli dulu time kt mtrik....

fityatun_syakirah said...

hahahhaha..seyes ka..??nak..??boleh..tp bukan ngan sumi ja laa naaa..bawak kawan2 jibah skali...rm 50 ni...

sChuMee said...

boleh2....
bak neh...
sumi kuar ngan jibah,nina n wiyah xpe..
huhu

naa said...

oooo..pegi tak bawa aku.ye...urgh..just kidding