Monday, May 18, 2009

KiTa LiHaT BaLik!!~~~

hurmm..dah sethn rupenye aku di cfs...mcm2 pengalaman n kenangan yg aku dpt...

1) awal masok...klas aku rmi gilew laki...mmg siot arr...kejutan gilew..rase cam x nak gi klas awal2 tuh..tp alhamdulillah aku dpt adapt...klas gp 23 mmg happening gilew...huhuhu..madam azlina yg sporting..diganti plak ngan madam saadah yg mmg ajar sgt2 gilew bapak paham la..bro azizul (math) yg mmg gile best ngaja..walaupun lambat..tp cepat gilew tgkp..ngan tutorial yg mmg bapak susah seyh!!~~but alhamdulillah aku manage utk buat semua tuh...naseb baek tutor math x masok dlm caary marks..heheheheh..mid sem klas kami byk yg score math..n sir ckp the best utk sem tuh..alhamdulillah...klas english yg ya ALLAH!!~~~gilew kecoh arr...dah la satu klas ngan pikah,kim,tiqah hazman yusri,kak fizah, n rmi lg yg poyo...hahahaha...madam sally yg sgt sporting seyh!!~~cant forget bout her la..so sedeih...hurmmm



2)tibe dpt jadik comitee MEDCY..mmg gilew terkejut..aku byk tau sal MEDCY dari jibah..tp aku x harap nak dpt post..aku rasa cukup la hidup aku yg bz kat sekolah dulu...kat sini nak bz lagik ke..??huhuh...dpt tuh mmg terkejut..tp kalo org dah kasi maknenye org dah caye kita..so kena la trima ngan penuh amanah...tp aku tetap enjoy!!!hahaha..ceria aje..tringat time public speaking..aku dpt sal ape ntah..?/alamak!!lupe arr..hahaha..tp time nak kenalkan diri tuh..aku ckp la nama aku munirah syakirah..U CAN CALL ME MUNIRAH,OR U CAN CALL ME SYAKIRAH OR U CAN CALL ME SHAKE...hahahahaa..semua org terkejut..aku dah agak dah time tuh..nama tuh unik..mmg senang org nak ingt...hehe..aku x knal lg org kat situ..x kesah la..sebelum ni classmate gp 23 pgl aku munirah..n dak klas arab aku pun...(klas arab aku 2 org je pompuan!!)..diorang x pgl pown..ustaz yg pgl aku munirah..hehe...

tp keesokan harinye pas public speaking..pergh!!~~jumpe aku je org pgl SHAKE!!hahaha..yg x knal..yg aku herannye..dak biosc yg jumpe aku pun pgl aku shake..diorang ckp rumet diorang citer..ape kes plak ni..??hahaha...n ritu gak aku kasi name penuh aku kat sape ntah..tibe diorang ckp...OHHH!SHAKE KE..??YG CALON COMITEE TUH..?hahaha..lawaknyee...pelik sgt ke name ni..??Kira lg best..dia duduk kat library..kat sebelah dia bro2 ngah nampak aku..duk sebut SHAKE!SHAKE!..dia pndg aje bro2 tuh..tp bro2 tuh x pasan pape2..penangan nama shake btol la..time election aku dpt jd comitee..hurmm...masih xtau ngan sapa aku bakal keje..tkt ape yg jibah selalu cite jd kat aku plak..ketua yg selalu letak jawatan..haha



3)pastu Interview Medcy utk tentukan post..mmg paling aku sedih..interview tuh buat time besday aku..14/7/08..ergh!~~mmg aku geram..hahaha..tp yg pengubat ati..Kim dtg tgh malam wish besday..kejutkan aku dari tido..(aku ske tido awal)..n wish besday..wuwuwu..sedihnye ingt..esoknye ayah aku dtg jap...wish besday..tgu sehari lepas meeting dia..malam plak ade interbiu..hepikan aje la diri ni..aku mintak sama ada welfare ataupun sport n rec..huhuhuh...tp aku dpt rasa aku takkan dpt welfare sebab rmi yg mintak...no hal..ape2 keje pown aku balun...YG MEMERIAHKAN SESUATU BENDA ITU ADALAH KITA!so x de hal...kreatifkan idea utk meriahkan keja kita...

jangkaan tepat!aku dpt Sport n Rec Medcy...ketua aku Sharafuddin Shahdan..sape tuh..?aku x knal..hahah...mmg bila tya perasaan aku..aku ckp..satu rasa berat beban..satu lg aku nak tau sapa itu Sharaf Shahdan..tp ngan aksi lawak.supaya org x rasa segan nak ckp ngan aku..cukup la pe yg jadi time sekolah..aku lgsg x reti ckp ngan ketua..sebab tuh aku nak tau dulu sapa itu sharaf shahdan..org yg bakal aku keje..tp malam tuh aku kenal ngan Kak nab n Meji...rupenye Kak Nab s n r!!haha..selama ni aku knal ngan dia sebab bilik dekat..mintak nota...dia ade ckp kat aku..rumet dia jumpe aku sebelum election dia ckp..JAGE2 LA NAB..BUDAK NI BYK CKP!!hahahaha...tp asal susah aku nak ckp ngan ketua ek dulu..??hurmm...Meji..knl gitu2 aje...x sempat nak hafal muke dia guene..x pe la..tumpukan pada sharaf n kak nab aje dulu..meji slow2..hehe..padahl itu la ketua sgala ketua s n r..haha

4) aku rancang nak wat study group...gya,kim n aku dah tetap..mencari lelaki yg leh masok but leh control kami ni yg byk main2..tp x jumpe..sebab x reti ckp..last2 dpt Irfan..then dpt Zaim plak...mule2 agak hambar sebab rasa x rpt sgt..susah nak masok keje..last2 aku bg idea buat cam family..ade along,angah,alang,achik,ude n adik..hhehe..n guess wut..mmg kami dah mcm family..sampai skrg...ya ALLAH...tibe rase sebak...huhuh..mcm2 dah kami lalui suka duka..huhuh..maybe that's why sharaf ckp time aku kasi idea family tuh..SHAKE DAH ADE FAMILY...huhuhuh..aku ade dua family sini k..S N R n Study Group..n semua study group aku semuanya asal s n r jgk..so satu la jadinye..jgn jeles ek pakcik...huhuhuh..alhamdulillah..study group byk bantu aku..x tensiion study sgt..mengenali study groupmate aku or family aku ni mmg aku byk tau byk benda..hehehe...it's a gurl thing..=p



zaim n ipan..family day out...huhuhuh


5) pada 31/8/08..hari merdeka..=)..berlaku tragedi dlm idup aku...cukup la stakat aku ckp itu satu tragedi..cuma aku mmg x sangka aku akan lalui idup gitu...hepi2 then sedih..huhuh...sampai skrg aku masih x sangka aku penah lalui dugaan tuh..huhuhuh..tp aku tetap okeh...kenangan yg leh katakan pahit..tp insya-ALLAH...lama2 dia akan jadi madu..huhuhuh...aku hanya la org sampingn..org yg lagik major dengan dugaan gitu lg tabah kan..??betapa ALLAH sayang mereka ni...dugaan besar ALLAH bg...



malam getaran merdeka..sehari sebelum tragedi


6) Bulan puasa dtg!biase la anak di rantauan.(macam jauh sgt)..cuba hayati kalo aku ade mmg jauh..mmg sedih la time ni..huhuh..ade yg org dekat sini..mmg tiap mgu balik bukak puasa ngan family...tp aku,gya,mira, n ju..mmg hepi berada di uia..hias bilik secantiknye..tuk raya yg dtg..kami bukak lampu kelip2 selama sebulan stgh..huhuh..tgh bulan puasa samapi 1 bulan raya..hahahaha...best!itu la semangt anak di rantauan..hahaha..pikah pun selalu dtg cini..bilik kami KC 416 jdi bilik utama dia time tuh dah...sentiasa ngan kami..ade hikmah jgk peristiwa 31/8 tuh...dah rmi yg aku lg rpt pastu...Kim pun byk dtg bilik aku..rasa perasaan raya sama2...pergh!!~~

7) Hari raya!!~~Final nak dekat..tp raya tetp x leh lupa..paling smngt zaim..buat celebration raya time study group..satu study group kena pakai baju raya LENGKAP..haha..x boleh blah tgk zaim n ipan pakai baju raya pegi study group..rase baek hari jumaat..nak gi smayang trus lepas tuh..hahahahaha...tp mmg dak pompouan mmg melaram baju raye la..ahaks!!aku bawak kueh choc chip..aku mmg buat khas utk kawan2 aku...naseb baek diorang suka..ZAZA kawan baik Ju ckp tuh famos amos..wahhh...nanti raya kali ni insya-ALLAH aku akan usaha utk bawak lagik...!!Gya pgl benda tuh Kueh Penuh kaseh Sayang.(mcm mana dpt perkataan penuh kasih sayang..?kalo nak tau tye la aku kalo jumpe.).manis..huhuh..aku siap ajar Ipan n Zaim macam mana nak makan kueh tuh..makan semua..n tgu cair di mulut..pergh!~~Nikmat2

8) besday celebration Medcy...buat time bulan puase..n time ni seyes..aku mmg x berminat nak join..sebab aku masih segan aku x join aktiviti medcy time bulan puase tuh...ade sebab aku x gi.x yah aku citerkan..aku x nak citer...tp x kesah org lain nak kate pe..yg penting Kak Nab,Sharaf n Meji sgt paham aku time tuh..tuh dah memadai utk aku..sebab aku keje ngan diorang...=)..it's nice to work wit u guys..so best n memahami keadaan..tp besday celebration,aku dtg...org pujuk aku suh gi..besday aku katanye dicelebrate skali..aku x tau besday celebration medcy guene..tp bila join..mmg best..huhuh..buat2 hepi utk malam tuh...walaupun agak berat ngan tutor n assignment math yg x siap..tp rumet aku halau pegi sebab aku nampak sedih lg..??sedih ke.??x pe la..malm tuh aku try hepikan..huhuhuhu



9) sem baru plak bermula!!~~~baru dpt result n alhamdulillah..lepas..!tp kena lebih usaha..walaupun agak terganggu selama 2 bulan n kuiz bio aku agak haru..nama pun terganggu..huhu...tp alhamdulillah...hehehe...aku dah ckp kat family aku..aku x nak rasa terganggu dah sem 2 ni..insya-ALLAH azam kali ni plak...

10) Rafest n Zok dtg menjelma..aku masih blur2 ngan benda2 ni..sem awal mmg x byk aktiviti..nak wat paintball kena reject..tibe2 Rizman kasi msg kate ade meeting rafest..kate tugas aku jd PC..hah..??PC..??apa itu..??aku x tau..aku tye sharaf dpt msg meeting x..?dia ckp x de..haik..??aku kena keje ngan sape plakni..??hahaha...rupenye org lain...PC tuh rupenye program coordinator..aku n asyrafuddin jd PC first year..kak pina n rizman PC second year..first time keje..alhamdulillah..baruku tau gimana keja ini..huhuh...aku kena handle Aerospace exhibition..mula la hari2 yg sebok..tp x kesah..sebab roomate aku,jibah n pikah pun bz ngan Getar n Gerimis..kami kenal ngan akak2 engine second year..kak ira n kak yati..mmg diorang pelik tgk kami yg bz tap2 malam..jarang tgk dibilik waktu malam...kalo aku ade time malam dia akan tye..SHAKE X DE MEETING KE MALAM NI..?huhuhuh..

utk Zok..kami rncg wan Zokathon...mule la bz...aku jd APM kepada sharaf..mule la sesi perkenalan yg lebih erat ngan farabbi,nadiah,safwan,mira,zul,bun,sapue,sahal,paan, n rmi lagik la..huhuhuh...mule rase cam family...n time zokathon la aku baru nak knal ketua second year meji ni camne..ohh gitu rupenye..gini rupenye..sebelum ni nak tgk cara dia duduk ( utk ditafsir) susah jgk...skrg senang!haha..penah time meeting medcy aku dudkk ngan ka nab,aku tye kak nab..MEJI mmg akan ngelak utk berckp di depan ke..?kak nab angguk aje..huhuhu..to meji,salam perkenalan time tuh..hahaha!!~~=p..Zokathon..ade la menda jadi..tp alhamdulillah..dpt dijalankan jugak..sedih perkara biase kan..?huhu..tension..tp lepas tuh okies la..Ipan kate aku semnagt wat keje..yer ker..?



11)mid sem menjelma...bio aku agak hancus...agak sedih..mmg sedih pun...tp aku yg jadi sebab aku down..so akukena cari jalan utk naik...x leh salahkan sesapa..kena trus cari punca..tp tu bukan bermakna aku lari atau salahkan trus diri aku..kena cari jalan..bisur'ah!!

12) jeng jeng jeng!!~~best tak kalo korang ade task utk dibuat pada 3 hari berturut2..??hahahahaha...tp naseb baik berturut..bukan serentak..mauk mati nanti..Family Day,Closing Smac n AGD..wah!!Family day..ade masalah terjadi pada awal..aku dah rasa cam susah nak wat family day ni..tp disebabkan Meji kate..Kena wat jugak Fam Day ni..So diteruskan jua...tp alhamdulillah..dpt dijalankan..walaupun aku amik exam eng hari tu...aku pakai ke exam..punye la ayu..baju kurung belah tepi ngan kain songet..padahal ade agenda..semua kata asal ayu sgt nak amik exam ni..?aku senyum aje..exam wrting abes..aku dah x sabar kuar..kaki aku dah ready ke tepi..kawan aku duk seblah terkejut rupanya..dibalik kain songket ada nampak lebihan seluar aku dah pakai..hahah!!kantoi..aku terserempak ngan mira..jalan ke ukc..tp singgah KC..terus BERtukar!!!jadi la baju punjabi n sluar slack..haha..mix n match is important for budak bersukan n bekerjaya..haha..tp time family day ni la yg best..aku leh jadi org bawah..utk games..aku leh knal rmi second year..Rostam!!Awe, Kak fara!!,Kak fiqa,kak tipah,Lan!!! n rmi lagik la..tp walaupun baru 1 event kami keje same tp dab best..diorang marah x jemput diorng awai2 event time zokathon..mane la nak tau..hehehe

utk Smac yg eventnye sepanjang mgu..alhamdulillah..best!!aku x masok pape..tp aku tetap turun padang skong family S n R yg lain..mg dramatik tolla smac ni..hehehe...tp byk jugak kejayaan utk medcy..basket,badminton,pingpong,volley,netball...yeahh..chaiyok2 medcy!!work for next smac plak!



AGD plak!tema utk thn ini ialah kemelayuan!!~~wah wah wah..n comitee kena pakai kain songket..mak aii..mane nak cari ni..kalo duk ganu or klantan byk ar leh dpt..aku citer kat akak aku,jibah..dia nganga aje..dia ckp..takkan nak pakai baju songket biase kot.??!!mane klas..hahaha..aku ckp..ala,comitee je pun..pakai biase2 sudeyh...dia senyap aje..balik time hari tunang dia..aku tunjuk baju aku nak pakai time dia tunang..jubah labuh warna merah..dia tgk camtuh ajek..tibe dia ajak kluar..cari baju songket siap rupenye..dpt aje..mmg lawa baju tuh..dia ckp..PAKAI LA BAJU NI ESOK (hari tunang dia)..N PAKAI BAJU NI TIME AGD..mak aih!!hahaha..balik uia balik..pikah suh cari selendang plak dah..ngan tuudng yg seswai..alhamdulillah jumpe kat jalan tar tuh..na baju punjabi merah tuh pikah lak amik pakai time AGD dia..



naseb la baju punjabi ku..dpt kat pikah plak..hahaha...aku la yg makeup pikah utk dia gi agd..utk aku..??aku sendiri la nmpk gayenye..biase2 sudeyh..paling lawak bila senior aku ckp..WAH!!BUDAK KECIK DAH JADI BESAR!!hahaha...aku bergaya sakan ke..?biar laa..dpt msg dari kak nab..dia x dpt dtg agd..mmg nak nanges rase..aku dah plan baik punye utk kak nab..nampaknye x leh bg sendiri..kirimkan la adiah yg aku wat sepanjang pg n malam tu kat kak long..utk diberikan pada kak nab...tp overall agd berjalan ngan lancar..ade la bebrapa kesilapan n halangan sponsorship n special task wat..tp alhamdulillah..okeh jek..=)..balik AGD..pikah x kasi tanggal lg baju tuh.,nak tgkp gambr ngan diorang lak..huhuh...lawak btol la..bukan senang aku nak melaram gini..x tau la ape org ckp..comitee je pun..haishh

13) ha!!stg lg besday celebration keli kedua...kak nab,sharaf, n meji punye besday...huhuh..aku je x dicelebrate utk s n r..x pe la..at least aku leh dedicatekan pantun utk diorang..ahaks!!~~ngade..kali ni aku rase seronok..sebab firstnyer besday celebration aku pegi bukan ngan kerelaan hati..=)..pandai kan aku cover...?hahaha..tibe kak nab,meji nak wat party untuk s n r malam tuh..kami amik gamabr skali sebab kami x leh tgkp gamabr skali time agd..wuwuwuw

14) ha!kak nab ajak wat meeting jap..aku,kaknab,meji n sharaf...sharaf baru bgn tido!!haha..kami bincangnak wat apa time party tuh..bincang esok tuh kami rncng nak kluar..hah..??kluar..??adeihh...hurmm...aku mintak izin mak..hurmm..mak kasi plak..hahahaha..pelik2..tp aku ajak ju skali..(sharaf yg ajak)...sebab x nak ar 2 laki dua pompuan kan..ahaks..pendek citer..kami kluar tgk pet's world..n makan kat carls jr..mak aiii!!besaq gila berger..hahaha...x abes aku makan..perut aku bukan perut tong yek pakcik..??hahahaa...beli big apple utk makanan s n r... beli domino's...then balik..kol 5 rasenye kami balik...aku TERtido..sampai nak dekat margrib..kena marah ngan pakcik plak..sebab lambat gi party..aduhh..bukan snegaja laa..mmg ngantuk...first time lambat...pakcik (paduka) n panglima meji sungguh bersemangat..hamba ngan tuanku Nab hanya senyum sahaja..

kami semayang maghrib same2..ngan solat hajat skali...memohon agar exam kali ni semua dak s n r score walaupun penuh ngan aktitiviti..solat kami diimamkan oleh
bro HM..dan mulelah sesi komen..wah!!best gilew..walaupun lambat makan..huhuh...tp mmg sronok nak komen org lain..ahahha..then start sesi makan2..kueyteow,big apple,domino's,air sirap...hehehe..tuh mmg makanan ruji s n r...huhuh.kenangan2...n abes party..aku,kak nab n pikah balik..tp kaknab lepak dulu kat AC..pergh..best gilew..kongsi semua rase yg ade...miss kak nab..wuwuwuw



15) exam final!!pysic yg susah..mmg aku ingt x leh score..bio pun ya ALLAH...n chem plak..terganggu ngan matriks card yg ilang..naseb baek jumpe dah pastu..alhamdulillah result boleh dibanggakan..huhuhuh..mmg syukur gilew

17) shor sem bermula!!~~aku dah ckp..kalo result ok..aku nak wat picnic s n r!!!blanja pikah makan n blanja kim makan..mmg dugaan awal2 bila kami kena amik bio lab aje sem ni..amik eap dah x leh..n amik chem 2 tkt x mampu..so aku amik biolab aje la..tp aku curi2 masok klas chem2..n bapak best..thanks to madam saadiah yg bg aku,kim n pikah masok klas...tp x bermakna kamix leh enjoy short sem..mcm2 kami wat..

18) seperti impian aku..aku nak berpicnic..tq pada meji n kak farrah yg byk bantu..kami gi picnic ke sg kanching..sronok btol dak2 s n r pegi situ ek..??huhuh..paduka (sharaf) x leh stop ckp sal PERGI KE SUNGAI..hahaha..n time tuh kami dah menerima ahli baru (hamdi)..n ade pristiwa yg mengetuk pintu hati Hmdi..hehehehe...dak pompuan pun x nak kalah..sronok sgt..walaupun lepas tuh byk kena jalan..tp tetap enjoy..hehe..

19) lepas pegi ke sungai..ade besday celebration..disebabkan rmi dak s n r yg besday dia berturut2..x rancang nak wat sebenarnye..tp buat aje...huhuh...pengumum masoknye ahli baru..sanggup mengaku BESUT DI KELANTAN!!huhuhu...asalkan bahagia ye anak2 buahku..kalo korang enjoy..aku pun enjoy..buat la mcm mana..asalkan keje siap..huhuhuh...



20) lepas tuh ade besday celebration khas utk zaim..family study group..melepaskan rindu bersama family study group yg ade...n bestnye semo leh berkumpul..tuh yg best..sronok btol zaim hari tuh..dia x leh berenti senyum..sampai ke telinga..x leh nak kate pape...huhuhuh..dia speechless..huhuhuh...semoga hepi selalu ye Angah!!huhuhuh...kami tgkp gamabr lolipop yg jadi trademark stiap kali study group..study group tanpa gule2 ibarat ikan tanpa air...



21) sehari sebelum exam biolab aku angkat barang ke kc..time kaseh pada sharaf lg sebab tolong angkat brg dak s n r...jumpe junior,aku tye dia nape x dgr khabar berita pun lepas dpt result..dia ckp dia x sampai ati nak tegur aku sebab nampak aku terllampau bz ngan aktiviti kat uia..APE NTAH NAME TUH..??SPORT N REC..??NAMPAK BEST AJE..huhuhuh...exam bio lab tiba!pas abes exam kami lepak ke kfc..huhuhuh..

pegi ice skating!!!x leh lupa gya n aku jatuh...mmmg sakit..tp itu la kenangan...balik2..akak ipar aku rase tgn aku...dia picit2..dia kata..perghh..too much contraction kat muscles..hahaha..lupe nak warm up dulu kot..aku picit senang gile nak cari urat sakit tuh...huhuhu..x pe la..kenangan ni..mak ckp..LAIN KALI KALO X RETI MAIN LA LAGIK..aku ckp..MESTI..MCM MANA NAK PANDAI KALO X SAKIT..??mak aku plak ckp..BOLEH TRY YG SIMPLE AJE X..??aku gelak aje..huhuhuh..mak,mak...aku paham..mane mak x risaw...tp aku tau mak aku bukan x kasi aku cube...pengalaman tuh...cume aku x citer kat mak n abah sal aku stuck kat komuter kol 50 minit sebelum naik tren..kang gile bapak risaw..n aku sampai kl sentral pun time train dah sampai..huhuh..naseb baek..ahaks!!~~



itu la pengalaman aku time 1 st year kat cfs..kenanganku..bersamamu sethn wahai cfs..huhuhuhuh..(ngah senyum taip ni sambil dengaq anak sedare nyanyi lagu dikir barat anak tupai - halim yazid

5 comments:

bdk flat said...

its a girl thing???haha

fityatun_syakirah said...

hahahahahahahhahaha...u noe..ahaks!!!

Anonymous said...

panjang sgt la..tak larat nak bace..kui..kui..kui..

-una-

rozailiaswan said...

dalam byk2 pict, pict lolipop pling cun, siap ada background kotak dam lagi..
huhu

fityatun_syakirah said...

hahahaha..

to una...
sabaq naa..baca slow..hehehehehe

to wan
ahaks...kotak dam..??tuh lantai cafe la..ahaks!!~~~mmg cantik kan..??tp lagik cantik ukhuwah dibina...