Thursday, May 14, 2009

HaPpY BeSDaY AngAh!!!

zaim tiup sompoton..haha

hepi besday to zaim...
hapi besday to zaim..
hapi besday hapi besday
hapy besday to zaim...

wuwuwuwuwuwuwu!!!(tepuk ayamas..kalo nak tau camna tepuk dia,nanti tuntut kat aku)...harini besday adik beradik study group aku..Zaim tp aku pgl dia ANGAH..mmg lebih slese pgl dia angah...dia abg sulung study group kami..so dia la yg uruskan time utk study group kami kdg2...huhuhuhuhu...Angah dah tua!!!
so,semalam kami dah berpakat ngan irfan..nak makan kat jejantas...tanpa pengetahuan Angah
...huhuh..time nak plan pun gelak2 jugak..sampai Ipan x dpt menerima pgln ngan baik..haha..sori ude..=p...tp kim paling smngt...calling adik (wan nabilah) kate esok ade makan2..n kami ade rncgn buat kad utk Angah...tgh malam tuh kami kumpul lg..n call la si besday boy!!huhu...call2..ckp..n tye ape wish dia...n dia ade satu wish ngan pelik tp boleh diterima..dia nak tutttttttttttttttt!!!~~~~hahahahahaha...lepas melalut..kami dengar suara laki rmi2..pastu tibe2 zaim kate ade majlis besar..trus tutup...rupenye dia kene BERGER!!~~~~hahahahaha...yg aku tau mmg dioranga de majlis tuh..tp zaim yg x tau..hahahaha...ipan ckp pue,lupin,zul,hamdi,roy, n rmi gak budak s n r yg aku knall melalui ape yg dia citer...hehe..okies la..selamat di berger zaim!!!malam tuh aku berinai!!huhu..best..aku ske inai..bukan sebab nak kawen ke ape ekk..tp inai ni boleh sehatkan kuku balik..huhuhuh...esoknya aku sambung packing barang..n jumpe gya jap..then siap2 jumpe kim kat bawah..mmg x sedar masa dah berlalu..sori kim..aku x ptt teralit ngan barang aku..sampai lupa janji time...then..kami gi zc..tgu adik..

sempat bergambar time tgu adik...


Ipan sms dia kate dia dah ade kat jejantas..sian dia...sori la lambat lg...gi jejantas..kami tgk angah masih x de...so kami duduk skali dulu..tibe angah dtg..ngan muke terkejutnya!!!~~~~~hahahaha...x sangka plak adik beradik study group nak celebrate LAGI..huhu..Angah masih x sangka...pastu kami bg kad kat angah..dari adik2 perempuannya (gya kak long la tp termasok skali)..terharu gilew dia..siap bace stiap ucapan lg depan kami..haha..then kami buat permintaan pulak!!kami mintak dia makan SIPUT SEDUT!!!!!huhuh..dia ckp dia maybe allergic..so susah nak makan...so kami x pakse..tp dia kata
X PE LA BIAR LA DIA MAKAN..KALO GATAL POWN KENANGAN UTK HARI NI..
.wahh!!!sweetttt... n kami ckp sal husband madam maziah yg mcm org jepun tuh..hahaha..gya pun tye camne gaya dia..n lepas sambungannya..haha!!~~~
zaim makan siput sedut....berusaha!!!ngan sedaya upaya dia sedut...


gya pun kim kena ajar camne nak sedut siput..hahahaha..aku..?tangkap je gamba..

sebelum ade sesi sedut siput sedut tuh...kami makan kek dulu...seperti biase..budak s n r...mesti ada rantaian suapan...ipan ngan ziam la..takann kami nak suap diorang kot...



sesi suapan...


rantaian suapan adik beradik...hehe!!~~

dan saksikanlah!!!zaim aka angah!!!~~~ngan gaya jepunnya...khas utk Along!!!huhuhuhuh
zaim sebelum
Angah selepas..bluekk..hahaha


huhuhuh...then kami sembang dan sembang dan sembang...huhuhuh..almaklumlah..short sem..jarang jumpe...kalo jumpe pown..atas tiket s n r since ALL OF OUR FAMILY PUN DRPD FAMILY S N R JUGAK...huhuhu...pastu ada ucapan setiap ahli keluage...semua ckp la..tp paling bermakna kim ckp
KALO NAK BG SPEECH PUN SUSAH SEBAB ACTION SPEAK LOUDER THAT WORDS...SO MAKAN2 NI LA SBG UCAPAN..

lebeyh kurang la ayat kim..then aku rasa sumthing..timbul la idea...then aku meninggalkan meja itu sebentar...pergi ke U cafe...tp lupe bawak duet..haha..gya tolong...aku beli lolipop sorang satu...act..bila kami ade study group..blajar skali..gula2 ada benda penting yg ptt ada..mesti ada gula2..mestia da yg bawak...hacks,choclair,sugus dan adik beradiknye..huhuhuhu..tp sem ni x de lgsg...pas aku balik dari beli aku ckp...BAK KATE KIM..ACTION SPEAK LOUDER THAN WORK ..TP AKU RASA STUDY GROUP KITA CAM X BEST KALO X DE GULE2..TRADE MARK LA BG AKU...SO AKU BELI LA LOLIPOP NI...semua org sengih je pilih...zaim pilih dulu..dia amik straberi,kim grape,aku oren,ipan,gya n adik amik lemon rasenye..kaler ijau..huhuhu...
penyatuan satu keluarga...bukan ikut gula2...tp ni hanya simbolik


pastu ada ucapan dari zaim...utk setiap adik beradiknya..akua de rkm..tp x leh nak bawak masok sini..xtau nape..meh aku listkan satu persatu ape yg dia ckp...nak dengar balik rakaman tuh..huhu..tp seyes rakaman tu sgt lawak..esp ending zaim wat gaye gitu...adeihh..x leh tunjuk...sape yg nak tgk..gi la kat Ipan,zaim or aku k...

ucapan zaim:

gya...
zaim :okeh,gya sbg kak long..shake[ aku ngah rakam]..cube tunjuk gya...[camera ditunjukkan pada gya].[.gya buat x tau..pastu buat muke comei]okeh gya,..gya emm..gya sebab gya lahir awal lagik [suara latar gya:ala 7 hari je pun]..dia kena mature dari aku..so aku xleh mature lagik la [aku:hmmmmmm]..gya ,ape lagik nak ckp sal gya..??gya kau byk menceriakan study group ngan byk...ngan kejujuran dia..aku suke sakat dia bg sms pelik2 kat dia n dia balas!hahaha[gya:kang aku x balas korang ckp aku x bg respon!]...byk ckp sal gya..x leh ckp,rahsia antara aku n ipan..ha!!tuh la gya...buat yg terbaek!!

shake...

yg kedua kepada shake...psuing camera kat shake plak..[aku sengih!!!sambil isap lolipop..]...shake plak,hmmm...dia septtnya kembar aku...aku 14 mei dia 14 julai (zaim lahir x cukup bulan..kluar time 7 bulan dlm perut...ACTH cepat kuar tol)..aku leh ingt sebab dua thn beza je..ehhh!!dua bulan...dia pun ade allgergic..aku pun ade allergic [shake:hahahahahah..tuh puji ke perli..??]...x tau nak ckp pe...[ingtkan dia balik ucapan dia sebelum rakaman..haha..sebelum tuh ade ucapan dah]...trima kaseh sebab kau byk hidupkan program yg wat hidup kita ceria sket...kau plak yg jadik macam ALONG..tp x pe..kau buat yg terbaek...

kim...
yg ketiga [kim:next2!!!]...[gya:boleh plak dia lupe besday kim ][kim:x pe..besday boy rini...x leh marah]..yeye!!aku x kena marah..hehe..[gya:mane gaya rambut jatuh..??(ingt lg kan td dia buat gaya jepun..??)]..oh!![zaim betulkan balik rmbut dia..ipan tolong]..pada kim..jarang jumpe kau sem ni..tp jumpe kali ni mcm WAH!!![kim:kita jumpe setiap hari jumaat dlm lab!!!]..hur,m..yer la..tp kau kat blakang kami kat depan..walaupun kita masing2 mempunyai masalah perckpan..[shake:x pe insya-ALLAH..shake akan jadi transelator]..baek!!terima kasih shake!!tp x pe nanti kita kaan bekerja sama..tp kan org ckp aku x matured..kim pown x matured kot..dia minat ape..??kau minat ape [pada kim dia bertye]..anime..??huhuh..bukan anime utk budak2..?[kim:x..abg ipar aku ske je]..oh ye..??x kesah la...ceria selalu!!

ude (ipan)...
seterusnya ude...[camera difokuskan pada ipan..tp ipan buat x tau...ipan:ehh..??aku ke..??(adeihh dia lupe dia ude ke..??)]..Ipan..sbg rumet aku selama dua sem..[kim;ohhh dua sem ke..??]..sepanjang dua sem dia enjoy..byk tolong aku..dia yg masokkan aku dlm group kita..dia yg baut suprise utk aku yg aku x sure sgt..[kim:eyhh..BERSAMA2 k]ohhh..bersama2..tp yg penting aku tertipu!!huhuhuh..hmmm tuh la...[zaim bisik pada camera :it's a guy thing]..

Wan (adik)...
akhir skali wan!![semua org:adik!!]..terkejut jgk hari ni [kim:x baek!!!(adik jarang dtg sebab subjek x same)]..tp kira surprise la kan..[kim:eyh,x pe baju matching!!]..ahh..matching..[zaim tunjuk baju ngan camera n adik pun ngan usahanya tunjuk baju dia kat camera..diorang pakai baju medcy..huhu]..haa,ritu aku pi terengganu jugakk...kat Besut [shake:yee..besat klantan][adik:eyh..??besut..??ade besut kat klantan ke..??besut kat terengganu la...][kim:eyh..explain elok2 boleh..??][shake:baik2!!]..kepada wan..harap..harap ape ek..??[budak pompuan buat lawak..n ipan zaim x paham pape..kami ckp..IT'S A GURL THING]..harap2 aku lebeyh matured dari wan..huhuhuh..[bdk pompuan:wan lagik matured pada kau hape!!]...hahahaha..

last dari aku...(dia wat gaye..ntah hape2..huhuhuh)...

then kami lepak lg..ckp byk lg sal isu semasa uia..baru aku tau..kmapus medik insya-ALLAH ditukarkan ke nilai..hosp uia akan dibuka kat sana...next sem akan ade 3300 org dlm uia pj ni..tgk video diorang diberger..astagaa...takut2....sampai la kol 2 30..baru kami balik...huhuhuh...n pas tuh dia masok sms kami ckp time kaseh..sronok sgt ngan makan2 n kena berger ek..??dia ckp last year x meriah..huhuh..x pe la..thn ni meriah ek..sambut 2 kali plak tuh..cover yg last year k...huhuhuh...
hepi besday angah...may ALLAH bless u...




angah hepi trima kad dari adik2 perempuan n kaklongnye...n dpt sompoton!!huhuh

thanks sebab jadikan study group kita penuh bermakna...esp bila aku penah tye ipan apa perstiwa bermakna dia kat cfs..dia ckp ngan study group...huhuhu..thanks all

9 comments:

kim said...

epy birthday angahku~~~~ hehehe ^^
(die bce x ni agak2nye...)

slalu tgk muke seyes jee..epy gak tgk angah asyik senyum x brenti arini..

thnks shake lolipop..hehe..
nak xplen sket kat sni boley..tumpang yee shake..

"action speaks louder than words"
bg kim, agak ssh nak bgtaw the exact fling tyme tuh..jd, rasenye dgn ape yg kite wat tu, dpt la mnympaikan rase penghargaan kat angah.. ^^

thnks to along, angah, shake, irfan n adeQ~!
jsemu dikenang..

fityatun_syakirah said...

me..??alang kan..??hahahaha..x biase la tuh..=p...insya-ALLAH..kita suh ipan bacekan...ipan mesti baca komen ni kan..??huhuhuhuh...okies xaku copykan rakaman kita dlm bentuk tulisan.???huhuh..penat gilew nak rewind..hahahah

kim said...

wah~ respect wo...rjin bno~~
ombak sket~~~~!!
^^

fityatun_syakirah said...

ya ALLAH..cepat kau respon..hahah

kim said...

mustila..semenjak da boley comment nih..he hee ^__^

bdk flat said...

msti la aq bce....hehehe

fityatun_syakirah said...

hahahaha...aku dah agak dah...ipan..ingtkan zaim suh bace..rugi dia x baca saldiri sendiri...hhaha

gya~~ said...

shake memang rajin..semangt gle dia msa tlis blog nei..hahaha..

neway,tHanX 2 u aLL..=)

fityatun_syakirah said...

hahahahaha..along dah kasi komen laaa!!!hihihihihihihihi...gya la bg cdgn taip semua ucapan zaim..hahahahaha