Monday, May 11, 2009

MueT SudAh HaBeS..!!

alhamdulillah...aku dpt mengakhiri muet aku...secara baik atau secara x baik.??huhuh..ntah arrr...kena recall balik ape yg jadi..so that's is the use of blogging..hahahaha..kol 6 pg dah bgn..n bersiap apa yg ptt..berehat jap..sembang2 ngan rumet..rumet bg sokong padu kat aku...huhuhuhu...cume diorang kata aku nampak x bermaya skrg..mane xnye...aku mmg dah lama x leh tido malam...x tau nama...imsonia..???ya ALLAH,nauzubillah la...cuma rasa x selesa aje..tp malam td lebih bari dari hari2 sebelumnya..mmg aku n rumet2 aku mesti berjaga malam sebab terlampau panas..nape yg panas ni..?aku pun heran..mmg xleh tido...rumet aku x tido lgsg utk satu malam...hahahhaa...semalam terbongkar la segalanya...asal la x terpikir pown sal ni...tibe ada tetamu dtg...speerti biase..kebetulan ada ais lebih utk dinner malam tuh rmi2..so buat la air utk tetamu yg dtg ni...diorang nak wat assignment ngan rumet aku...meja plak berselerak...kes baru abes makan..hahahaha...then letak ais dtg tuh aku tye rumet aku...BOLEH TAK AIS NI AKUNAK TABUR ATAS KATIL AKU..??semua pakat gelak..aku seyes la..susah hati gakx leh tido..esok ade muet..tibe tetamu ni ckp..KALO PANAS NAPE KIPAS PUSING NO 3 AJE...????kami seme tgk kipas...warghhhh!!!~~~~ptt la panas!!~~~pikah jerit...AKU YG SLOWKAN DULU!!~~~LUPE NAK KUATKAN BALIK...hahahahahahahahahaha...sama2 la membelasah pikah semalam..huhuhu...then,aku leh la tido ngan aman semalam..tp masih panas..tp kire orait la dari dulu...menggulupur sorang2 dlm bilik ni panas...sebelum tido ade la layan ym n baca blog org..huhuhu...aku jumpe byk blog baru..blog kak izat..blog nasiruddin (x tau plak nasiruddin ada blog..rajen btol anta tulis pasal bumi anbia sana..btw,semoga anta menjadi doctor tahfiz yg baik di al azhar)...blog amalina skoolmate skolah rendah aku n mcm2 la..hati ni tersentuh ngan blog terbaru kak izat...nampak la kesedihan yg melanda..tpshake tau kak izat x la sesedih tuh kan..??as long as we do our job...terlepas soal jawap kita ngan tuhan nanti..=)..sal org lain..x kata diorang x wat keje..maybe diorang penat sgt n terlampau setkan di minda ni jamuan ni nak ENJOY...so terlampau enjoy la...x leh nak salahkan jugak kan..??..ngan kak farrahnye yg sedih2..rmi yg sedih semalam rupenye...akakku sayang,apa yg shake ckp kat kak fara..??perlu ke kita mendengar burung berkicau jika kita dikelompok tebuan..??sedangkan tebuan tahu burung cemburu tebuan byk teman diatas satu dahan yg sama...hence,(cam math la plak)..la tahzan...x penting fikiran org lain..yg penting org yg dekat dengan kita dulu..tp bukan bermakna pendpt org lain tu x penting..cuma mengapa dingin pndpt tu..??susah kita nak puaskan hati semua org...tp kalo kita puaskan hati kita BERSAMA2 org lain...KITA MUNGKIN LEH PUASKAN HATI SEMUA ORG...tp bukan semua,kita rmi..kang x pasal hidung xmancung pipi yg tersorong2 plak kan..??huhuhu..MUSTAHIL...juz be rasional...tp mane ade org yg selalu rasional all teh time...even kaunselor pun leh jadi gila kalo dia ade masalah yg terpendam...that's Y ALLAH CREATED US FRENS...to share n to care...huhuhu..unik btol...ALLAH telah menjadikan lelaki dan perempuan dlm berpuak2 dan berkafilah untuk kita saling berkenalan...mcm2 pemikiran ada...tp pemikiran yg lain2 itu bukan untuk bertelagah tp untuk memantapkan satu konklusi yg indah..huhuhuh...sebab itu adanya perkenalan...kita perlu kenal ramai org..tp bukan bermakna dia bg satu paandangan/assumption yg salah kita perlu melatah..biarkan dulu..dia masih x mengenali kita...?pekenalan baru bermula..kdg2 sethn knal tp x bermakna mengenali kan..??perlu la kita tunjuk kat org tuh kita bukan mcm apa yg dipikirkan...rasulullah pun ade je org ckp baginda ni pendusta,pembohong..tp ada ke rasulullah saw nak melatah hal ni..bagin dan tau baginda bukan mcm tu..baginda ada Khadijah utk mengadu,baginda ada Fatimah utk dibantu..baginda ada Ali yg berani melawan seteru...paling penting baginda ada ALLAH yg sentiasa memberikan khabar gembira..bukan utk baginda ja..tp untuk kita...stuju x korang kalo ada org ckp aku ni gedik,blagak,emosional,ckp byk sgt n etc...???huhuhuh..ade je aku dpt tohmahan mcm ni...esp ada yg penah ckp aku ni konservatif...org yg mengekalkan benda yg lama (erti kata lain KOLOT)...huhuhuh...TIPU LA AKU KATA AKU X SEDEYH..haiyoo.benda buruk org ckp wooo..hahaha..n maybe tu adalah salah satu sebab aku x byk ckp ngan org time sek..esp laki..tp bila ditya2 yg ckp tuh org yg x knal aku pun..bila tya org dekat..org ckp HA..??YA KA..??XDAK LA...

Gedik..??rasanye akuleh ckp ngan semua org...kalo aku xleh ckp camne nak ckp ngan anak buah aku..??
Blagak..??haih..bila aku boleh berckp org kate gedik..bila x ckp blagak plak...bukan semua time kita leh bermesra ngan SEMUA org..esp antara laki n pompuan..
Emosional..??hahahaha...tipu kalo aku ckp aku x emosional..kdg2 aku x rasional//boleh diterima....^_^
ckp byk sgt..??hahahahaha...yg ni leh diterima..mmg ckp byk pun kan..??meriahkan suasana...
konservatif..???yaa!!!aku mmg konservertif..yg mengekal apa yg lama...sebab aku tau..agama aku adalah untuk sepanjang zaman...

perbincangan perlu byk diadakan...org ckp SEYES BETOL LA BENDA NI...huhuhu..aah..seyes..??x nak jadi seyes ke..??nak ckp sal ape..??AF?MALAYSIAN IDOL?GOSSIP HANGAT?huhuhuhuh...boleh!!~~~tp sori la..aku x nak penatkan otak2 aku...(tenaga otak utk perbincangan lebih sikit digunakan daripada berckp kosong)...huhuhuh..dah la..cukup la citer sal benda ni dulu...

esoknya muet..aku buat slumber..sepeti diri aku yg byk ckp ni..huhuhuhuhh...ckp2 n balik...n skrg aku ngah bersiap2..baru dpt call dari akak aku..pengasuh dia x leh keje esok..so aku kena jage anak sedare aku..n guest wut..aku ajak pikah!!!hahahahahahah...berkenalan la ngan akak aku tuh k..ahaks!!!okies..stakat ni je dulu..dah kena siap...

6 comments:

'Izzatulfadilah said...

Huhuhuh~

MUET??? Moge dapat yg terbaik ye shake kusayang...

Aiii...xpasal2 glemer name ku di sini. Hahahaha..Time kasih sebab promote. Hahaha...

Haiya...Exam dah dekat ni, tp xde kesedaran diri lagi nak study. Haduuuiiii...

fara..=P said...

huhu.. thanx shake 4 d special quotes.. huhu.. =P gonna keep it in ma mind.. ngeh~~ =P

fityatun_syakirah said...

hahahahhahaha..sayang kakak2 aku sekalian

fara..=P said...

hahaha.. thanx~~ sayang mu jua.. hikhikhik.. =P

fhii said...

salam, thank you ya, izin saya read disini. Tidak saya bukan kenalan adrian.. Kamu pakaran dalam bidang medic ya?.maaf ya bertanyakan.maasud saya jika dalam busy saya tidak kesini.. Kamu udah ya ke blog saya yg tidak seberapa itu.untuk suka suka hari kelapangan saya juga ilhamnya dari saorang teman, pada mula untuk mendekatkan saya kepada dia tapi saya dalam kesilapan, dia mana mungkin suka, jadi biar deh..maaf ganggu..nulisan disini. Thanks sudi anggapan saya teman sahabat disini..waktu kelapangan saya membaca ya.salamalaikum. Maaf ambil masa kamu.

fityatun_syakirah said...

to fhii-

ohoo...saya alu-alukan kedatangan saudara..dtglah kongsi ilmu dengan saya...saya trima dengan dada terbuka..^_^...ohh..saya sudah melawat blog saudara..baguz juga...tp masuh punyai masa untuk menhayati..saya ambil bidang medik di sini...salam perkenalan